Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 18:26

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 18:26

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wymiary wydech - flansza - rozstaw srub

Hej, poszukuje informacji o rozstawie srub mocujacych puszke wydechu (flansza) oraz wewnetrzna srednice rury (przy mocowaniu).

Rozstaw srub w wersji US to 95mm, czy Europa ma tak samo?
Mialby ktos rowniez fotke pozycji w jakiej rozstawione sa te otwory wzgledem owalu tlumnika?

Niestety na stronie producentow tego typu wymiarowanie jest praktycznie niedostepne.

Z gory bardzo serdecznie dziekuje.
M.

EDIT: Rozstaw srub 3x95mm w US i EUR sa takie same.
Srednica rury od strony kolektora wydechowego ...
Czytaj więcej : Wymiary wydech - flansza - rozstaw srub | Odsłony : 1876 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Jaki jest numer simeringu przy zębatce koła tył w 954?

Witajcie, rozwalił mi się ten simering który jest włożony przy zębatce tył. Mam sklep z różnymi simeringami ale nie ma nigdzie jego numeru. Ktoś go zna?
Czytaj więcej : Jaki jest numer simeringu przy zębatce koła tył w 954? | Odsłony : 2295 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Pomocy Olsztyn i okolice

Witam
Zacznę od tego, że mój blady wywala błąd 23 i potrzebuje na ciągnięcia napinacz rozrzadu. Niestety jestem "zielony" w tym temacie i nie bardzo wiem jak to zrobić. Próbowałem dostać się do napinacz ale jak wiecie jest on przy samej ramię wiec chyba niezbędne będzie opuszczenie pieca, a tego zrobić nie umiem i przede wszystkim nie mam warunków. Druga zecz do błąd fi 23. Coś tam czytałem na ten temat ale zdiagnozować i tym ...
Czytaj więcej : Pomocy Olsztyn i okolice | Odsłony : 2869 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Brak iskry na dwóch cylindrach

Witam.
Naprawiamy z kolegą jego 929 z 2001r i problem jest taki że na 3i 4 cylindrze nie ma iskry.
Cefkofajki są sprawne ,świece też, przewody od modułu ECU też.
Wiec diagnoza padła na ECU. Na 1 i 2 cylinder idzie napięcie a na 3 i 4 już nie.
I teraz pytanie jak ma się sprawa z wymianą ECU z Hiss ?
W jakimś innym poście czytałem że trzeba wymienić ECU, antenę w stacyjce i ...
Czytaj więcej : Brak iskry na dwóch cylindrach | Odsłony : 3059 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Czujnik ciśnienia oleju Honda CBR 929

Witam przeczytałem już setki wątków ale nigdzie nie moge znaleść podobnego przypadki. Problem polega na tym, że po odpaleniu motoru kontrolka ciśnienia oleju się nie pali. Po przejechaniu kilki km zaczyna się palić i nie gaśnie do momentu wyłączenia silnika i tak w kółko.Zaznacze, że wymieniłem olej na motul 5100 10w40 (3,7l)+ filt do tego wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i sytuacja dalej sie powtarza. Silnik pracuje równo, panewki nie stukają, nie ma żadnego wycieku. Powoli ...
Czytaj więcej : Czujnik ciśnienia oleju Honda CBR 929 | Odsłony : 5119 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Standardowy setup zawieszenia przód, zna ktoś?

Witajcie, czy zna ktoś może standardowy albo jakiś pewny setup do regulacji zawieszenia przód w 954RR?
Nie wiem czy to kwestia oleju czy regulacji ale chciałbym spróbować najpierw wyregulować.
Jeśli to nie pomoże kupię jakiś pośredni olej i wleje ile trzeba.

Zawieszenie mam tak twarde że na niewielkich nawet dziurach czuje jakby mi zaraz miały powylatywać plomby...
O bólu rąk nie wspomnę. Moto niedawno kupione.
Czytaj więcej : Standardowy setup zawieszenia przód, zna ktoś? | Odsłony : 3834 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Material owiewek

Witam!

Czy ktos moze mi podpowiedziec z jakiego materialu wykonane sa plastiki w 954?

Dziekowac
Czytaj więcej : Material owiewek | Odsłony : 1831 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

1000rr sc57 by Topsy

Witam wszystkich, przedstawiam swoja razem od dwóch lat, rozpisze się coś więcej przy czasie, pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Czytaj więcej : 1000rr sc57 by Topsy | Odsłony : 3570 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Protektor klamek

Witam tak się zastanawiam nad takimi protektorami, nie wiem czy na forum temat był poruszany, gdyż zawsze jak coś chcę znaleźć na forum (obojętnie jakim) nigdy nie znajduję tematów które już są... wiem, wiem usprawiedliwiam się, ale poważnie w google też mało o tym jest a chodzi dokładnie o taki patent:
Obrazek
Ktoś to posiada? Warto w to inwestować, czy lepiej sobie podarować? Myślę że to bardziej bajer niż jakaś tam ochrona. Jakie jest wasze ...
Czytaj więcej : Protektor klamek | Odsłony : 3532 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

przesiadka na dyszkuuu!!!

niestety cbrka uległa drobnej kolizji pora na zmianę padło na kawę zx10r z 2007 roku motocykl po kilku modach bardzo żwawo reaguje na potencjometr mocy na kierownicy :mrgreen:
Czytaj więcej : przesiadka na dyszkuuu!!! | Odsłony : 18439 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780