Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 22:19

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 22:19

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

954 nie pali na ciepłym

witam
Od razu zaznaczę, że już przekopałem chyba cały internet i nic nie znalazłem co by odpowiadało moim objawom.
Sprawa ma się następująco:
Motor nie pali na ciepłym, na zimnym tez ma problem, Pierwszy cylinder jest chłodniejszy niż pozostałe.
Opis motocykla: motor był już grzebany w PL ma założony power commander, wydech przelot, zawór wydechowy odpięty,
Co już było zrobione: wymienione wszystkie świece oryginały/ zamienniki/ irydowe a nawet jakaś chińszczyzna. Sprawdzone zawory, sprawdzone ciśnienie na ...
Czytaj więcej : 954 nie pali na ciepłym | Odsłony : 3839 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

SC33 w Motobanda

Mój franek wystąpił w jednym z odcinków motobandy :)

https://www.youtube.com/watch?v=nLagCr6154s

Wcześniej było 954 ale to już nie moja maszyna

https://www.youtube.com/watch?v=Jn4EVxsRlEo

Pozdro
Czytaj więcej : SC33 w Motobanda | Odsłony : 3174 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Filmy, Humor i Media

lakier na szmatce po czyszczeniu

Panowie mam już któregoś fajera z kolei ale jak teraz kumpel podjechał i z gupot przy piwie mylismy maszyny okazało się że szmaty są lekko czerwone to miny nam zbladly..

Mokra szmata + kontakt z przednim błotnikiem lub czacha = szmata czerwona

Spotkaliście się z takim czymś już ? Fajery nie bite 100% oryginal
Czytaj więcej : lakier na szmatce po czyszczeniu | Odsłony : 3513 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

CBR900rr sc33 1998

Witam wszystkich, od kilku dni jestem posiadaczem fajera sc33. Moto wizualnie ściorchane ale podobno* mechanicznie bez zarzutu. Pożyjemy zobaczymy :D z dodatków oplot przód i sportowe klamki. Jestem 6 właścicielem więc może któryś forumowicz miał już ją u siebie :P Pozdrawiam.
Obrazek
Czytaj więcej : CBR900rr sc33 1998 | Odsłony : 2541 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Nagrzana rama

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy ale mam nadzieję,że temat w dobrym miejscu. Kupiłem fajera sc33 kilka dni temu i nie mam zbyt dużego doświadczenia z tym moto (wcześniej miałem fzsa 600). Mam wrażenie ,że rama strasznie się nagrzewa praktycznie nie da się jej dotknąć gołą ręką :D Dodam ,że temperatura silnika to 80-85 w czasie jazdy i +/- 98 jak zatrzymam się na światłach. Czy to ...
Czytaj więcej : Nagrzana rama | Odsłony : 4414 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Nowa zabawka dla mojej żonki

Chciałem się troszkę pochwalić ;) nie jest to niby fajer ale z tej samej stajni, czyli pc23 dla mojej żonki. Lakier był troszkę poprawiany ale przygód żadnych nie było ;) 63 tys przebiegu i kupiony od pierwszego właściciela , kupiony w DE i tu użytkujemy:) Moto już jest po serwisie gazników, dostanie jeszcze parę rzeczy eksploatacyjnych i myślę że ...
Czytaj więcej : Nowa zabawka dla mojej żonki | Odsłony : 2915 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Temperatura rośnie za bardzo ;/

Witam,
Zakładam swój temat mimo obecności podobnego niżej (moje objawy są inne).

Od jakiegoś czasu zmagam się z grzejącą się 954.
Początkowo było ok dochodziła do 1038 i chłodziła się do 9x* w korkach. Ale od jakiegoś miesiąca dostała głupawki.
Raz na jakiś czas jeżeli temperatura doszła do 104* to nie było ratunku i rosła w górę do 110-112 max. Było to sporadyczne.
Wymieniony płyn, korek chłodnicy i sprawdzona sama chłodnica. TERMOSTAT nawet na próbę ...
Czytaj więcej : Temperatura rośnie za bardzo ;/ | Odsłony : 24737 | Odpowiedzi : 55 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kolejna zgubiona śrubka

Prawa strona, mocowanie ramy z silnikiem śruba + tulejka. Ktoś coś?

Przy okazji zastanawiam się na zamówieniem śrub, bazując na tym:
http://fireblade.pl/pliki/sc44_00-01_cb ... ofiche.pdf

Ale wychodzi na to że z tych 4 śrub, w kategorii FRAME każda jest inna. Ceny do zniesienia nawet i do stelaża siedzenia bym sobie domówił.
http://www.ronayers.com/oemparts/a/hon/ ... 32/frame-1
Czytaj więcej : Kolejna zgubiona śrubka | Odsłony : 3424 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Chłodnica z 929 do 954 pasuje?

Jak w temacie. Generalnie rozmiary i mocowania te same, ale 929 ma z przodu czujnik, którego 954 nie ma w chłodnicy. Najprościej byłoby odłączyć czujnik i zamontować wentylator z 954, ale ten z 929 jest w dużo lepszym stanie. I tu pojawia się pytanie: czy komp nie zeświruje od dodatkowego czujnika? I ewentualnie czy po odłączeniu czujnika, wentylator będzie działał? fota chłodnic: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5885EA12

No i jeszcze 929 ...
Czytaj więcej : Chłodnica z 929 do 954 pasuje? | Odsłony : 3589 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

sc57 by Patryk

witam
Jestem posiadaczem firebladego od jakis 3 miesiecy. wczesniej jezdzilem f4i sport
na foto widac jedne i drugie cacko hehe:)
w planach dlubania przy moto:
kupiony ori wydech sc57b przerobka bedzie robiona u Eda
szybke duble bubble musze kupic(wiatr urywa glowe)
gripy na bak
crasz pady
moze jakies klameczki czas pokaze
moto wydeje sie byc ogolnie zadbane (mowa o stanie technicznym)
w okresie przed ziomwym trafi do mojego mechanika na:
regulacja zaworow
sprawdzenie rozrzadu(ewentulanie wymiane) ...
Czytaj więcej : sc57 by Patryk | Odsłony : 1899 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780