Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 01:39

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 01:39

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Czy Felga tylna od 929 pasuje do SC57A?

Jak w temacie.
Ponawiam pytanie z nadzieją, że może w tej grupie ktoś będzie wiedział :)
Kolega robi porządek w garażu i chce się pozbyć. Na feldze torowe opona 190/55.
Czytaj więcej : Czy Felga tylna od 929 pasuje do SC57A? | Odsłony : 1727 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Cbr 929 nie włącza się Pompa

Witam Panowie mam kilka pytań odnośnie pompy. Pojeździłem w sobotę w niedziele odpaliła i zaraz zgasła. Jak zgasła to odpalić nie chce bo pompa się nie włącza pomyślałem ze może pompa więc kupiłem 2 pompę i to samo.
Pytanie jak mogę sprawdzić pompę na krótko który kabel to co w kostce mam.
Poszperałem również i zobaczyłem że to może być przekaźnik albo czujnik przechyłu. Z tąd moje pytania
Mogli byście by powiedzieć mi gdzie jest ...
Czytaj więcej : Cbr 929 nie włącza się Pompa | Odsłony : 4227 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Czy Felga tylna od 929 pasuje do SC57A?

Jak w temacie.
Kolega robi porządek w garażu i chce się pozbyć. Na feldze torowe opona 190/55.
Czytaj więcej : Czy Felga tylna od 929 pasuje do SC57A? | Odsłony : 1677 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Duże spalanie - 15 litrów w cyklu mieszanym, 14 na trasie

Jestem od 3 miesięcy posiadaczem 954 i praktycznie od momentu zakupu spalanie nie schodzi poniżej 14 litrów. Wymieniłem wszystkie filtry, oleje i jest bez zmian. Nie wykręcam go na wysokie obroty, raczej turystyczna jazda. Motocykl bez problemowo odpala, trzyma na ok. 1tyś obrotów, kontrola f1 gaśnie po odpaleniu motocykla. W moim 954 nie mogę się doszukać sondy lambda i nawet nie wiem czy kiedykolwiek była (znajomy nie ma ale z spalaniem nie ma problemów) Jak ...
Czytaj więcej : Duże spalanie - 15 litrów w cyklu mieszanym, 14 na trasie | Odsłony : 14121 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Pomocy !

Witam ,może ktoś wie jak ustawić rozrząd w SC 28??
Czytaj więcej : Pomocy ! | Odsłony : 4416 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

SC57 1000RR

Siemano. Na poczatek napisze,ze bylem forumowiczem jakis czas temu.Wtedy to dosiadalem zacne,cudowne,bezawaryjne 929. Niestety nadszedl czas na sprzedaz...totalny brak czasu na jazde. Moto poszlo do Warszawy gdzies....a ja tak przebimbalem ze 3 lata co jakis czas myslac nad kupnem ponownie Hondy. Jakos mi zostal taki sentyment do tej marki. I jakis tydzien temu zrodzil sie pomysl " ...a CENZURA se 1000RR"...mialem 929,to nie straszny mi jakis tam LITEREK :D ...
Czytaj więcej : SC57 1000RR | Odsłony : 12218 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Jazda z pasażerem

Nigdzie na forum nie znalazłem tej kwesti, która opisywała by mój problem. Jak jeździcie sc44 z pasażerem? Dla mnie jest to wielką udręką, ponieważ między nami jest spora różnica odległości. Dziewczyna po prostu lata do przodu i tyłu jak nie ma się czego mocno złapać. Ratuje nas jeśli siądzię za mną na kanapie ale wtedy ścisk na przyrodzenie jest niedowytrzymania, z kolei jak siedzi na miejscu pasażera to musi być mocno pochylona co powoduje że ...
Czytaj więcej : Jazda z pasażerem | Odsłony : 16052 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Cb 1000r opinie od 2008 roku

Siema
Może ktoś jeździł zna ten motocykl ?? ma swoje jakieś wady itp na co zwracać uwagę ??
Ps. Przesiadka na coś normalnego bo chce z żonka jeździć a moto powala mnie na kolana i w końcu honda.
Co do kawy zx10r nic nie mam sprzęt bardzo mocny tam nie ma dołów dziur w mocy jednym słowem szatan i szacunek dla tego motocykla :D Jeżeli ktoś coś ...
Czytaj więcej : Cb 1000r opinie od 2008 roku | Odsłony : 26080 | Odpowiedzi : 37 | Forum : Ogólne Dyskusje

Stuki przy silniku były i zniikły

Witam.Postaram się opisac jak to wyglądało od początku.Niedawno zrobiłem motorem około 1000km w jeden dzień pierwszy raz od kiedy go mam,zawsze wszystko było ok.nawet jeżdżąc po mieście w korku i w drodze powrotnej około 100km od domu zatrzymałem się z kolegą bo pomyliliśmy drogę i z motoru bardzo jakby parowało ale padał deszcz wiec pomyślałem że jest mokra droga i chlapie ma silnik,ale nie dawało mi to spokoju,na następny dzień odpaliłem motor z gdy temperatura ...
Czytaj więcej : Stuki przy silniku były i zniikły | Odsłony : 1579 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Brak ssania

Witam wszystkich, mam problem z moją Hanią a mianowicie nie załącza się automatyczne ssanie po odpaleniu :/ dodoam że nie ma problemu przy dopalaniu na zimnym silniku, pali na strzała.. Prosił bym o pomoc, jakieś porady? z góry dzięki :)
Czytaj więcej : Brak ssania | Odsłony : 3221 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780