Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 16:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 16:04

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Fireblade CBR1000RR 2008

Myslę że nowym 1000 RR honda ułatwiła sprawę konkurencji, gdyż trudno będzie wymyślić bardziej paskudny motocykl. Strasznie sie rozczarowałem :shock: bo oczekiwałem zgrabnego agresywnego motocykla a nie takiego czegoś. :(

Edit:
Dodalem ankiete do tematu i zmienilem tytul. Admin
Czytaj więcej : Fireblade CBR1000RR 2008 | Odsłony : 38744 | Odpowiedzi : 62 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

RAMA sc33 99

Witam wszystkich.

Poszukuję danych dotyczących konkretnych wymiarów ramy do sc33.
Niestey serwisówki nie podają tego dokładnie, a mam super pomysł na przebudowe bike'a.
Oczywiście jak tylko mi się uda, to pokaże na forum co zrobiłem.

Plan jest sprytny, ponieważ chcę przebudować moje moto na nowy 2007 rok.
Stąd moje pytanie o detale techniczne ramy.

Z góry dziękuje za okazaną pomoc

Pozdrawiam
Loozzz
Czytaj więcej : RAMA sc33 99 | Odsłony : 2854 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Po ile owiewki i lampa 954

Wtam jestem nowy tutaj chce sprowadzic sobie motocykl ze stanow no ale te oplaty.
Kolesie podpowiedzieli mi zebym rozkrecil owiewki i lampe przod to bede mogl wpisac mniejsza cene zeby celnicy sie nieprzyczepili, plastiki wysle sobe w paczce do domu:)
Czy ktos moze mi podac w przyblizeniu cene za te rzeczy.
Czytaj więcej : Po ile owiewki i lampa 954 | Odsłony : 3663 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

zmiana przedniego koła na 17 cali

Jak w temacie. Slyszalem ze do sc33 idealnie pasuje kolo od nowszego horneta czyli po 2000 lub 2001r. Podobno lepiej sie wtedy prowadzi w zakretach, no i dostepnosc opon jest zupelnie inna a przy 120/60 bedzie podobno to samo co przy 130/70/16. Ma ktos juz jakies doswiadczenia w tym temacie??
Czytaj więcej : zmiana przedniego koła na 17 cali | Odsłony : 28232 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

dziwnie się zachowuje

witam
mam 929 2001 z pełnym Akrapovicem i wszysto było by ok gdyby nie pewne zjawisko które mnie niepokoi jak jadę bardzo wolno na 1 tak na jałowych 1200rpm i nagle odkręce jednym ruchem do oporu to motor dławi się i nie przyśpiesza jak zrobię to z normalna szybkościa odkęcania to jest ok
czy normalne są takie zjawiska
GSXR tak nie miał ?
dzięki
Czytaj więcej : dziwnie się zachowuje | Odsłony : 4483 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

gdzie kupic akcesoryjny?

Czesc,

W necie znalazlem tylko takie cos za 1500$:

http://www.wolfexhaust.com/cbr_954_unde ... xhaust.htm
Czytaj więcej : gdzie kupic akcesoryjny? | Odsłony : 4889 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

haowanie

jakis czas temu zalorzylem oplot
bylo zajebiscie, jak się wprawiłem to waliłem sttopie po 20 metrów, teraz jak nacisne klamke to jakoś hamulec dziwnie lapie czuje ze jest cos z nim i tak ciezko go wyczuć tak jakby tryka pod palcamii nie idzie nic zrobić na przodzie, plyn nowy okladziny ok, tylko tarcze fioletowe czy to moze byc przyczyna? przegzanie?
Czytaj więcej : haowanie | Odsłony : 2720 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Płyn hamulcowy Motul zagotowany...

W lipcu do swojego Suzuki GS500 zalalem nowy plyn hamulcowy Motul o podwyzszonej temperaturze wrzenia(245 stopni C). Na tym plynie przejechalem 5tys km i wczoraj moj brat podczas hamowania ze 190 do 0 zagotowal ten plyn. a wczesniej przez dobry kawalek w ogole nie uzywalismy hamulca( ladna pusta prosta droga). przewod specznial, i z wejscia przowodu do zacisku poszedl bialy dym i niezle smierdzial, a w zbiorniczku buzowalo.... Ja stracilem do niego zaufanie i dzis ...
Czytaj więcej : Płyn hamulcowy Motul zagotowany... | Odsłony : 3986 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Na jakich oponach śmigacie??

Jak wiadomo temat opon (szczególnie przednich) do sc33 jest ciekawy...Może wypowiecie się jakich opon używacie,przedstawicie opinie na ich temat i wasze obserwacje oraz gdzie zaopatrujecie się (jakie ceny)?Ja mogę wypowiedzieć się na temat (jak chodzi o przednie):bridgestone bt012 , michelin tx25(o ile dobrze pamiętam były montowane fabrycznie do sc33 w99r) oczywiście 16cali :)
Czytaj więcej : Na jakich oponach śmigacie?? | Odsłony : 23540 | Odpowiedzi : 46 | Forum : Ogólne Dyskusje

Dziwny dźwięk - naprężenie

witajcie, zauważyłem w mojej Hondzie dziwny dźwięk przy pokonywaniu nierówności,
lub gdy mocno nacisne siedzenie i odciążę. Dźwięk jest identyczny jak przy zakręcaniu śruby i gdy już mamy dokręconą na max występuje taki przeskok - takie pyk ;) Rozlega się to w okolicy wahacza. Rozebrałem ostatnio połowe bladego (bak, siedzenie itd) i przykładając rękę nie mogłem tego nigdzie zlokalizować. Wszystkie moźliwe śruby sprawdziłem - nic. Jedyne co ...
Czytaj więcej : Dziwny dźwięk - naprężenie | Odsłony : 3102 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780