Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 06:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 06:16

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Błąd i awaria zaworu wydechowego

Witam. Jako że od niedawna jestem szczęśliwym OBY :D posiadaczem sc44 sezon w pełni więc chciałbym doprowadzić fajera do ładu i składu jak to mówią :D
Miga błąd- sprawdzałem w servis ale średnio mi poszło i nie mogę odgadnąć o co chodzi. Miga 4 razy wolno i 3 razy szybko
Czujnik, sensor nie wiem. może ktoś coś wie to ...
Czytaj więcej : Błąd i awaria zaworu wydechowego | Odsłony : 12194 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kill switch

Witam
mam pytanko do posiadaczy sc57a czy jak macie kill switch w pozycji off to rozrusznik kręci czy nie ? Bo zastanawiam się czy mam coś nabrojone w elektryce, czy ten typ tak ma ?
Czytaj więcej : Kill switch | Odsłony : 1517 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Fajerem w góry....

Po kilku nie udanych próbach w końcu udało się pozwiedzać góry na motocyklu. Oczywiście z mojej licznej ekipy wszyscy się wykruszyli, koledzy turystyczni również się nie dogadali i wyszło że jadę z kompanem na Hondzie Varadero 1000 . Ogulnie ciekawa przygoda dwa całkowicie inne motocykle,styl jazdy itp . Pierwszym naszym celem była Krynica Zdrój, trasę z Elbląga pokonałem z przerwami na kawę i tankowanie w jeden dzień (oczywiście z plecaczkiem i kufrem ...
Czytaj więcej : Fajerem w góry.... | Odsłony : 4403 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Mój fajerek SC50

Witam wszystkich. Od miesiąca wożę się firebladem SC50 z 2002 roku. Na tą katapultę przesiadłem się z yamachy xj600. Każde odkręcenie manetki powoduje gwałtowny wzrost adrenaliny, a samo prowadzenie motocykla bajeczne.

Moto kupiłem dosyć zadbane, jakieś szlify miało, bo owiewki są malowane i ciężarki kierownicy połamane, ale po ramie nie widać żeby była robiona.

Na początku blady dostał nowe opony batlaxy s20, wkłady ciężarków kierownicy już się toczą, do końca tygodnia mam nadzieje je odebrać ...
Czytaj więcej : Mój fajerek SC50 | Odsłony : 5750 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Nurburgring wypad

Witam wszystkich. Planuje pojechac na legendarny tor Nurburgring swoją 954. Jest ktoś zainteresowany do wspólnego wypadu? Miejsca tego raczej nie trzeba reklamowac :)
Czytaj więcej : Nurburgring wypad | Odsłony : 2228 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

dominator gp1

Może mi ktoś podpowiedzieć czy tłumik, który był założony na takim moto jak Hyosung gt650 by pasował do sc33? Rozstaw śrub mocujących w bladym to 77-78mm a w tamtym jakieś 80mm ale to nie problem tylko kwestia tego czy ogólnie dźwięk będzie jakiś inny czy normalnie rasowy jak rzędowej 4? Bo mam możliwość zakupienia prawie nowej sztuki i w dobrych pieniążkach. Z góry dzięki za info
Czytaj więcej : dominator gp1 | Odsłony : 2415 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Napinacz łańcucha

Witam
Czy pasował by napinacz od modelu VTR 1000?
Kupiłem moto w czesciach i brakuje mi jednego a na allegro sprzedają dwa i cena dosyć wysoka
Czytaj więcej : Napinacz łańcucha | Odsłony : 2587 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zmiana stajni - Kawasaki zx10r ;)

Po sprzedaniu mojej sc33 planowałem kupić 1000rr w Repsolu lub Kawe. Dycha trafiła się pierwsza taka jak chciałem( w oryginale i solidnie wypieszczona), zakupiona w Kwietniu.Bardzo fajnie doposażona, a mianowicie:

- alarm ( z którego w ogóle nie korzystam :D )
-wydech przelotowy Arrow
-amortyzator skrętu z 18-stopniową regulacją Bitubo
-sportowa szyba MRA
-akcesoryjne mocowanie tablicy rejestracyjnej
-tylne kierunkowskazy Barracuda freccia
-stompgripy
-crash pady- na adapterach, przednie ...
Czytaj więcej : Zmiana stajni - Kawasaki zx10r ;) | Odsłony : 2814 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Lusterka z Intercars - ma ktoś?

Cześć.
Poszukuję lusterek do sc33 z 97r. Trafiłem na ofertę Intercarsu. Miał ktoś z nimi styczność?
Podpowie ktoś czy nr 1 i nr 2 mają taki sam rozstaw otworów mocujących? Może jest na forum ktoś z IC?
nr 1 http://intermotors.pl/glowna/58726-lusterko-wsteczne-lewa-strona-honda-cbr-900rr-02--A81F8B.html?search_query=cbr+900+rr&results=46

nr 2 http://intermotors.pl/glowna/58720-lusterko-wsteczne-lewa-strona-honda-cbr-600-91-00-vfr-750f-vfr-800-99-cbr-900rr-01-cbr-1000-93-A81F9E.html?search_query=cbr+900+rr&results=46

Pozdrawiam R.
Czytaj więcej : Lusterka z Intercars - ma ktoś? | Odsłony : 1673 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Tarcze sprzegla EBC ck

witam
mam tarcze EBC CK jedna jest mniejsza reszta taka sama gdzie idzie ta mniejsza??? pierwsza czy ostatnia???
Czytaj więcej : Tarcze sprzegla EBC ck | Odsłony : 1514 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780