Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 13:02

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 13:02

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Zabezpieczenie motocykla przed kradzieżą

Rozumiem że podstawą jest AC, jednak zastanawiam się czy warto dodatkowo zainwestować w jakieś zapięcie, czy blokada kierownicy sama w sobie jest wystarczająca?!
Prawdopodobnie blokada,czy łańcuch to zabezpieczenie skuteczne przed amatorami a nie szanującymi się złodziejami, ale zastanawiam się czy warto zabezpieczać się w ten sposób wyskakując na lody czy zostwiając moto przed restauracją :?: Napiszcie co sądzicie i ewentualnie w jakie zabezpieczenia warto zainwestować (zostawiając moto ...
Czytaj więcej : Zabezpieczenie motocykla przed kradzieżą | Odsłony : 13235 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne Dyskusje

Jakie Opony

Dużymi krokami nadchodzi wiosna a wraz z nią przygotowania moto do otwarcia sezonu, przynajmniej w Polsce, ja akurat w uk jeżdżę cały rok ale temat jak najbardziej mnie dotyczy ponieważ kończą mi się oponki i mam dylemat co kupić, obecnie używam batlaxow bto14 w poprzednim moto to samo, nie są złe ale chciałbym sprobować czegoś innego może michelin pilot power, pirelli diablo corsa lub dunlop qualifier, jastem ciekaw waszych opinii i sugestii na czym wam ...
Czytaj więcej : Jakie Opony | Odsłony : 12109 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Ogólne Dyskusje

Rozmiar uszczelniaczy do 954

Potrzebuje szybko podpowiedzi! Na jednym z forum na temat uszczelniaczy do 954 koledzy podali rozmiar 43x54x11. Skontaktowałem się z kolesiem i według jego sklepowych katalogów jest to 41x54x11. Nie wiem gdzie jest błąd...

Jak się okazuje Lodzia miał rację, prawidłowy rozmiar to 43x54x11 :D
Chłopaki mieli błąd w katalogu :roll:
Czytaj więcej : Rozmiar uszczelniaczy do 954 | Odsłony : 2345 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

akumulator!!! prosze o rade

witam.dzis zakupilem do mojego franka nowy akumulator bo stary juz niedomagal.wszedlem do sklepu podalem jaki mam moto i koles przyniusl mi paczuszke.wszystko niby ok.po powrocie do domu i rozpakowaniu kartonika okazalo sie ze bateria jest sucha i sa do niej takie pojemniczki z kwasem chyba.tak to wygladalo zeby wlac do bateri no i wlalem(zero jakiegokolwiek opisu co i jak zrobic) w aku zaczelo sie gotowac tak jakby .nie wie ktos czasem jak dlugo musze wtedy ...
Czytaj więcej : akumulator!!! prosze o rade | Odsłony : 3210 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Simeringi w przednim kole

Przerabialiście juz temat simeringów przedniego koła ?
Ja nie dawno natknołem sie na ten problem.Orginalnie wchodzi tam uszczelniacz nietypowy 28x 47.2 x7
Na rynku dostepne są 28x47x7 po 3 zł za sztukę ,oczywiście można zamówić z hondy orginalne pod ten wymiar ,ale koszt to około 30 zł za szt.
Nie miałem czasu zamawiać ani szukać tych orginalnych.
Zamontowałem te krajowe28x 47x7-uzyłem środka ,który uzupełnił różnice wymiaru- po wyschnieciu zachowuje się on jak guma i dobrze ...
Czytaj więcej : Simeringi w przednim kole | Odsłony : 3427 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

malowanie motocykla

witam
czy ktoś może mi podac numer lakieru jaki jest na fajerze grafitowym z 97 roku ???
Czytaj więcej : malowanie motocykla | Odsłony : 3082 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Koszulki

Wlasnie przywiozlem do domu 2 szt swiezo zrobionych koszulek pod moje zamowienie :)

Zdjecia dalem tu -> http://fireblade.pl/koszulki.php

I jak wam sie podobaja? :) :P

Koszulki oczywiscie sa dla mnie ale tak zastanawiam sie czy ktos bybyl ...
Czytaj więcej : Koszulki | Odsłony : 44004 | Odpowiedzi : 104 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Moto Bike Show 2008

Juz za 2 tygodnie w EXPO SILESIA - SOSNOWIEC (ul. Braci Mieroszewskich 124) odbedzie sie Moto Bike Show 2008

14.03.2008 (piątek) - w godzinach 13-18
15-16.03.2008 (sobota,niedziela) - w godzinach 10-18

http://www.cardinall.com.pl/cardinall/i ... &Itemid=65

Jak co roku odbedzie sie w niedziele 16 (3-ci dzień targów)
parada motocyklowa (nieoficjalne rozpoczecie sezonu) ktora startuje ok 10:00 w salonie SZPILA YAMAHA w Katowicach-Gierkówce ul. Żyzna 2 a zakonczy sie w samym osrodku ...
Czytaj więcej : Moto Bike Show 2008 | Odsłony : 5822 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Gielda motocyklowa

Przypominam ze 9 marca jest gielda motocyklowa w Katowicach - DOKP. Dla mnie to bedzie pierwsza przejezdzka w tym roku ;) Mam nadzije ze bedzie ladna pogoda. Wczesnioej nie mialem czasu... Wybiera sie ktos na ta gielde z okolic? ;)
Czytaj więcej : Gielda motocyklowa | Odsłony : 3239 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Petycja wyścigów motocyklowych na torze Poznań

Zapraszam do wzięcia udziału:
http://motogp.pl/petycja.php

Może coś to da.
Czytaj więcej : Petycja wyścigów motocyklowych na torze Poznań | Odsłony : 2555 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780