Witam mam problem z honda sc57 2004r. Problem polega na tym że przy odkręceniu manetki do końca motor fajnie przyśpiesza tak do 7-8 tyś obrotów i później jest muł. Muszę popuszczać manetkę żeby przyśpieszał powyżej tych obrotów. Tak samo jadąc na 3 biegu 160 i wrzucając 2 bieg i dając do końca gaz motocykl zwalnia do 130-140. Na luzie przy odcięciu manetki do końca obroty wpadają na 8 tyś max i muli go więcej nie ...
Witam mam problem z honda sc57 2004r. Problem polega na tym że przy odkręceniu manetki do końca motor fajnie przyśpiesza tak do 7-8 tyś obrotów i później jest muł. Muszę popuszczać manetkę żeby przyśpieszał powyżej tych obrotów. Tak samo jadąc na 3 biegu 160 i wrzucając 2 bieg i dając do końca gaz motocykl zwalnia do 130-140. Na luzie przy odcięciu manetki do końca obroty wpadają na 8 tyś max i muli go więcej nie ...
wydaje mi sie ze cos z lewej strony slychac ,moj mechanik( przemek rev-tech mega ogarniety gosc ) stwierdzil ze nic tam nie slyszy ze to normalna praca .dla mnie ewidentnie z lewej cos rzęzi .https://www.youtube.com/watch?v=idtwx2uU6kY
Witam, panowie potrzebuję kompletu lub dwóch tych dolotów bądź gardzieli prawych (nie wiem jak to się fachowo nazywa, jeśli ktoś wie mile widziane :) ) co idą nad przepustnicami te plastikowe. Pilne :)
Mam pytanie,odpinal ktos linke w wydechu tzn zeby exup byl caly czas otwarty a nie dopiero od 4 tys?ciekawi mnie czy dol jest lepszy czy gorszy bo widze na youtubie to popularny zabieg.
Jak w temacie. Czy koszt sprzęgłowy z 929 SC44 będzie pasował do 954 SC50? Jeżeli tak, to czy wejdzie bez problemu czy trzeba coś zamieniać np. łożysko?
jak w temacie ale opisze to jak to się stało, motocykl kumpla. sytuacja miała miejsce przy zmianie biegów z 2 na 3 lub 4 na 5 a mianowicie wpadł między luz po czym silnik wszedł na obroty i wbił się bieg, moto wyrwał na gumę po lądowaniu silnik zaczął pracować inaczej. poniżej filmik jak to chodzi. Może macie jakiś pomysł. Mam nadzieje ze to nie panewka. może sprężyna drgań w koszu ?
Witam Wszystkich. Moto kupiłem od znajomego na początku roku przypadkiem, stan jak widać zadbany choć poprawki trzeba porobić ale to na zimę, ponad 50tyś. przebiegu. wymieniłem olej i tylnią oponę oraz łożysko główki ramy jeszcze muszę dokupić ciężarki kierownicy bo jeden się zgubił gdzieś w trasie heh. nie ogarniam jeszcze tych fotek macie linka do mojego profilu tam są wszystkie fotki motocykla ;)