Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 13:01

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 13:01

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Problem z ładowaniem

Witam wszystkich, ostatnio pojawił mi się problem z ładowaniem, a konkretnie mam za mały prąd ładowania na światłach, bez nich i nawet na postojowych miedzy 3 a 5 tys mam 14.4 ale jak tylko włączę światła spada 12.2 czyli rozładowuje mi aku. zakładałem nowy reg i dalej to samo, jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny i jak sie do tego zabrać? z gory dziękuje za pomoc, mam już dość ładowania go co noc.
Czytaj więcej : Problem z ładowaniem | Odsłony : 3746 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Chip za grosze

Co sądzicie o tym:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... :IT&ih=011

wiem że to wygląda na zbyt piękne żeby było prawdziwe, ale czytałem kilka opinii ludzi ktorzy to kupili i podobno to działa, jestem ciekaw waszych opinii na ten temat?
Czytaj więcej : Chip za grosze | Odsłony : 3306 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

dosc zabawna historia

:) j.w sytuacja dotyczy kolegi , chlopak 19 jezdzi matizem :) napalił sie na motor w sumie 1 w zyciu (nie liczac komara i kilka przejazdzek mz 250 kolegi) no i ogladal moj nabytek i on tez sprobuje sił na motorze :) swoje zainteresowania skupił glownie na hondzie 954 ...
Czytaj więcej : dosc zabawna historia | Odsłony : 7747 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Lakierowanie

Czy zna ktoś może lakiernika w Gliwicach albo okolicy ? Chodzi mi o przemalowanie mojej hondy w barwy repsol. Może ktoś się orientuje jaka jest cena takiego lakierowania wraz z felgami ?
Czytaj więcej : Lakierowanie | Odsłony : 2789 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Tylny hebel za mocny

Mam pytanie czy jest jakoś możliwość osłabienia tylnego hebla tak by po jego wciśnięciu koło się nie blokowało ?

Rozważałem delikatne jego zapowietrzenie ale to chyba głupota :?
Czytaj więcej : Tylny hebel za mocny | Odsłony : 5037 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne Dyskusje

Klucz do swiec, wymiana filtra oleju....

Witam, chcialbym kupic klucz do swiec....Czy kos moglby mi podac oznaczenie lub rozmiar klucza do 954?! Jeszcze jedno.... W ksiazce serwisowej wyczytalem ze do wymiany filtra oleju takze potrzebny jest specjalny klucz?! Czy mozna sobie poradzic zwyklymi narzedziami, czy raczej zlecic robote do serwisu?? /pzdrawiam:)
Czytaj więcej : Klucz do swiec, wymiana filtra oleju.... | Odsłony : 5371 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

zegary wariują

Miał ktoś tak? Obrotomierz dział normalnie, a prędkościmierz dochodzi do 30 mil/h, a potem przeskakuje od 30 d0 60 (nie zależnie ile się jedzie). W weekend sobie to robbiore, może coś się wypieło...?
Druga sprawa: Wiecie jak przełączyć zegary z mil na km?
Czytaj więcej : zegary wariują | Odsłony : 2750 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Amortyzator skretu Toby

Jest to amortyzator montowany nie do wierzyczki tylko z boku do lagi i silnika. Co sadzicie o takim rozwiazaniu. czy jest tez tak samo skuteczne jak amortyzator zamontowany na wierzyczce?? Amorek ma 26 stopniowa regulacje.

Poszukalem poczytalem i temat jest nieaktualny poniewaz gosc sprzedaje amorek do ducati a w opisie jest ze do 929. Kompletny kretyn. Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Amortyzator skretu Toby | Odsłony : 10621 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

synchronizacja wtryskow

j.w robil ktos z was synchronizacje wtryskow? Bo mi wlasnie polecono ta operacje poniewaz gdy jest zimny obroty na ssaniu wskakuja az do 3.5 to troszke sporo ale pozniej opadaja i jest wszystko ok, narazie pytam o to z ciekawosci bo nie jest to nic powaznego ale moze w sezonie to zrobie:) pozdr,ps i jakie macie obroty najwyzsze przy zimnym silniku
Czytaj więcej : synchronizacja wtryskow | Odsłony : 8743 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wymiana oleju przedniego zawieszenia

Witam! Przewertowalem cale forum i nie znalazlem podobnego tematu:/ Chcialbym zapytac czy ktos wymienial juz olej przedniego zawieszenia w 954? Czy jest to na tyle prosta sprawa, zeby zabrac sie za to samemu?! Przygotowuje po malu moto do sezonu i chce wymienic wszystkie plyny i oleje. W sumie zawieszenie pacuje bez zarzutu i nie wydaje dziwnych dzwiekow wiec moze dac sobie z tym spokoj.... ?! POZDRAWIAM
Czytaj więcej : Wymiana oleju przedniego zawieszenia | Odsłony : 23301 | Odpowiedzi : 36 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780