Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 13:33

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 13:33

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

DŁAWIENIE NA WYŻSZYCH OBROTACH

Witam mam problem z honda sc57 2004r. Problem polega na tym że przy odkręceniu manetki do końca motor fajnie przyśpiesza tak do 7-8 tyś obrotów i później jest muł. Muszę popuszczać manetkę żeby przyśpieszał powyżej tych obrotów. Tak samo jadąc na 3 biegu 160 i wrzucając 2 bieg i dając do końca gaz motocykl zwalnia do 130-140. Na luzie przy odcięciu manetki do końca obroty wpadają na 8 tyś max i muli go więcej nie ...
Czytaj więcej : DŁAWIENIE NA WYŻSZYCH OBROTACH | Odsłony : 13372 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

DŁAWIENIE NA WYŻSZYCH OBROTACH

Witam mam problem z honda sc57 2004r. Problem polega na tym że przy odkręceniu manetki do końca motor fajnie przyśpiesza tak do 7-8 tyś obrotów i później jest muł. Muszę popuszczać manetkę żeby przyśpieszał powyżej tych obrotów. Tak samo jadąc na 3 biegu 160 i wrzucając 2 bieg i dając do końca gaz motocykl zwalnia do 130-140. Na luzie przy odcięciu manetki do końca obroty wpadają na 8 tyś max i muli go więcej nie ...
Czytaj więcej : DŁAWIENIE NA WYŻSZYCH OBROTACH | Odsłony : 2285 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

dzwiek silnika ocencie

wydaje mi sie ze cos z lewej strony slychac ,moj mechanik( przemek rev-tech mega ogarniety gosc ) stwierdzil ze nic tam nie slyszy ze to normalna praca .dla mnie ewidentnie z lewej cos rzęzi .https://www.youtube.com/watch?v=idtwx2uU6kY
Czytaj więcej : dzwiek silnika ocencie | Odsłony : 2458 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

części airbox nazwa??

Witam, panowie potrzebuję kompletu lub dwóch tych dolotów bądź gardzieli prawych (nie wiem jak to się fachowo nazywa, jeśli ktoś wie mile widziane :) ) co idą nad przepustnicami te plastikowe. Pilne :)
Czytaj więcej : części airbox nazwa?? | Odsłony : 2729 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Flaper mod

Mam pytanie,odpinal ktos linke w wydechu tzn zeby exup byl caly czas otwarty a nie dopiero od 4 tys?ciekawi mnie czy dol jest lepszy czy gorszy bo widze na youtubie to popularny zabieg.
Czytaj więcej : Flaper mod | Odsłony : 5571 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Owiewki Tor

Witam. Poszukuję owiewek torowych do sc59 2008r najlepiej komplet ktoś coś ??
Czytaj więcej : Owiewki Tor | Odsłony : 2666 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Kosz sprzęgłowy z 929 do 954, czy pasuje ?

Witam

Jak w temacie.
Czy koszt sprzęgłowy z 929 SC44 będzie pasował do 954 SC50?
Jeżeli tak, to czy wejdzie bez problemu czy trzeba coś zamieniać np. łożysko?
Czytaj więcej : Kosz sprzęgłowy z 929 do 954, czy pasuje ? | Odsłony : 1763 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

stukanie (trykanie ? ) w silniku

jak w temacie ale opisze to jak to się stało, motocykl kumpla. sytuacja miała miejsce przy zmianie biegów z 2 na 3 lub 4 na 5
a mianowicie wpadł między luz po czym silnik wszedł na obroty i wbił się bieg, moto wyrwał na gumę po lądowaniu silnik zaczął pracować inaczej. poniżej filmik jak to chodzi. Może macie jakiś pomysł. Mam nadzieje ze to nie panewka. może sprężyna drgań w koszu ?

...
Czytaj więcej : stukanie (trykanie ? ) w silniku | Odsłony : 5439 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

CerBeR'ka by Pan Szcze ;)

Witam Wszystkich. Moto kupiłem od znajomego na początku roku przypadkiem, stan jak widać zadbany choć poprawki trzeba porobić ale to na zimę, ponad 50tyś. przebiegu. wymieniłem olej i tylnią oponę oraz łożysko główki ramy jeszcze muszę dokupić ciężarki kierownicy bo jeden się zgubił gdzieś w trasie heh.
nie ogarniam jeszcze tych fotek macie linka do mojego profilu tam są wszystkie fotki motocykla ;)

http://www.fotosik.pl/u/marcin-szczepan

- sportowe klamki ...
Czytaj więcej : CerBeR'ka by Pan Szcze ;) | Odsłony : 2246 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Naklejki na motor

Witam, musze w swoim moto okleic owiewke jakiej firmy polecacie naklejki by odcien byl identyczny z orginalem tu macie malowanie.

Obrazek

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Naklejki na motor | Odsłony : 4110 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780