Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 01:29

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 01:29

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Plastikowe srubki/kolki mocujace szybe

Witam!
Ma ktos namiar albo posiada plastikowe srubki mocujace szybe do stelaza i czaszy? Chetnie odkupie ;)
CBR 954 oczywiscie
Czytaj więcej : Plastikowe srubki/kolki mocujace szybe | Odsłony : 1945 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

kontrolka rezerwy paliwa

Witam, są opisane problemy ze kontrolka się nie zapala ja mam taki ze ona cały czas się świeci... wymieniłem już nawet czujnik od lanosa i dalej to samo. Wie ktoś co może być nie tak?
Czytaj więcej : kontrolka rezerwy paliwa | Odsłony : 2453 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Sprzęgło w SC28 zmiana na....

Witam,
Mam pytanie co do całego sprzęgła do sc28 chętnie bym takie kupił ale niestety jak na obecną chwilę nie mogę nic znaleźć.
Z tego co już się zorientowałem sprzęgło od sc33 jest już inne przynajmniej jego elementy, słyszałem, że już ktoś próbował robić takie przekładki ale nie słyszałem aby kończyło się to sukcesem. Może komuś z was wyszła taka operacja z sc 33 lub z innymi modelami. potrzebuje rady od was jak najszybciej bo ...
Czytaj więcej : Sprzęgło w SC28 zmiana na.... | Odsłony : 3189 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Opinie VFR1200vsHayavsZZR1400

Siema

Zastanawiam się nad zakupem drugiego moto do podróżowania ;) Fireblade ma u mnie dożywocie, ale jak jadę z plecaczkiem gdzieś w świat to fajnie byłoby mieć więcej komfortu no i miejsca na graty ;)

Zastanawiam się nad trzema motocyklami

VFR: http://otomoto.pl/oferta/honda-vfr-1200 ... e31bcff585
ta ma automat, nigdy z automatem nie jeździłem, może ...
Czytaj więcej : Opinie VFR1200vsHayavsZZR1400 | Odsłony : 18036 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne Dyskusje

Witam co o tym sądzicie

jestem posiadaczem sc 28 niestety spotkała mnie przykra niespodzianka, paskudny szlif ale postanowiłem że blady dostanie drugie życie
życie dołączę kilka zdjęć z przebiegu remontu wypowiedzcie się co o tym myślicie honda w troszkę innym stylu pozdrawiam:)
Czytaj więcej : Witam co o tym sądzicie | Odsłony : 17609 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Wysoka tmperatura ukłądu chłodzenia na postoju

Witam,
Mam taki problem. Moto SC50 po zatrzymaniu i na postoju łapie wysoką temperaturę, czyli powyżej 100°C, przy 101°C załącza się wentylator, temperatura dalej rośnie. Podczas jazdy temperatura jest ok.
Termostat działa prawidłowo - przy 82°C idzie obieg na chłodnice (wąż i chłodnica robią się ciepłe), zresztą był wymieniany na nowy (Tico).
Pompa wody obraca się - sprawdzałem przy rozkręconej obudowie pompy kręcąc kołem na wrzuconym biegu, chyba, że działa "niewystarczająco" i jest za słaby ...
Czytaj więcej : Wysoka tmperatura ukłądu chłodzenia na postoju | Odsłony : 14050 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

CBR 954 Fireblade od Papisx007

Po przygodzie z CBR 600 F3 i Suzuki SV 1000S zdecydowałem się na zakup 954.
Zdjęcie zaraz po zarejestrowaniu :]
Czytaj więcej : CBR 954 Fireblade od Papisx007 | Odsłony : 7001 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

954 podłączenie kierunkowskazów pozycji

Kupiłem moto bez kierunkowskazów i świateł pozycyjnych. Dziś zabrałem się za podmalowanie czachy i przy składaniu chciał bym zrobić kierunki i pozycje. Czy przewody 1 i 3 to kierunki a 2 to pozycja ? Czy w 954 z 02r oryginalnie są kierunkowskazy ledowe ?
Do czego służy kostka ''POM'' miedzy zegarami a czachą? Ma wskaźnik UP a u mnie ona lata gdyż ma urwane jedno mocowanie i zastanawiam się na co to mogło mieć wpływ. ...
Czytaj więcej : 954 podłączenie kierunkowskazów pozycji | Odsłony : 1618 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

silnik sc50

Witam wszystkich jeszcze raz.Poszukuje silnika sc50 jest to mozliwe w tym kraju?jesli cos ktos by wiedzial bede wdzieczny
Czytaj więcej : silnik sc50 | Odsłony : 3052 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Jaki olej żeby wyciszyć silnik? Sprzęgło?

Witam.
Jaki proponujecie najlepszy olej który wyciszyłby pracę silnika w cbr1000rr? Najbardziej halasujacy element to oczywiście sprzęgło. Wiem że są nikłe szansę na wyleczenie hondy że stukania sprzęgła ale może ktoś z was używał olej inny niż motul i castrol i poprawiła się kultura pracy.
Pozdrawiam lwg
Czytaj więcej : Jaki olej żeby wyciszyć silnik? Sprzęgło? | Odsłony : 3208 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780