Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 16:38

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 16:38

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

954 klekocze przy zimnym i strasznie brzeczy przy zejsciu z

rano jak odpalam to przez ok 1min strasznie sie cos tlucze w silniku po ok minucie cichnie calkiem jak reka odjol.ale mam inny problem jak jade na gazie cisza a jak odejme to slysze bardzo glosno taki metaliczny glos jak jakas blaszka by sie tlukla ,mysle ze to moze ten zawor w wydechu ale pewnosci niemam .na poczatku bylem pewien ze to te sprezynki od wydechu prowadzonego gora sie o kolektory obijaja ale zdjolem i ...
Czytaj więcej : 954 klekocze przy zimnym i strasznie brzeczy przy zejsciu z | Odsłony : 8677 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zębatki i łancuch

I jeszcze jedno pytanki zeby zagęscic troche liczbe pytań na forum. Jakie oryginalnie ida zebatki do sc33 1999 ile zębów?? i który zestaw będzie lepszy ten :http://moto.allegro.pl/item252175848_naped_z_did_do_cbr_900_lancuch_zebatki_.html czy ten :http://moto.allegro.pl/item252117629_zestaw_napedowy_do_hondy_cbr900.html ?????
Czytaj więcej : Zębatki i łancuch | Odsłony : 6909 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z Amorem tył.

Witam jestem tu nowy i odrazu z problemem i to nielada :) Mianowicie mój amorek tylni w sc33 niema poprostu tłumiena w pierwzej fazie skoku, na niewielkich wybojach odbija i tłucze sie jak CENZURA. Jesli jedzie druga osoba z tyłu jest juz lepiej poniewaz jesli wcisne mocniej to juz powoli wraca. Teraz przechodze do istoty problemu jakim jest wymiana oleju bądz tez jego uzupełnienie, jak rozebrac,na co ...
Czytaj więcej : Problem z Amorem tył. | Odsłony : 5032 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Amortyzator skrętu OHLINS

Witam.
Pomóżcie proszę !
Potrzebuje mocowanie do amortyzatora skrętu Ohlins do mojego cuda. Prosze napiszcie gdzie moge szukać, może ktoś ma i chce sprzedać. Mam Mocowanie do Yamahy R1 więc najchętniej zamieniłbym. Oczywiście mam możliwość zakupu nowego w PTM ale jest to koszt ok 1000 pln i jak dla mnie jest to za duzo.
:roll:
Czytaj więcej : Amortyzator skrętu OHLINS | Odsłony : 3411 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Cos stuka..sc33 ??

Witam
jestem tutaj nowy sprzet mam w sumie od niedawna i mam taki problem przy dodaniu mocno gazu pod obciazeniem slychac jakis stuki ;/ lekkie tak do 5000 ,6000tys /obr potem ustaje na wolnych silnik chodzi bardzo cicho kompletnie nic nie slychac nawet po mocnym dodaniu gazu do odciecia .Malo sie znam ale wydaje mi sie ze to cos od zaworow moto ma przejechane 41 tys znajomy mi mowi ze to moze byc lancuszek rozrzadu ...
Czytaj więcej : Cos stuka..sc33 ?? | Odsłony : 8050 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

GP Belgii Spa 2007

Jako ze w tym roku wybralem sie wkoncu na wyscig f1 (ostatnio bylem w 2000 roku na Hockenheimie ;) ) podziele sie swoimi fotkami jakie wypstrykalem ;)

To link do mojej galerii ze Spa

http://galeria.fireblade.pl/f1/thumbnails.php?album=4

tylko prosze nie oceniac ich pod wzgledem poprawnosci ;) ...
Czytaj więcej : GP Belgii Spa 2007 | Odsłony : 5942 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Formula1

Stukajace sprzeglo

Witam
Jako ze powoli nastaja czasy kiedy pogoda
nie bedzie za bardzo zachecala do jazdy, postanowilem
w wolnych chwilach zajac sie moja Fajera sc28.

Najbardziej denerwujacym mnie problemem jest
stukajace sprzeglo, w zasadzie ono nie tyle stuka co wali.
Niby Hondy tak maja ze lubia sobie stukac sprzeglem ale
prawde powiedziawszy jeszcze nie syszalem w zadnej Hondzie
tak glosnego sprzegła.
Tutaj nasuwa sie moje pytanie, da rade cos z tym zrobic?
Nie licze na calkowite ...
Czytaj więcej : Stukajace sprzeglo | Odsłony : 6901 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

od kogo naklejki??

Witam. Potrzebny mi komplet naklejek na Fajera i chcialbym zapytac czy macie namiar na kogos kto dobrze dorabia i jest sprawdzony.Mile widziany Kontakt:)) Dzieki..
Czytaj więcej : od kogo naklejki?? | Odsłony : 4500 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Crash Pady SC33

Ma ktoś namiary na crash pady do sc33 99r.? Moze ma ktos zamontowane to jakies zdjecia tez beda mile widziane, chodzi mi bardziej o dlugie crash pady ale jakos mam problemy ze znalezieniem. Jak znajde same crash pady to takie tylko kulki bez tulejek, to trzeba sobie samemu zrobic?? Moze pytania smieszne ale nie znam sie za bardzo na tym... Z gory dzieki za pomoc
Czytaj więcej : Crash Pady SC33 | Odsłony : 63521 | Odpowiedzi : 91 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

GP JAPONII

Kurde coś mało tu sie dzieje, więc może i ja coś napisze. Ogólnie od wielu lat interesuje sie F1. A więc: Jakie macie prognozy na wyscig na torze Fuji?? Wreszcie jakis nowy tor dla kierowcow. Miejmy tylko nadzieje ze team BMW nie popsuje Robertowi wyścigu...
Czytaj więcej : GP JAPONII | Odsłony : 7108 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Formula1

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780