Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 22:33

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 22:33

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Spalanie w 929

Ile średnio palą Wasze maleństwa przy jeździe w miescie, w trasie ???? czy 8 l/100 przy mieszanej jeździe to dobry wynik?
Czytaj więcej : Spalanie w 929 | Odsłony : 46560 | Odpowiedzi : 55 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wentylator

Dzisiej troche sobie polatałem. Jak przyjechałem pod dom nie zgasiłem go od razu tylko poczekałem że załączy sie wentylator i ... nie doczekałem się, temp doszła do 104° i d..a.
Moje pytanie przy jakiej temp. załącza sie w waszych Bladych
Czytaj więcej : Wentylator | Odsłony : 12129 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

łożyska główki ramy

Jak w temacie. Wybrałem się wczoraj do Berlina i korzystając ze słońca i dobrych dróg trochę polatałem na kole. No i mam juz straszne luzy na główce ramy. I teraz dwa pytania. Czy samemu wymienię te łożyska?? Trochę pojęcia o mechanice mam no i dwóch mechaników samochodowych. Czy lepiej oddać to komuś kto się tym zajmuje?? I druga sprawa czy takie łożyska będą dobre?? http://moto.allegro.pl/item298040136_lozyska_glowki_ramy_honda_najtaniej_sprawdz.html
Z góry dzięki za pomoc
Czytaj więcej : łożyska główki ramy | Odsłony : 9941 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Skrzynia SC33

Witam !! Może ktoś wie gdzie można kupić elementy silnikowe nowe do CBR 900 RR Sc33? Mam do roboty drugi bieg i chciałem się zapytac ile to może kosztować w serwisie.Ile moga kosztować części np .Koła żebate 2 biegu, uszczelki ale tylko te potrzebne do wymiany przy rozbiórce.Jeśli wiecie coś na ten temat to napiszczie bo się waham czy samemu robic czy dac specowi.??? A co myślicie o tej firmie www.motonuff.pl ...
Czytaj więcej : Skrzynia SC33 | Odsłony : 5363 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zgasł i nie odpalił więcej świece ???

Mam proble uruchomiłem swojego bladego pochodziłz 40 secund i sam zgasł był bardzo zimny potem go kreciłem i nic nie odpalił tylko śmierdziało wachą jak odstał jeden dzień to z rana kreciłem go i co ajkiś czas ale żadko był odzew na chwile jak by łapał ale to takie że secunda i obrotomierzem an 0.5 obrota ruszyłą sie wskazówka nic nie dotykałem tak to normalnie zapalał nic się nie działo. A teraz bez odzewu! I ...
Czytaj więcej : Zgasł i nie odpalił więcej świece ??? | Odsłony : 13477 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Ohlins, HyperPro, LSL, Arrow itd, który amortyzator skrętu?

Witam
Mam mały dylemacik i zapadaje pytanko na forum bo ja zielony jestem i nigdy z amortyzatorem nie jeździłem.
Przestawię po krótce dane jakimi dysponuję i cenami a wy jak możecie pomóżcie dokonać wyboru.

Po pierwsze jaki mam wybrac linearny czy progresywny i DLACZEGO?
Jazda mieszana bez toru czyli 30% miasto 70% poza.

Fakty:

1. HyperPro opcja progresywna cena z mocowaniem w GRANDysie 1500pln.

2. Ohlins występują tylko liniowe cena w PTM ok 2300pln :-0 ...
Czytaj więcej : Ohlins, HyperPro, LSL, Arrow itd, który amortyzator skrętu? | Odsłony : 36964 | Odpowiedzi : 38 | Forum : Ogólne Dyskusje

Czy ktos rozbierał przednią lampe i ma jakis sposób????

Witam mam problem z przednia lampa dostała mi sie tam woda i kilka kamyczków chciał bym ja odświeżyć tylko jak ją rozebrać aby nie uszkodzić? Czy macie jakiś sposób na poradzenie sobie z uszczelnieniem które łączy dwie części lampy bez uszkodzeń????
Czytaj więcej : Czy ktos rozbierał przednią lampe i ma jakis sposób???? | Odsłony : 4718 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem ze stelażem pod zegary do sc33 98/99 UWAGA ????

Witam mam problem dość dziwny ze stelażem pod zegary do sc33 rocznik 98/99. Otóż kopiłem stelaż do tego modelu oryginał używkę i porównałem swój też oryginał i okazało się ze mam lekko dłuższy o jakieś ok. 2cm tzn końcową część stelaża tam gdzie przykręca sie na końcu czasze mam zdjęcia (jak coś) a obydwa stelaże naprawdę są oryginalne i żaden nie był rzeźbiony czy ktoś coś wie czy były dwa rodzaje takich stelaży ?????? Naprawdę ...
Czytaj więcej : Problem ze stelażem pod zegary do sc33 98/99 UWAGA ???? | Odsłony : 3637 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

naklejki grafnet

Co sądzicie o tych kompletach na cały motor,komplet kosztuje jakes 630 zł warte są tej kasy?
Czytaj więcej : naklejki grafnet | Odsłony : 10570 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Warsztaty, salony

Amor skrętu - warto ?

Mam pytanie czy warto zakładać go w tym modelu Fireblade'a z 98 r. biorąc pod uwage że jest na przodzie 16'stka co już powinno troche tłumić samo shimmy ?

Co o tym sądzicie ? :roll:
Czytaj więcej : Amor skrętu - warto ? | Odsłony : 16057 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780