Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 13:27

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 13:27

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Załóżenie całego tylniego zadupka z 929 do 900rr

Nie wie ktos czy pasuje zadupek z 929 do 900rr sc28.Chodzi mi o to czy trzeba by bylo wymieniac caly stelarz itp.?Jesli ktos ma jakis patent to prosze o rady bo na dzisiejsze czaszy "dupa" w moim sc28 jest jakas duza:)
Czytaj więcej : Załóżenie całego tylniego zadupka z 929 do 900rr | Odsłony : 29585 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Zmiana biegów bez sprzęgła

Hej.
Mam pytanie, co sądzicie o zmianie biegów bez użycia sprzęgła. Po prostu na chwilowym odpuszczaniu gazu. Tak jak podczas przebijania biegów na gumie.
Pytam, bo podczas CENZURA dużo szybciej jest przepiąć bieg bez sprzęgła niz z jego użyciem ale czy to nie wiąże się z późniejszym "wypadaniem" biegów ? Czyli remontem skrzyni :(
Czytaj więcej : Zmiana biegów bez sprzęgła | Odsłony : 4848 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

OLEJ

WITAM
mam pytanko przy jakim przebiegu wymieniacie olej ?? własnie sie zastanawiam bo juz zrobiłem 6 tys. od wymiany

i jeszcze jedno pytanko czy cos mu bedzie jak wczoraj dostał tak w dupe ze az mi płyn cofneło tzn. troszke za duzo temperaturki dostał bo mu tak wstawiłem w rurke ale pochodził na wolnych zbił temp. i wszystko niby jest ok chodzi jak chodził acz kolwiek tak jak pisałem płynu troche zostało na asfalcie. Słyszałem ...
Czytaj więcej : OLEJ | Odsłony : 3622 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zablokowane sc 28

Wie ktos w jaki sposob byla blokowana moc w sc 28 i na ktore rynki to szło? Moja honda jest z Francji i ma oznaczenie sc 29 i tak sie zastanawiam czy ma pełną moc bo na dwojce z jakos tak słabo z gazu idzie na koło...
Czytaj więcej : Zablokowane sc 28 | Odsłony : 10014 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Problem z wymianą filtra powietrza ?

Czy przy wymianie filtra powietrza na nowy trzeba robić do niego regulacje gaźników ??

Założyłem sobie nowy filtr powietrza (standardowy zamiennik papierkowy jakiejś tam firmy M-line).

Po jego założeniu motocykl dosyć dziwnie zaczoł się zachowywać - przy odpaleniu z włączonym ssaniem silnik pochodzi pare sekund na b. niskich obrotach (1-2 tys. obr.) po czym obroty same spadają i moto gaśnie tak jakby się dusił lub był zakręcony kranik (na starym filtrze przy włączonym ssaniu silnik ...
Czytaj więcej : Problem z wymianą filtra powietrza ? | Odsłony : 12512 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Mocowanie tablicy ?

Witam ! Mam mały problem , po wymianie tłumika na sportowy Lasera , nie da się założyć oryginalnej osłony . Wygląda to jak g.... w lesie :shock: . Muszę usunąć błotnik i założyć jakieś fajne mocowanie tablicy. No i jest problem , ponieważ do roczników 06-07 ciężko coś znaleźć.
Może ktoś coś takiego znalazł ?
Czytaj więcej : Mocowanie tablicy ? | Odsłony : 38848 | Odpowiedzi : 59 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Wymiana felgi z 16 na 17

Witam! Mam zamiar wstawic przednia felge od F3 i w zwiazku z tym mam pytanie czy bedzie to mialo wplyw na prowadzenie w zakretach? :roll:
Czytaj więcej : Wymiana felgi z 16 na 17 | Odsłony : 45174 | Odpowiedzi : 35 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Serwisówka do sc 28

witam,
może ktoś posiada lub wie skąd można ściągnąć serwisówkę do bladego SC 28, lubię wiedzieć kiedy mam do wymiany poszczególne bajerki, jak np: filtry, płyny i wszystkie inne cudeńka służące prawidłowej eksploatacji maszyny . Niestety na dzień dzisiejszy nie posiadam żadnej książki / serwisówki.
Czytaj więcej : Serwisówka do sc 28 | Odsłony : 9512 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

ZAWORY

Mam pytanko jak to jest z tymi zaworami czy wymagaja regulacji tak jak w starszych modelach. Czy w nich sie ne ustawia zaworow????????????
pozdr.
Czytaj więcej : ZAWORY | Odsłony : 3817 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

a moze by tak jakiś zlocik ??

Sobie tak pomyślałem że moze by tak jakiś zlocik zorganizować fireblejdów :), jak coś to moge załatwić ustronne miejsce u moich rodziców na wiosce, mają małą stadnine koni na trasie z TG do siewierza..., mają kilka pokoi do wynajęcia lub spanko na sianku lub w namiocie za free jesli ktoś chce, można zrobić ognisko czy co tam kto chce:) i pośmigać na koniu...
zapraszam do dyskusji i ...
Czytaj więcej : a moze by tak jakiś zlocik ?? | Odsłony : 49692 | Odpowiedzi : 93 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780