Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 21:36

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 21:36

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Aluminiowe podnóżki do SC33

Heja,
może ktoś ma taką wiedzę od jakiego modelu pasują podnóżki kierowcy do SC33.
Szukam aluminiowych bo na tych oryginalnych gumach ślizgają mi się buty ;-)
Oczywiście nie chodzi mi o całe sety a jedynie o to gdzie się trzyma buta :)
Czytaj więcej : Aluminiowe podnóżki do SC33 | Odsłony : 2403 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

gniazdo diagnostyczne cbr 600rr PC41

mam 600 rr pc 41 i potrzebowałbym namierzyć gniazdo diagnostki bo wywala mi bład nie wiem jaki musze sprawdzić a nie wiem gdzie ono jest umiejscowione i jakie przewody zworke robic
Czytaj więcej : gniazdo diagnostyczne cbr 600rr PC41 | Odsłony : 3353 | Odpowiedzi : 0 | Forum : CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

Otwarcie hamowni EMsetup! Chiptuning, DPF serwis!

Siemanko wszystkim! :)

Wraz kumplami z dniem 19 września zapraszamy na otwarcie hamowni samochodowej w Grodzisku Mazowieckim! Szkolenia, kursy, programowanie - to wszystko za nami! :) Wiem, że na forum jest też dużo pasjonatów czterech kółek, może ktoś z okolicy się skusi!

Pełna oferta oraz więcej informacji na stronie http://www.emsetup.pl
Profil FB: ...
Czytaj więcej : Otwarcie hamowni EMsetup! Chiptuning, DPF serwis! | Odsłony : 4797 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Off-Topic

Odpadł ciężarek

Witam, wczoraj odpadł mi ciężarek z kierownicy z prawej strony. Okazała się, że złamał się w środku ten handlebar...co w takim przypadku teraz można zrobić?Sam środek to koszt ok 100 złotych...ale jak to cholerstwo wyciągnąć?Ew. ma ktoś jakiś patent żeby to naprawić/przerobić?
Dzięki za pomoc
Czytaj więcej : Odpadł ciężarek | Odsłony : 1866 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

929 nie idzie z 2 na koło :(

Witam od kilku dni jestem posiadaczem franka 929 kupiłem go głównie ze względu na podatność na gumowanie wszyscy się zachwycają jak to 929 i 954 bajecznie lata się na gumie... Na pierwszym biegu nie ma problemu wstaje w każdym momencie powyżej 4k rpm , a na 2 biegu nie da się wyrwać ze strzału z klamki ,a z gazu to nawet nie ma o czym mówić , latałem wcześniej sezon cbr f2 i to potrafiłem ...
Czytaj więcej : 929 nie idzie z 2 na koło :( | Odsłony : 36591 | Odpowiedzi : 59 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Glosniej chodzi

Witam!

Mam zalepionego Leona w bladym zrobilem na nim okolo 5tysi a wczoraj jakby zaczal glosniej buczec i to nawet dosc mocniej bo odrazu spostrzeglem,co to moze byc?Przepalil sie dopiero czy to moze EXUP?Moto lata jak latalo nic sie nie dzieje poza tym wlasnie glosniejszym buczeniem...
Czytaj więcej : Glosniej chodzi | Odsłony : 1345 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Moj nowy grzechotnik.

kolejny motocykl moich marzen...
Stare wygi wiedza co to za sprzet. a reszta moze sobie poczytac:)

https://zapodaj.net/96ca212aa5234.jpg.html

https://zapodaj.net/e9a40b1567f46.jpg.html
Czytaj więcej : Moj nowy grzechotnik. | Odsłony : 13668 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

głośno wchodzi 1 bieg z "luzu" i mocno szarpie łańcuchem

witam, witam !!!
nie znalazłem nigdzie podobnego wątku, więc postanowiłem założyć nowy ;)
Ostatnio bardzo rzadko jeżdżę swoim fajerem (zrobiłem w tym roku ze 300km), ale mam wrażenie że za głośno wchodzi mi 1 bieg z neutrala. Również gdy z neutrala wbijam 2 bieg jest głośny "klank". W zeszłym roku było sporo ciszej. Olej wymieniony w tym roku (fakt że stał w bańce około 1,5 roku), łańcuch ...
Czytaj więcej : głośno wchodzi 1 bieg z "luzu" i mocno szarpie łańcuchem | Odsłony : 3169 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Swap amortyzatora z 954 do 929

ktoś coś wie, próbował, o mam do wymiany amortyzator z kołyską a mam pod ręką właśnie od 954 i sie zastanawiam czy to się uda ???
Czytaj więcej : Swap amortyzatora z 954 do 929 | Odsłony : 1798 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

wolny wężyk pod bakiem

Jako że walcze z ładowaniem w 929, mam ją od niedawna i po raz pierwszy podnosiłem jej bak i wygląda na to że spadł mi jeden z wężyków, problem polega na tym że oblukałem co mogłem i za cholerę nie mogę znaleźć wolnego króćca gdzie mógł być podłączony, połączony z trójnikiem, z trójnika jeden koniec idzie pod prawą owiewką w strone przepustnic, z drugiej w dół za wahacz. Wstawiam foto może ktoś mnie nakieruje
Obrazek ...
Czytaj więcej : wolny wężyk pod bakiem | Odsłony : 4181 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780