Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 22:38

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 22:38

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Jakie macie zarowki??

Hejka
Pytanko jak w temacie!
Jakie macie zarowki: jaka moc i czy h4 czy zwykle bańki jak w maluchu i czy swieci wam sie jedno swiatlo czy oba oczywiscie chodzi o przod.

Ja u siebie mam zarowki bańki jak w starym maluchu o mocy 35/35W i swieca sie obie lampy na swiatlach mijania.

Najchetniej zrobilbym cos zeby byl tam mocniejsze h4 w ostatecznosci jakies mocniejsze te bańki tylko boje sie ze alternator nie wyrobi jak ...
Czytaj więcej : Jakie macie zarowki?? | Odsłony : 20035 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Jaki płyn do chłodnicy??

Witam podpowiedzcie jaki kupic płyn do chłodnicy do cbr 929 czy mozna wlac taki sam jak do samochodu ?
Czytaj więcej : Jaki płyn do chłodnicy?? | Odsłony : 81941 | Odpowiedzi : 96 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

przepalanie w zimie

Jak uważacie warto przepalać motor w zimie czy lepiej poczekać aż sie zrobi ciepło?
Czytaj więcej : przepalanie w zimie | Odsłony : 42903 | Odpowiedzi : 37 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

przewody hamulcowe

witam mam pytanie czy ma ktos dojscie do przewodow w stalowym oplocie?chodzi mi o znizki itd do sc33 99rok prod.pozdrawiam
Czytaj więcej : przewody hamulcowe | Odsłony : 8609 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z koszem sprzęgłowym.

Witam

Podczas sezonu dostrzegłem stukanie w sprzegle mojego SC33. Niedawno postanowilem sie zajac tym problemem. Dzis mam kosz sprzeglowy w dloni i tak : jest 6 sprężyn z tyłu kosza i sobie lataja jak "swinia w miechu" prawdopodobnie to jest przyczyna tych stukow. Nastepny problem jet taki ze jak zlapie korpus sprzegla jeda reka, a druga zebatke przenoszaca naped z walu to moge obrócić korpus kosza wzgledem zebatki o jakies 10-20 stopni katowych. W jeździe ...
Czytaj więcej : Problem z koszem sprzęgłowym. | Odsłony : 2526 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

WESOŁYCH ŚWIĄT! :)

Z okazji zbiżających sie Świąt Bożego Narodzenia życze wszystkim dosiadajacych bladego franka dużo szcześcia, ciepła i radości w tym okresie. W nowym roku życzę pokonania wiecej kilometrów niż w pozostałym, prostych winkli, bezawaryjności sprzętu, zero jakichkolwiek gleb, szlifów, dzwonów, shimm .....itd.
Niech radość i szczeście gości wśród was :D
POZDRAWIAM
Czytaj więcej : WESOŁYCH ŚWIĄT! :) | Odsłony : 3995 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

MALUJEMY FELGI ?

Przymieżam się do poprawek lakierniczych
Na moim celowniku są felgi - trzeba je pomalować bo mają odryski i lekkie zarysowania

Zastanawiam się co do sposobu :
Można było by wyrównać nierówności i zmatować papierem ,a potem do malowania ---
Mam też możliwośc odlakierowania obecnej powłoki lakierniczej i zaczęcia całego procesu od nowa .ale pewnie drożej to wyniesie(podkład -baza - akryl )

Ktoś już przerabiał temat ?
Czytaj więcej : MALUJEMY FELGI ? | Odsłony : 7054 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

swiatła

czy przełącznik do swiatel pozycje krotkie dlugie to mozna aby dokupic ten do przesuwania(czy jest to wymienialne) czy to trzeba cale to pudeleczko co sa kierunkowskazy itd ?? koszt okolo 50 zl? yoyo
Czytaj więcej : swiatła | Odsłony : 2225 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Filtr powietrza k&n ma ktoś to warte to coś?

Tak jak w temacie chciałbym się coś o tym dowiedzieć ma ktoś to ? CO znajduje sie w pudełku od tego jakaś krótka instrukcja ?
Czy warte jest to zakupu?
Jak go się kupi to trzeba go czymś nasączyć.?
Czytaj więcej : Filtr powietrza k&n ma ktoś to warte to coś? | Odsłony : 3076 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

kocki hamulcowe

Witam jakie kolcki polecacie?kupilem nissiny dalem ze nie 250 zl gosciu mowil,ze sa to takiej jak fabrycznie montuja no fajnie mi sie na nich smigalo,ale po 6 tys prawie sie skonczyly.NIe mam pewnosci,ale wydaje mi sie ze, przed wymiana wyciagelem orginale nissiny mialy wytloczona napis nissin i zrobily 27 tys czy to mozliwe?a na tych ktore kupilem niby orginalne zrobilem ok 6 tys no nie oszczedalem ich :mrgreen: ...
Czytaj więcej : kocki hamulcowe | Odsłony : 7723 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780