Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 14:12

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 14:12

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

mechanik

witam poszukuje dobrego mechanika z małopolski lub śląska do 954 czy ktoś pomorze
Czytaj więcej : mechanik | Odsłony : 1742 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Power commander

Witam orientuje sie ktoś czy commander od 57a pasuje do 57b?
Czytaj więcej : Power commander | Odsłony : 3241 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Luzy na lagach

Witam. Od przeszło roku jestem posiadaczem sc 59. Niestety motorek był, jak się okazało po lekkim dzwonie naprawiany przez poprzedniego właściciela byle jak aby sprzedać. Na wstępie musiałem wymienić czaszę i stelaż zegarów które udało mi się kupić oryginalne po okazyjnej cenie. Jak już się wczułem w maszynę stwierdziłem że łożyska główki ramy też nadają się już do wymiany. Dziś odebrałem motocykl z naprawy, niestety mechanik miał dla mnie kolejną złą wiadomość. Poinformował mnie że ...
Czytaj więcej : Luzy na lagach | Odsłony : 7549 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Śruby mocujące stelaż siedzenia

Witam. Potrzebuje 3 śrub do zamocowania stelaża siedzenia. Kupiłem sc44 i jakimś po dłuższej rundzie została mi jedna śruba. Pytanie czy mogą być zwykłe czy to są jakieś specjalne? Wiem że zaciski na oryginalnych tylko i wyłącznie. A dwie śruby mocowania dolnego ostały się bez nakrętek.

Przepraszam jak powielam temat, ale przejrzałem forum + google i nic nie znalazłem.

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Śruby mocujące stelaż siedzenia | Odsłony : 5174 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wymiana uszczelniaczy Lag

Streścił by ktoś wymiane uszczelniaczy w lagach ? Jaki olej najlepiej ? Obiło mi się o uszy że trzeba je odpowietrzać ?? Jak to sie robi ?
Czytaj więcej : Wymiana uszczelniaczy Lag | Odsłony : 3480 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kosz sprzeglowy w 929 szumi

witam czy macie kogos co reanimuje kosz czy tylko nowy wchodzi w gre???
objawy
po rozgrzaniu zaczyna stukac miedzy wolnymi a max 2 tys i troche slychac podczas jazdy do 4 tys
wysprzeglony cisza ...
Czytaj więcej : Kosz sprzeglowy w 929 szumi | Odsłony : 3788 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

moja koHANKA

witam.
w ostatnim czasie na forum wysyp sc59 hrc, więc dołączam do zacnego grona.
pozdro.
Czytaj więcej : moja koHANKA | Odsłony : 1588 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

power commander wgrywanie map itp

Siema
Może mi ktoś z forumowiczów powiedzieć jak wgrywać mapy usuwać itp ??
Program mam i już laptopa podłączyłem i działa wszystko kwestia map :)
Jest to model III usb
Kawa ZX10-R 2004 r Pełen przelot bez exupa i kata końcówka Mivv GP filtr K$N
Pozdrawiam
Czytaj więcej : power commander wgrywanie map itp | Odsłony : 7461 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Malowanie Felg

Hejka.
Malował Ktoś z Was może felgi od Fajera?
Zastanawiam się czy lepiej zrobić to proszkowo czy może na mokro tzn . tradycyjnie.
A druga sprawa, to szukam kogoś na Śląsku co prostuje felgi motocyklowe i napawa ranty na uszkodzonych felgach?
Czytaj więcej : Malowanie Felg | Odsłony : 4725 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Gaźniki, przerywanie, sklad mieszanki,regulacje itd.

mam problem, po skróceniu wydechu zabralem sie za regulacje gaźników bo moto nie miało powera. Chciałem ustawic skład mieszanki, ale jedna sruba byla zapieczona, więc zmieniłem całe gaźniki i teraz mam taki problem... nie wiem na ile wykręcić skład mieszanki. Sprawdzalem na 2 obroty, 2 i 1/4 , 2,5 i 3 i na wszystkich jest cos nie tak. teraz mam 2,5 i moto od 1,5k do 4k rpm przerywa , potem przy 6-7tys znowu przerywa ...
Czytaj więcej : Gaźniki, przerywanie, sklad mieszanki,regulacje itd. | Odsłony : 21783 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780