Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 07:06

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 07:06

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Buzer

Witam!
Potrzebuję porady w wyborze buzera w dużym stopniu z przeznaczeniem do stuntu. Okazało się, że nie jestem tak twardy jak mój loomp F3. Zamiast kupować litrami Octenisept i pauzować przez miesiąc wolę zainwestować w coś w miarę solidnego. Myślałem nad FOX-em TITAN ale zaniepokoiły mnie identyczne buzery Rainers, X-Factor. Czy jest jakaś różnica między tymi ochraniaczami w jakości? Rozważam jeszcze 661 Vapor oraz G6 Balistic. Ewentualnie może macie jakieś inne propozycje co zdało by ...
Czytaj więcej : Buzer | Odsłony : 2555 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Blad F1

Jak w opisie co to oznacza ze czasami sie zapala ten blad?
Czytaj więcej : Blad F1 | Odsłony : 1430 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Stuk w silniku

Witam!
Mam bladego z trzeciego roku,na cieplym silniku na wolnych obrotach rzadko kiedy ale slychac taki dziwny stuk.Wyglada to tak :Chodzi chodzi nagle prace jakby przerywa taki stuk jakby wbijal bieg i dalej chodzi normalnie i potem nic sie nie dzieje mam tak raz na jakis czas no i lekko czasem jak dodam gazu ale nie zawsze co to moze byc?A czasem zapala sie blad F1.
Czytaj więcej : Stuk w silniku | Odsłony : 6272 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kamera Xiaomi YI

Rozglądam się za jakąś kamerką sportową, która służyłaby mi do robienia filmów z jazdy na moto. Używał ktoś Xiaomi YI ?? Jest sens to kupować ? Jak z jakością ? Czy w ogóle w tej cenie da się kupić coś sensownego ? Nie urwie się to przy 300 km/h ? Czekam na opinie i ewentualne inne propozycje ;) Pozdro :) ...
Czytaj więcej : Kamera Xiaomi YI | Odsłony : 2863 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

954 ucieczka (?)

ktoś z forum narobił w gacie? :p
https://www.youtube.com/watch?v=9HQRYwghGjk
Czytaj więcej : 954 ucieczka (?) | Odsłony : 7428 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Filmy, Humor i Media

SC59 Gaśnie

Witam
W mojej cbr 1000rr 20r gaśnie podczas jazdy, jak przygazuje na wciśniętym sprzęgle.Gaśnie w tedy jak spadają gwałtownie obroty.Co jest nie tak?
dodam iż moto ma dopiero 15 tys km
Czytaj więcej : SC59 Gaśnie | Odsłony : 4235 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

światła pozycyjne przód 954

Witam, jestem nowym forumowiczem. W swojej 954 nie mam przednich świateł pozycyjnych, sa tylko zaślepki. Chciałbym je wstawić i prosze o pomoc jak to zrobic. Po wiązce kabli nie widac zeby jakas kostka do tych świateł była gdzies luzem.
Czytaj więcej : światła pozycyjne przód 954 | Odsłony : 4428 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Cebra Fighter StreetMonster Edition

Owoc mojej pracy, jeszcze zostały do zrobienia ostatnie szlify wizualne, ale teraz czas na jazdę a nie siedzenie w garażu. Na razie wrzucam fotki a później podzielę się kilkoma info na temat prac nad Cebrą i zaistniałych zmianach w stosunku do oryginału.
Czytaj więcej : Cebra Fighter StreetMonster Edition | Odsłony : 2316 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Buty XPD VR6

Witam

czy ktoś z Szanownego grona posiada,lub posiadał takie buty?
http://motoklan.pl/buty-sportowe/4819-b ... zarne.html

w tym roku na pewno będę musiał swoje zmienić i zastanawiam się na XPD. Nigdy nie miałem takich butów i nie znam tej firmy.
Firma Alpinestars po zakupie rękawic..skutecznie mnie odwiodła od zakupów innych swoich produktów. Sidi...bardzo mi się vertigo podobają, ale skrzypią jak stare nie smarowane drzwi :D ...
Czytaj więcej : Buty XPD VR6 | Odsłony : 4787 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Drży kierownica podczas hamowania

Witam, jest to mój pierwszy post, witam na początek wszystkich. Posiadam CBR 929 2001 rok i objaw, drżącej wiibrującej kierownicy podcza hamowania. Mechanik sprawdzał tarcze podobno delikatnie zwichrowana jest prawa ale nie dużo (ok. 0,2) wskazał, że przyczyną jest krzywa felga. Wyprostowana została ale praktycznie nic to nie zmieniło. Czy to będą tarcze jednak?Zawiszenie ok, żadnych wycieków, luzów (łożysko, główka ramy) również brak. Ośka koła?Podczas puszczenia kierownicy (60, 80 km/h) jedzie prosto, kierownica sztywna.
Czytaj więcej : Drży kierownica podczas hamowania | Odsłony : 11581 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780