Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 19:03

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 19:03

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

akumulator-żelowy

siema. ostatnio cebra coś słabo zapalała
kręciła ale jakoś długo-myślałem że się zalewa?
ale po podłączeniu aku z auta-poszło ładnie
wyjąłem aku i się zdziwiłem po przeczytaniu napisu "GEL"

czy to faktycznie żelówka?
taka jak w samochodzikach dla dzieci czy upesach itp?
czy ładować to ładowarką do aku żelowych??
czy normalnie prostownikiem?
Czytaj więcej : akumulator-żelowy | Odsłony : 3963 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Położenie słoneczka względem pokrywy przy ustawianiu rozrząd

Witajcie, czy może mi ktoś pokazać jak ma być ustawione słoneczko względem wycięcia w pokrywie sprzęgła podczas ustawiania rozrządu? Wałki wiem jak ale nie mogę z manuala dowiedzieć się dokładnie jak na dole. Słoneczko ma być na tej pojedynczej kresce czy na środku litery "t"?
Czytaj więcej : Położenie słoneczka względem pokrywy przy ustawianiu rozrząd | Odsłony : 1308 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kontrola trakcji Gripone

wiecie może coś na temat kontroli trakcji firmy Gripone??? Czytałem trochę opinii, pooglądałem filmiki i wygląda to całkiem ciekawie. Cena też nie zabija.
Poniżej wrzucam link
http://www.gripone.com/en/products/gripone-traction-control/gripone-s3
Czytaj więcej : Kontrola trakcji Gripone | Odsłony : 3082 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

MUSZĘ JEŹDZIĆ Z OTWARTYM BAKIEM

Witam wszystkim jestem tu nowy i przepraszam za jakiś błąd, w mojej cbr muszę jeździć ciąglę z otwartym bakiem, kumpel mówił że to może być odpowietrznik czy coś podobnego, bardziej się znacie i proszę was o pomoc. Byłby ktoś chętny żeby napisać co zrobić ? :D
Czytaj więcej : MUSZĘ JEŹDZIĆ Z OTWARTYM BAKIEM | Odsłony : 3894 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Jakie jest dopuszczalne bicie środkowego czopu wału. 0,3mm??

Witajcie. Mam wał w karterze oparty na skrajnych panewkach. Zamontowałem czujnik zegarowy i chciałem zmierzyć bicie na środkowym czopie panewki głównej.
Czy dopuszczalna wartość wg serwisówki czyli 0,3mm jest prawdziwa? Bo dla mnie to jest w chooooj dużo. Myślałem że to bicie będzie w jakichś setkach a nie w dziesiątkach mm.
Czytaj więcej : Jakie jest dopuszczalne bicie środkowego czopu wału. 0,3mm?? | Odsłony : 3758 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Czy panewki z sc48 919 to te same panewki co w 954?

Witajcie, koleś sprzedaje panewki które zakupił do SC48. Podobno pasują do 919 i 929. Czy pasują też więc do 954?
Na swoich panewkach mam wybite MWO 1W1T na jego panewkach MWO 51EA. Co to za numer?
Czytaj więcej : Czy panewki z sc48 919 to te same panewki co w 954? | Odsłony : 3448 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Sączy się paliwo po zatankowaniu do pełna

Witajcie.
Byłem dzisiaj u teściów w garażu odwiedzić bestję i strasznie było czuć paliwem. Od razu odkręciłem bak, ale go nie zdejmowałem w całości, tylko lekko uniosłem. Cała gąbka pod bakiem jest mokra od paliwa. CBR`kę mam od niedawna, po motocyklu widać, że był przynajmniej po ślizgu. Czy jest to jakiś znany problem? Przy niepełnym baku problemu nie było. Dodam, że moto stoi na stojaku, nie na kosie.

Od razu pytanie, czy do ściągnięcia baku ...
Czytaj więcej : Sączy się paliwo po zatankowaniu do pełna | Odsłony : 12576 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Quickshifter

Siemka.
Jako, że sezon ma się już ku końcowi to w głowie już kilka planów na zimowe wieczory w garażu...
Jednym z nich jest quickshifter, który już dluzszy czas chodzi mi po głowie. Jednak zanim cokolwiek kupię chciałbym trochę zgłębić temat. I tu kilka pytań do Was - macie u siebie ten wynalazek? Jak spisuje się w 929? Instalacja trudna? Co potrzebuję jeśli mam zamontowanego Power Commandera III?
Czytaj więcej : Quickshifter | Odsłony : 5259 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

błąd 23 cbr 1000rr sc57A

Witam. Kupiłem moto z Niemiec po "małym" ślizgu , porobiłem wszystko co się dało, prócz jednego..
na liczniku pojawia mi się błąd , dwa dłuższe i trzy krótkie mignięcia lampki , w serwisówce nie znalazłem
tego błędu , mechanik stwierdził uszkodzoną sondę lambdę , niestety z tego co mi wiadomo ten model z 2004r
nie posiadał jej. Czy ktoś wyjaśnił pojawienie się tego błędu ??? Znalazłem na forum tylko tyle że nie wiadomo co to ...
Czytaj więcej : błąd 23 cbr 1000rr sc57A | Odsłony : 4905 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

SWAP, czy da się uruchomić silnik 929 w ramie 954?

Czy jest tu ktoś kto montował silnik z 929 do 954? Interesują mnie tylko Ci co to faktycznie robili a nie słyszeli że się da :)
Jakie mogą napotkać mnie problemy? Słyszałem że średnica tulei wahacza jest inna w 929, ktoś potwierdzi?
Czytaj więcej : SWAP, czy da się uruchomić silnik 929 w ramie 954? | Odsłony : 3928 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780