Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 09:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 09:08

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

moto niechce zapalic

moto zgasnal mi podczas jazdy nie moglem go odpalic po zapchaniu do garazu po ktoryms razie odpalil zgasilem na drugi dzien motor odpalilem na ssaniu pochodzil troszke i z rury zaczol wydobywac siwy dym po czym motor zgasl i nie moge go odpalic,sprawdzalem swiece 2 suche 2 mokre motor kreci lecz zadnego znaku nie daje.pomozcie
Czytaj więcej : moto niechce zapalic | Odsłony : 6266 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

czy nalepki malowac bezbarwnym czy nie doradzczie prosze

Poradzcie koledzy czy nalepki malowac bezbarwnym.Bo sam juz nie wiem.Różnie mi doradzja mam sc 33 99 i czhcem pomalowa w wersji Amerykanskiej. dzieki
Czytaj więcej : czy nalepki malowac bezbarwnym czy nie doradzczie prosze | Odsłony : 4686 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Moduł zapłonu? a moze cos innego,..-pomocy! (cbr929)

Witam i po raz kolejny proszę o pomoc. Więc mianowicie; normalnie chcąc odpalic zimny motocykl przekrecilem stacyjke, wlaczylem przycisk zaplonu, pompka napompowala paliwa, zielona kontrolka od immobilajzera zgasla, obrocilem rozrusznikiem ze 2 razy i motocykl odpalil, lecz po sekundzie zgasl, wiec zakrecilem jeszcze raz i to samo, odpalil na sekunde, obrotomierz ledwo co osiagnal 500 obr/min i po raz kolejny zgasl, krecilem jeszcze troche ale juz bez efektu, z tlumika poczulem paliwo wiec nie bylo ...
Czytaj więcej : Moduł zapłonu? a moze cos innego,..-pomocy! (cbr929) | Odsłony : 3874 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

dynojet

odnośnie tematu 'na jakim tłumiku śmigacie' czy ktoś ma u siebie założony zestaw dynojet? czy faktycznie będzie dość duża różnica w mocy przy przelocie i filtrze kn? w stanach to kosztuje ok 200zl więc można by się skusić ;)
Czytaj więcej : dynojet | Odsłony : 5352 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Hyperpro z USA

Znalazlem amorek ze stanow i jest problem bo nigdy nie kupowalem z tamtad zadnych rzeczy. Czy ktos mozer juz kupowal czesci motocyklowe w USA??? Jak wyglada z przesylka ile to kosztuje?? A moze bylby ktos chetny zeby kupic mi amorek?? dam namiary skad i jak , ktos sie moze zorientuje i pomoze mi kupic... Bylbym wdzieczny...
Czytaj więcej : Hyperpro z USA | Odsłony : 3615 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Mocowanie tablicy w 929!!!

Mam problem taki iż posiadam orginalnie długi błotnik w moim 929 ten pod tablice i nie podoba mi sie on i mam zamiar go uciąć gdzieś o połowe ale może macie zdjecia jak macie w swoich sc44 zamontowaną tablice był bym wdzięczny. Fajne sa te tuningowe zakola te pod siedzeniem ale nie wiem gdzie to mogę dostać i jeszcze ten zamek z tyłu. A co do ucinania macie jakiś sposób żeby w miarę równo to ...
Czytaj więcej : Mocowanie tablicy w 929!!! | Odsłony : 41204 | Odpowiedzi : 59 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Temperatura silnika

Witam
Mam takie pytanie mianowicie jak powinna być temp. silnika. kupiłem niedawno 1000 RR ale nie mam serwisówki do niej nie jeździłem jeszcze nigdzie daleko ale jak chwile pośmigam po mieście to zaraz temp. wzrasta do ponad 100st. i włącza się wentylator z reguły temperatura nie przekracza 106st. ale to chyba i tak za dużo. Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie.
Czytaj więcej : Temperatura silnika | Odsłony : 5427 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

wibracje na kole

jezdze na fireblade z 1999roku przy predkosci ponad 160km/h kierownica zaczyna trzasc a przy wiekszych predkosciach poczas hamowania telepie niesamowicie kapec z przodu jest zuzyty moze sa na nim nierownosci prosze o pomoc co to moze byc?
Czytaj więcej : wibracje na kole | Odsłony : 4861 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

zawieszenie a regulacja

witam serdecznie
jestem szczęśliwym posiadaczem sc44 kupipłem moto z przebiegiem 9300km poprzedni właściciel człowiek dość duzej postury mający ten motocykl od 4 lat i jezdząc nim średnio 1000km w sezonie nigdy nie dotykał ustawień zawieszenia.Zagłebiając sie w instrukcje pierwszej obsługi dołączonej wraz z motocyklem,porównując obrazki i opisy ustawień wszysto było i jest poustawiane w tzw. standarcie (fabrycznie)Po pierwszych wypadach w plener zauwarzyłem ze motocykl jest cholernie sztywny i tył motocykla podskakuje do góry na naszych ...
Czytaj więcej : zawieszenie a regulacja | Odsłony : 7217 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

filtry k&n

mam fajera i wiem, że na pierwsze wyposażenie szły filtry powietrza k&n, ale zuważyłem, że też filtr oleju jest k&n. czy może to być jeszcze pierwszy filtr, bo moto ma prawie 8 tyś. km?
Czytaj więcej : filtry k&n | Odsłony : 6411 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780