Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 17:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 17:37

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Licznik nie pokazuje prędkości

Witajcie,

szukałem ale nie trafiłem na temat który mógłby mnie naprowadzić na rozwiązanie.

Mianowicie moja czarna nie wyświetla prędkości - trochę lipa szczególnie w mieście... ;)
No i wiadomo - przebieg też stoi, ja lecę a na szafie cały czas 0 km/h.

Gdzie mogę szukać przyczyny? Zacząć od czujnika? Jak szybko sprawdzić czy jest on sprawny?
Pozostałe funkcje zegarów działają - kontrolki, obrotomierz, tripy się kasują itp. ...
Czytaj więcej : Licznik nie pokazuje prędkości | Odsłony : 7356 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Nowy blady SC59

Witam w nowym sezonie.
Udalo mi sie w piatek zakupic bladego. Szukalem dlugo, udalo sie. Maszyna wypieszczona i zadbana.
Zycze wszystkim bezpiecznego sezonu.
pozdrowienia.
https://goo.gl/photos/xB2zWqQLCuw9sY1b9
Obrazek

https://goo.gl/photos/k3NvQsCpPu1dGEem6
Obrazek
Czytaj więcej : Nowy blady SC59 | Odsłony : 5778 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

testujemy

Temat ćwiczebny ale chyba wszystkodziała :dance:
Czytaj więcej : testujemy | Odsłony : 3991 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Test Forum

Wtyczka Zegarów - instalacja elektryczna SC33 98-99

Czy wiecie może w jaki sposób można wyjac poszczególne piny z wtyczki od zegarów w sc33 98-99 ?. Chodzi mi o wyjecie kilku przewodow wraz z pinami, w taki sposób aby nic nie uszkodzić, bez ciecia i łamania. Chciałbym podłączyć wyświetlacz biegow ale bez naruszania fabrycznej izolacji na przewodach. Ewentualnie, może ktoś z was posiada uszkodzona instalacje elektrycza, chętnie ja odkupie - jeśli oczywiście cena nie będzie zaporowa.
Czytaj więcej : Wtyczka Zegarów - instalacja elektryczna SC33 98-99 | Odsłony : 4388 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Łożysko wałka zdawczego

Witam Panowie zajmwował się ktoś może wymianą wałka zdawczego? Trudne to jest i jakie to łożysko bo nie mogę docczytac :(
Czytaj więcej : Łożysko wałka zdawczego | Odsłony : 1998 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

klucz do łożyska główki ramy

Witam, czym dokrecic łożysko główki ramy? Macie jakiś klucz, który będzie dobry?
Czytaj więcej : klucz do łożyska główki ramy | Odsłony : 2502 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Synchronizacja Gaźników 900RR sc33

Witam, poszukuje kogoś kto mógłby zrobić mi synchronizacje gaźników lecz problem polega na tym, że w Holandii. Wiem, że ciężko znaleźć kogoś na forum ale może akurat któryś z forumowiczy ma wakumetry potrafi się nimi obsługiwać i mieszka w Holandii ?

Pozdrawiam
Czytaj więcej : Synchronizacja Gaźników 900RR sc33 | Odsłony : 1584 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

czujnik odpalania

Czy nasze hondy 929 posiadaja cos takiego jak "czujnik przechyłu motocykla" ? nw jak to sie fachowo nazywa coś takiego, że przy przewrotce blokuje to zapłon
Czytaj więcej : czujnik odpalania | Odsłony : 3652 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Blady 99'

Witam, przedstawiam Wam mojego bladego z 99' kupiłem go w dość zaniedbanym stanie . Mam go od miesiąca i nawinąłem ponad 2tys km :) wymienione praktycznie odrazu napęd DID'a, łożysko główki ramy, klocki przód plus filtry i olej na MOTUL 5100 . Zdjęcia wrzucę popołudniu :) mechanicznie już jest ok wizualnie czeka ją malowanie ...
Czytaj więcej : Blady 99' | Odsłony : 5197 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Nowe tarcze mają bicie

witam

miałem krzywe tarcze, kupiłem nowe, z olka NG, pojeździłem, a starałem się delikatnie hamować

przy wyższych prędkościach było ok, ale im wolniej tym bardziej czuć szarpanie, odkręciłem zaciski, linijka i obie mają lekkie bicie, delikatnie ale jednak

ma ktoś pomysł co możne być nie tak, zakładam, że tarcze są proste, miał ktoś podobne problemy, szukam teraz wszystkich możliwych przyczyn, a może ktoś miał podobne problemy i problem był inny niż tarcze ???
Czytaj więcej : Nowe tarcze mają bicie | Odsłony : 2985 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780