witam wszytskich i jednocześnie proszę o pomoc. wiec jak w temacie; kupilem niedawno fireblade z anglii, 10 tys mil, silnik pracuje bardzo rowno i ladnie, jednak przy odpalaniu jak silnik jest zimny z rana lub jak ostygnie, sluchac dziwne dzwieki, jest pare metalicznych stukniec raczej po stronie sprzęgla, po chwili to mija i silnik pracuje bez zarzutu. sluszalem, ze "te typy tak juz maja" jednak gdzie moge potwierdzic taka informacje?,.. pozdr.
witam, do swojej cbr 954 wstawiłem pełny wydech arow, z kolektorami itp. jednak mam mały problem poniewaz w wydechu nie ma miejsca na sonde lambda, po jej odpieciu kontrolka błedu pokazuje mi bład 34, moze ktoś wie jak mozna zewrzeć kable w kosce od sondy aby brak silniczka nie był wykrywalny przez kompyter i dioda nie migała?? prosze o pomoc, pozdrawiam
witam, od tygodnia jestem właścicielem 954, i mam dziwne wrazenie ze cos jest nie tak. silnik klekocze ale wyczytalem na forum ze to normalne w tych modelach. kolejnym problemem jest to ze silnik nie pracuje równo, nawet gdy się zagrzeje obroty sa niestabilne, kolega mówił zebym zaiwestowal w nowe swiece i synchronizacje zaworów, a ma ktos inne sugestie?? moto z 2002 roku i ma 20 tys przebiegu, pozdrawiam
Widziałem ostatnio na tvn turbo fajną metode na sprawdzenie prawidłowego luzu łańcucha..
Wkłada się pomiędzy wachacz a łańcuch (w dolnej części wachacza) drewniany bloczek o wysokości 7 cm i jeżeli wchodzi on bez problemu i sie trzyma pomiędzy łańcuchem a wachaczem to luz jest prawidłowy, a jeżeli odstaje lub nie może się utrzymać stojąc na łańcuchu to łańcuch jest już za luźny - jedyne co, to że nie powiedzieli przy jakim opcjonalnym luzie łańcucha ma ...
Witam, niestety okazało się ze w nowo zakupionej przez mnie 929 padnięty jest czwarty bieg. Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda napraw skrzyni w tym modelu. Jestem mechanikiem samochodowym ale z naprawami motocykli nie miałem dużo doczynienia. Czy wystarczy rozdeklować sinik z obu stron i skrzynie wyjmie sie od dołu bez wyciągania silnika z ramy. Czekam na cenne info. Pozdr Wszystkich.
Słuchajcie, wiem jak sie reaguje na takie tematy na forach, ale na tym z sc 28 i sc 33 nie ma bo przeglądałem. Więc wybaczcie! Ale mam nadzieje ze mi pomożecie.
Sprawa może i banalna, dla kogoś kto umie, ale, czy olej zmienia sie, wylewa, spuszcza, po lewej stronie silnika, na dole (co jest normalne)przez taki wystające "coś" ?wyglada to niby na spust. I inna sprawa kupiłem filtr oleju , w sklepie powiedzieli ze spokojnie ...
Mam fireblada sc28 z 95r, kupilem go 2 tygodnie temu i zastanawiam sie co jest grane...
Wyglada to tak ze moto odpala gdy jest zimny na ssaniu, silnik pracuje wedlug mnie troszeczke nierownomiernie, nie moze wejsc na obroty. Po pewnym czasie gasnie, musze chwile poczekac, odpalam i znowu to samo - wsiadam na niego, jade po pewnym czasie gasnie znow odpalam, jade, wtedy jest juz na tyle rozgrzany ze moge wylaczyc ssanie. I gdy ...