Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 13:38

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 13:38

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Po wymianie skrzyni

Opisze tak po łepkach mój problem. W ub. roku siadła mi dwójka, koło się zblokowało i motocykl poszedł w odstawkę. W tym roku późno zabrałem się za naprawę. Szukałem serwisu ale u mnie ich powaliło i to zdrowo. Klocki oleje,wymiana skrzyni, synchro zaśpiewali 4500 zł. Więc postawiłem na metodę zrób to sam. Kupiłem drugą skrzynie, lecz jeden tryb w niej był uszkodzony. Myślałem, nad zamianą trybu z mojej skrzyni, ale się różniły ilością zębów. Kupiłem ...
Czytaj więcej : Po wymianie skrzyni | Odsłony : 1565 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

SC 57 Synchronizacja Przepustnic

Cześć Wszystkim;
Niedawno zabrałem się za sprawdzenie synchronizacji przepustnic w swojej 1000RR5. Od tego sezonu sprzęt coś podejrzanie zaczął kichać w komin przy puszczaniu manetki przy prędkościach 150+, gdzie dawniej nic podobnego nie miało miejsca. Poza tym w okolicach 2 tys. obr. moto coś kiepsko się ogarnia. Z tego co pamiętam dawniej nie było to aż tak widoczne.
Samą synchronizację oczywiście chciałem przeprowadzić przy użyciu swojego wakuometru Carbtune. Wcześniej w F4 gaźnikowa procedura wyglądała nieco ...
Czytaj więcej : SC 57 Synchronizacja Przepustnic | Odsłony : 3906 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

poszukuję tarcz do hondy 929 na przód

Moga być nowe/ używane. Możecie polecić coś w rozsądnej cenie?
Czytaj więcej : poszukuję tarcz do hondy 929 na przód | Odsłony : 1603 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

pomoc

Witam wszystkich, nabyłem niedawno 954 i mam mały problem ponieważ w f3 miałem manetki DOMINO i bardzo byłem z nich zadowolony, i chciał bym do 954 też coś takiego założyć albo podobnego. Czy bawił się ktoś z tym i wie gdzie mogę coś ciekawego dostać?
Czytaj więcej : pomoc | Odsłony : 2455 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Naklejka NIE PRODUKUJA ?

Witajcie

jak zawsze z problemem licze na pomoc :)

Chcialem zakupic naklejke na prawy pług . Naklejka przy deklu ta wieksza Model Cbr 900 rr scc kolor POmaranczowo grafitowa :) Jak kto woli RUda .

Zamienniki pt. graf net odbiega calkowicie od normy kolorystycznej. WIec udalem sie do Dealera Hondy , I Zonk NIE MA nie produkują juz

Czy ...
Czytaj więcej : Naklejka NIE PRODUKUJA ? | Odsłony : 1609 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kod błędu w SC59 rok 2009

Witam mam gorącą prośbę jaki to może być kod błędu oraz co oznacza (kontrolka miga 3 x długi i 4 x krótko) .Niestety w serwisówce nic nie znalazłem mam tylko po angielsku.Jeżeli nie sprawi to kłopotu proszę o pomóc .Może ktoś posiada serwisówke w języku polskim ewentualnie wykaz błędów z opisem.Z góry dziękuje i prosze nie pisać że termat był itp nie za bardzo umiem poruszać się po forum także proszę o wyrozumiałość
Czytaj więcej : Kod błędu w SC59 rok 2009 | Odsłony : 3550 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Dzwon podstawą tuningu !

Siema. Padło i na mnie i po 4 latach użytkowania mojej sc44 miałem dzwona. Jako że graty w Hondzie się mocno cenią wyszła szkoda całkowita. Mam do zrobienia cały front i lewy bok. Chciałbym zrobić coś innego, jakoś już mi się znudził ori wygląd. Od dłuższego czasu myślałem żeby coś zmienić wizualnie i teraz mam okazję.
Czy macie może jakieś ciekawe zdjęcia przerobionych 929rr SC44 ? Chodzi mi o malowanie. Nie jakieś wzorki tribale, czaszki ...
Czytaj więcej : Dzwon podstawą tuningu ! | Odsłony : 4334 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Śruby... ile i jakie ?

Poszukuje cały spis śrub do moto(owiewki) .. Rozchodzi sie o rozmiar,długość śrub i ich rodzaj oraz ilość. Prosze o podesłanie jeżeli ktoś coś ma ;) Pozdrawiam ;)
Czytaj więcej : Śruby... ile i jakie ? | Odsłony : 3250 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Akcesoryjne przezroczyste dekle silnika

Witam
Od jakiegoś czasu na allegro są dostępne dekle do sc57 z wizjerem, skusiłem się kupiłem komplet
Code: Zaznacz cały
http://www.fotosik.pl/zdjecie/c04659b619c36312

Obrazek
i chce się podzielić z wami doświadczeniem oraz mam kilka pytań :). Otóż ogólnie rzecz biorąc drugi raz bym tego nie kupił..., efekt jest super aczkolwiek jakość wykonania mizerna i napewno nie warta tych pieniędzy ! pewnie dekiel sprzęgła będe zwracał bo nie nadaje się... o co chodzi ...
Czytaj więcej : Akcesoryjne przezroczyste dekle silnika | Odsłony : 15867 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Problem z tylnym kołem sc33 97r

Witam!

Mam ogromna prośbę do użytkowników sc33 przed liftem o podanie prawidłowej długości tulei centralnej w tylnej feldze. Chodzi mi o ten kawałek rurki miedzy łożyskami po obu stronach felgi.

Mam z tym niesamowity problem ponieważ, "miażdżą" mi się łożyska. Przy wciskaniu łożysk na prasie i pomimo tego ze są już na swoich miejscach, tuleja nadal lata w środku. Komplet łożysk już wymieniłem z tego powodu, jutro muszę kolejne kupić. Kolo zablokowało się przy jeździe ...
Czytaj więcej : Problem z tylnym kołem sc33 97r | Odsłony : 1644 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780