Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 07:14

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 07:14

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dziwne stuki w napędzie

Pany, ostatnio coś mi zaczęło stukać w napędzie. Dźwięk dochodzi ewidentnie z okolic zębatki zdawczej. Nie ukrywam, że to dość niepokojący dźwięk i ustaje tylko w momencie, jak popuszczę łańcuch. Jak nie jest naciągnięty i zębatka chodzi "luźno" to nic takiego nie słychać. Poniżej filmik. What the fuck is this?! Ratujcie!

https://www.youtube.com/watch?v=eUeyD-MyyFg

Youtube strasznie skopał jakość obrazu i dźwięku, ale powinno być mniej więcej słychać w czym jest problem. ...
Czytaj więcej : Dziwne stuki w napędzie | Odsłony : 14010 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

dioda zenera

witam potrzebuję parametrów diody która znajduję się w stacyjce honda cbr900 sc 33 Zamontowałem 3,6v1,3w i niestety motocykl przy zaświeconych światłach i obrotach rzędu 8tys moto przerywa gdy wyłączam oświetlenie problem mija
Z góry Dziękuje :)
Czytaj więcej : dioda zenera | Odsłony : 3693 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Instalacja alarmu motocyklowego

Witam. Mam problem z podłączeniem alarmu RTX LCD (model AM10A) do motocykla sc59 a mianowicie zdalnego odpalania. Alarm dziala jak należy ale zdalne odpalanie nie dziala bo nie wiem jak podłączyć :/ zostały mi 4 kable i nie rozumiem ze schematu jak podłączyć. Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Czytaj więcej : Instalacja alarmu motocyklowego | Odsłony : 6184 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

OPONY

Witam serdecznie.
CZy ktos z forumowiczow ma znizki na opony motocyklowe ?
Jestem na etapie wymiany a ceny na alledrogo itd itp troche wysokie mi sie wydaja.

Szukam kompletu:
Dunlop D211 120/70/17 + 190/55/17 obie mieszanka MEDIUM
lub
Pirelli Diablo Supercorsa SP V2 120/70/17 + 190/55/17

Oczywiscie opony z dobrym DOTem.
Narazie udalo mi sie namierzyc 1260zł za dunlopy (2015/2016) i 1200zł za supercorsy. Ktos cos taniej ?
Czytaj więcej : OPONY | Odsłony : 2071 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

wylaczenie zaworu wydechowego jakie macie sposoby????

witam
jakie macie sposoby na wylaczenie tego zaworu by f1 nie swiecilo???
znalazlem w necie tylko taki mod poza kupnymi czy moze ktos to testowal???
link to moda
www.fireblades.org/forums/how-articles/102769-how-delete-htev-servo-no-fi-light.html
Czytaj więcej : wylaczenie zaworu wydechowego jakie macie sposoby???? | Odsłony : 3322 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

CBR 125

Witam, poszukuje sposobów na obniżenie wysokości siedziska w CBR125 z 2014r. Znajoma jest niską osobą i chciałaby pewniejszego kontaktu stóp z asfaltem. Zna ktoś jakiś pewny i bezpieczny sposób?
Czytaj więcej : CBR 125 | Odsłony : 3309 | Odpowiedzi : 2 | Forum : CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

Uszczelniacze lag

Witam, po ostatnich jazdach zauważyłem lekkie pocenie na lewej ladze, w związku z tym pytanie jakie uszczelniacze kupić? Honda z 2011r. Jakiś polecany sklep?
Czytaj więcej : Uszczelniacze lag | Odsłony : 5847 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Dziwna praca silnika

Kurcze mam jakiś dziwny problem, ale od początku. Otóż jeżdziłem dzisiaj na rezerwie i wyjeździłem paliwo prawie do zera zanim dojechałem do stacji. Po drodze zatrzymałem się w markecie na małe zakupy . Kiedy wyszedłem ze sklepu odpalając silnik strzelił w wydech i zgasł. Przy ponownej próbie zapalił bez problemów ale kiedy zatrzymałem się na światłach zauważyłem że silnik na wolnych obrotach pracuje tak jak by miał zaraz zgasnąć (coś tak jak wtedy kiedy kończy ...
Czytaj więcej : Dziwna praca silnika | Odsłony : 22685 | Odpowiedzi : 38 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Modyfikacje zawieszenia w bladym

Witajcie. Sezon w pełni a ja jakoś ciągle czuje niedosyt patrząc na bladego. Mam trochę wolnej gotówki i chciał bym go troszkę przebudować. Z przodu założył bym up side down a styłu mono wahacz od vfr. I teraz pojawiają sie pytania. Z tego co mi wiadomo to kompletne zawieszenie pasuje od 929 bądź 954 ale czy kompletne to znaczy też górna i dolna półka czy w takim wypadku mam zostawić półki od sc 33? Następnym ...
Czytaj więcej : Modyfikacje zawieszenia w bladym | Odsłony : 4163 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

SC 33 96r Pali na 3 cylindry

Witam wczoraj postanowiłem wymienić świece w swojej cbr po wymianie okazało się że pali na 3 cylindry skrajnie lewy nie pracuje postanowiłem założyć stare świece ale to nic nie pomogło następnie przekladalem fajki z 2 na 1 i dalej nie palił na 1 cylinder dodam że przed wymiana wszystko było ok gdzie może leżeć przyczyna od czego zacząć poszukiwania bardzo was Proszę o pomoc gdyż ten motor jest moim oderwaniem od szarej codzienności
Czytaj więcej : SC 33 96r Pali na 3 cylindry | Odsłony : 2793 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780