Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 13:29

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 12 lipca 2025, 13:29

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

silnik słabo reaguje na odkręcenie manetki

witam. Ujeżdzam bladego 98r. wydaje mi się że brakuje mocy temu motocyklowi, opowiem wam jakie są objawy moich spostrzeżeń dotyczących mojej cbr-y jeśli mógłby ktoś podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami to dziękuję z góry.
motocykl pracuje na wolnych obrotach powoli ruszam mamy 1500 obr/min gwałtownie daję gazu aby przyspieszyć motocykl nie reaguje gwałtownie tylko jest chwila zamułki dopiero od 4 tyś sprzęt jedzie w miarę po ludzku.
Z gazu nie moge postawić go na ...
Czytaj więcej : silnik słabo reaguje na odkręcenie manetki | Odsłony : 9352 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Antyspam/antyboot

Dodalem zabezpieczenie antyspamowe i antybootowe wiec mysle ze juz nie bedzie juz sex reklam itd

Przy rejestracji trzeba porostu zaznaczyc "ptaszka" w odpowidnim miejscu i wpisac slowo klucz :)
Czytaj więcej : Antyspam/antyboot | Odsłony : 7400 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Informacje, pytania, błędy i sugestie

F1 [Melbeurne 2007] 16-18 marca

No i mamy pierwszy wyscig sezonu za nami. ;) Tak jak sie spodziewalem wygral Kimi Raikkonen w Ferrari, nasz rodak Kubica jadac na super 4 pozycji mial defekt skrzyni biegow :twisted: na 36 okr i nie ukonczyl wyscigu.

Ogolnie wyscig super :) szkoda kubka bo by zniszczy nicka na miekkich gumach ;) ...
Czytaj więcej : F1 [Melbeurne 2007] 16-18 marca | Odsłony : 5475 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Formula1

kierunki

czesc,

wszyscy wiemy jak `ladne' sa fabryczne kierunki-bułki.
czy aby wymienic przednie trzeba rozberac owiewki?
Czytaj więcej : kierunki | Odsłony : 24716 | Odpowiedzi : 32 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

sc 50 / sc57

witam
czy warto zamienić ze starszego na nowszy model mam na mysli
osiągi, róźnica w cenie ok 10 tyś, prowadzenie, napewno ktoś się przesiadł proszę o rozsądne porównanie. Nigdy nie dosiadałem sc57

pozdrawiam
Czytaj więcej : sc 50 / sc57 | Odsłony : 4574 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

kultura pracy sc50

witam
napiszcie cos o pracy silnika, bo mój chodzi jak polonez z luzami zaworowymi i zresztą nie tylko mój ale każdy z którym miałem styczność a były cztery zanim kupiłem mojego i wszystkie mniej lub więcej się klekotały(może mam jobla na tym punkcie

pozdrawiam
Czytaj więcej : kultura pracy sc50 | Odsłony : 17186 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

potrzebne wymiary silnika!!

Witam potrzebuje znac odleglosci pqmiedzy mocowaniami silnika (od mocowania przy glowicy do mocowania przy silniku i tylnych mocowan od górnego do dolnego) szerokosc glowicy .. im wiecej rozmiarów tym lepiej

jesli ktos posiada takie wymiary lub może je wykonać to był bym bardzo wdzięczny;)
Czytaj więcej : potrzebne wymiary silnika!! | Odsłony : 3099 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

wady i zalety

no wiec ja zaczne temat :D

pisac wszystkie wady i zalety tego modelu........
Czytaj więcej : wady i zalety | Odsłony : 6187 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

F2005 model 1:24 by Tytus ;)

Jak mialem kompa zepsutego nie mialem wieczorkiem co robic postanowilem zlozyc to co kupilem 3 miesiace temu :)
Jest to bolid ferrari f2005 skala 1:24 8)

Zamieszczem kilka fotek z postepow i co z tego wyszlo na koniec ;)

Teraz wypatruje czegos wiekszego ale z 67 roku...

Polecam wszystkim ktorzy maja chwilke wolnego wieczorkiem W sumie to zajelo mi ...
Czytaj więcej : F2005 model 1:24 by Tytus ;) | Odsłony : 5639 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Formula1

Witam na forum :)

W chwili wolnego czasu postanowilem zrobic male forum poswiecone TYLKO Hondzie FireBlade! Nie chce robic konkurecji innym forom motocyklowym ;) (bo i tak nie mam szans) Chce zeby ktos kto ma problem z "fajerem" (raczej watpliwe ;) ) lub poprostu chcial sie podzielic swoimi wrazeniami wypowiedzial sie na ten temat, ja w miare mozliwosci postaram sie odpowiadac...

pzdr

Admin ...
Czytaj więcej : Witam na forum :) | Odsłony : 7062 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114278 • Liczba tematów: 8496 • Liczba użytkowników: 4780