Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 17:12

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 17:12

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Przerywa od 7.5 tys

witam jestem nowy. Kupilem cbr 954 z jakis miesiac temu po okazyjnej cenie z silnikiem ktory przerywal powyzej 7,5 tys obrotow. Wymieniem nowe swiece irydy ustawiony exup i klapa w kolektorze tps ustawiony na 0.50v zaory wyregulowane . Podmienialem wtryski cewki pompe paliwa czujnik walka rozrzadu z kolegi 954 i dalej to samo ciagnie do 7,5 tys i zaczyna przerywac i sie dusic i dalej sie nie wkreca dodam ze na luzie obroty ida do ...
Czytaj więcej : Przerywa od 7.5 tys | Odsłony : 4422 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Luzy zębatki zdawczej

Witam. zakupiłem niedawno 954 i zauważyłem coś takiego jak na filmiku, czy ten luz jest dopuszczalny czy mam się martwić ?
https://www.youtube.com/watch?v=iUWVVmt1VDQ
Czytaj więcej : Luzy zębatki zdawczej | Odsłony : 10064 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Sc59 HRC

Witam
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem SC59.
Motor z roku 2009 pierwsza rejestracja 2010.
Malowanie HRC.
Czytaj więcej : Sc59 HRC | Odsłony : 2525 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

wywalony exup a czerwona kontrolka

witam

pewnie było, ale nie mogę znalezć - czy ktoś z was wywalił zawór exup, gdyż ja mam problem zdemontowałem zawór exup i teraz jak wkręcam moto zapala się czerwona kontrolka (i się pali)pytam czy jest na to sposób czy muszę się do niej przyzwyczaić , moto zachowuje się poprawnie czyli wkręca sie bezproblemowo zastanawiam się jeszcze nad wywaleniem tych klap przy filtrze powietrza
jakieś podpowiedzi ?
Czytaj więcej : wywalony exup a czerwona kontrolka | Odsłony : 6216 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Winkle bytom Piekary Śląskie

Siema zapowiada mi się wolny długi weekend majowy więc proponuję jeśli jest ktoś chętny na latanie po zjazdach A1 na odcinku bytom - Piekary Śląskie.
Są winkle i prawe i lewe asfalt dobry choć w jednym miejscu pojawił się garb który jest odczuwalny w aucie i to jedyny zauważony defekt.
Ja bym jechał na sc57a . Mam nadzieję że planów nic mi nie zmieni ale na teraz jestem na 90 procent do jazdy sobotnie niedzielnej
Czytaj więcej : Winkle bytom Piekary Śląskie | Odsłony : 2190 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

cbr 954 lukaszuba

Witam wszystkich serdecznie. Stało się... kupiłem bladego:) (dzięki Mariox30). Motocykl zadbany, nie widać po nim,że ma już na karku 13 lat. Prowadzi się świetnie, hamuje idealnie, przyśpiesza jak należy:D Niestety podejrzewam, że nigdy nawet w 50% nie wykorzystam potencjału tej bestii:) Pierwsze 500km mam za sobą. 7 godzin jazdy w siodle z przerwami na tankowanie. Najbardziej ucierpiały nadgarstki ale mimo wszystko bardzo wygodna pozycja jak na ściga:) Pozdrawiam i LwG. Łukasz
Czytaj więcej : cbr 954 lukaszuba | Odsłony : 6956 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z wyswietlaczem GIPRO DS

Witam serdecznie.
Mam problem z wyswietlaczem biegow GIRPO wersja DS dedykowana do mojego motocykla czyli sc57b.
Wyswietlacz chodzi jak szwajcarski zegarek do predkosci 269km/h ,poprostu perfect .
W momencie gdy na liczniku wskakuje predkosc 270km/h wyswietlacz glupieje i pokazuje "-" (pozycje neutralna - luz)
powyzej 280km/h zaczyna wskazywac "1".

Moze mial ktos podobny problem lub gdzies w necie spotkal filmik na ktorym jest podobne zachowanie wyswietlacza ?
Nie wiem czy mam szanse reklamowac urzadzenie jako ...
Czytaj więcej : Problem z wyswietlaczem GIPRO DS | Odsłony : 3304 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Funnel Air cbr 1000 rr 2010

Witam użytkowników cbr i nie tylko. Mam pytanie w ziołem sie dzisiaj za wymianę króćców z zablokowanej wersji francuskiej na europejskie. Mam pytanie otóż zakupiłem używane od cbr 1000 rr 2009. Chodzi mi o to ze przy wymianie zauważyłem ze zblokowane sa wyższe o 2 centymetry od europejskich odblokowanych. Czy nie robi to problemu? Fotki zrobiłem , dzieki za pomoc.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/fff8d77345b56138]Obrazek

http://www.fotosik.pl/zdjecie/c2afa69360e35731]Obrazek

http://www.fotosik.pl/zdjecie/d1e574bf9d47d666]Obrazek

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f9044c37be528129]Obrazek
Czytaj więcej : Funnel Air cbr 1000 rr 2010 | Odsłony : 2759 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

usterka z elektryką

Witam . Późno po zimie próbowałem odpalić mot. SC44 stało przez zimę pod plandeką na dworze. Włożyłem nowy akumulator i zauważyłem że po przekręceniu kluczyka nie cichnie buzzer immobilizera. Mimo to moto odpala i kręci normalnie. Poza dźwiękiem immobilizera nie pali się czujnik biegu jałowego i stale zapaliła czerwona się lampka MiL. Po tygodniu zrobiłem przejazd i akumulator padł . Czy ktoś ma jakieś sugestię jak zabrać się do problemu ? czy to jakieś zwarcie ...
Czytaj więcej : usterka z elektryką | Odsłony : 2387 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Napęd łańcuch + zębatki

witam, ma ktoś może sprawdzonego dostawce, sklep z napedędami do moto i mógłby polecić? bo bede wymieniał i nie chce kupić jakiejś podróby czy czegoś podobnego
Czytaj więcej : Napęd łańcuch + zębatki | Odsłony : 2402 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780