Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 20:02

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 20:02

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nowe Moto co kiedy robić??

Witam nabyłem dzisiaj 929 z 2001r. Że silnik dziwnie pracuje to fakt jak jade to słychać jakiś dzwięk jak by drucik o drucik napieprzał ciężko to opisać.
Ale mam pytanie PO:
1.Jaki olej zalać dokładnie jakie parametry?
2.Co ile się reguluje albo robi zawory? A motocykl mój ma 28 tysięcy przebiegu
2.Jak sprawa wygląda łańcuszka rozrządu co ile sie go robi i jaki wydaje dzwięk jak jest do wymiany?
i Chyba to tyle jak narazie ...
Czytaj więcej : Nowe Moto co kiedy robić?? | Odsłony : 11005 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

szkola doskonalenia jazdy po toze wscigowym

chcialem podzielic sie z wami mojimi wrazeniami z 2 dni na toze poznan . dni te organizowalo grandys dulo . zebralo sie tam duzo chetnych pogoda dopisywala . podzielono nas na 3 grupy A zawodnicy B zaawansowana (czas ponizej 2min) C nie zaawansowana . ja startowalem z C :lol: pierwsze jazdy spokojnie wiadomo dla wyczucia toru i zachowania motocykla . ogulnie latacie za jednym z zawodnikow po ...
Czytaj więcej : szkola doskonalenia jazdy po toze wscigowym | Odsłony : 7384 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne Dyskusje

cbr rr cup

panowie czy ktos wie czemu nie ma czegos takiego jak ma YAMAHA (r1 cup r6 cup ) czy SUZUKI gsx r cup ? jak ktos wie cos na ten temat zapraszam do rozmowy

niewiem dlaczego nie mamy tego pucharu ma go yamaha gsx r hiosung :mrgreen: a honda wyszla tylko z najmniejsza pojemnoscia. yamaha i suzi oferuje calkiem ...
Czytaj więcej : cbr rr cup | Odsłony : 4630 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

sprzeglo anty chopingowe

panowie pytanie czy blady ma anty choping ? bo przeczytalem wszystko co bylem w stanie i ani slowa o tym jak tak to od ktorego roku moze to byc 2006 i 2007 bo te dwa modele sa takie same oprocz malowania albo 2008
Czytaj więcej : sprzeglo anty chopingowe | Odsłony : 3888 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

wazne przy kupnie

witam
kolejne pytania :
mam upatrzonego fire'a 929 http://moto.allegro.pl/item279539692_ho ... 000rr.html
ogladalem go z mechanikiem i prosze o rade. Z tego co zauwazylismy sruba na głowce ramy widac ze byla albo dokrecana albo odkrecana widac delikatne zarysowania od klucza i wiec mam do tego pytanie czy moto przy 24 tys km moglo miec np wymieniane lozysko ze musialo byc rozkrecane? Czy moze poprostu ktos chcial dokrecic albo sprawdzic czy ...
Czytaj więcej : wazne przy kupnie | Odsłony : 15379 | Odpowiedzi : 26 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

czasza od nowszego modelu

mam pytanie czy podejdzie przednia czasza od cbr od 96 r.bo moja jest po małym zbliżeniu z asfaltem i w razie gdybym nie mogl znalezc takiej samej czy podejdzie od nowszej cbry?kolejna sprawa to czy dostepne sa oryginalne naklejki na całe moto gdybym chcaial malowac jesli tak to jaka cena?no i czy jest w rzeszowie jais lakiernik który nie sp....li mi motoru?
Czytaj więcej : czasza od nowszego modelu | Odsłony : 9915 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

praca silnika

Witam
Mysle nad kupnem motorka i glownie interesuje mnie cos z cbr, chociaz jakas zx9 czy r1 tez wchodzi w gre. Pytanie glównie kieruje do tych osób co mają lub mieli kontakt z cbr 929 z okolo 00-01 r Ogladalem jedno moto stan zewnetrzny igla itp kiedy silnik odpalil to taki delikatny szum slychac (nie jestem znawca ale napewno to nie jakies zawory) wlasciciel mowil ze to normalne w tych motocyklach ze to sa motory ...
Czytaj więcej : praca silnika | Odsłony : 15409 | Odpowiedzi : 28 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Czy zawsze płacimy "frycowe"??

Wiekszość z moich doświadczonych kumpli twierdzi że przy nauce ostrej jazdy, latania na gumie itp. szlif to kwestia czasu. Powiem szczerze że śledząc inne fora i czytając artykuły spotkałem się z podobnymi opiniami. Rozumiem że w grę wchodzi również kwestia "talentu":) Jak to było z Wami koledzy?! Czy już smarować tyłek cebulą..... :mrgreen: Temat może trochę banalny ale przecież fajnie jak coś się na forum dzieje... Pozdrawiam!
Czytaj więcej : Czy zawsze płacimy "frycowe"?? | Odsłony : 4941 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

Polerowanie aluminium

Pogoda nie zacheca do latania no i chcialbym wypolerowac sobie ranty felg( tak zeby tylko srodek z ramionami pozostal czarny) oraz moze pare innych drobiazgow. Ma ktos doswiadczenie w tym temacie?? Nigdy nie mialem z tym doswiadczenia nie wiem czy bez problemu moge to zrobic sam czy lepiej oddac to komus kto sie tym zajmuje?? Wiem ze wymaga to duzo pracy i cierpliwosci ale...:) Moze jakies doswiadczenie ...
Czytaj więcej : Polerowanie aluminium | Odsłony : 6164 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne Dyskusje

cbr900rr 94

witam wlasnie kupilem pierwsze moto cbr 900 i mam maly problem padl mi akumulator i nie wiem jak sie dostac do niego?pomoze mi ktos?
Czytaj więcej : cbr900rr 94 | Odsłony : 5385 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780