Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:47

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

15-04-2012 Częstochowa

Gdzie warto pojechać, spotkania, zloty, targi i inne imprezy motocyklowe które watro zwiedzić...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: cbr954, Husky Te 610 SM ;)
Rok produkcji: 2002

Post » 16 kwietnia 2012, 19:15

Częstochowa padła....nie myślałem że coś takiego może nastąpić :/
Co teraz?? waha po 12zyla i zakaz spotykania się motocyklistów pod żadną postacią??
Dopiero teraz widzę jakim jestem patriotą że nadal chce żyć w tym kraju...

Awatar użytkownika

Pochwały: 20
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Post » 16 kwietnia 2012, 19:15

ja byłem w gietrzwałdzie ale w sobote i postaliśmy chwile i pojechalismy :)

przyjechał jakiś obraz do koscioła przywozło go tam pare bzyków my staliśmy w polu myśleliśmy że jakaś msza będzie w polu i jakieś poświecenie to byśmy może zostali ale msza była chyba w kościele no to się zebraliśmy i pojechaliśmy do kfc bo nic się nie działo hehe
w niedziele była msza na tych błoniach gietrzwałdu ale co i jak więcej nie wiem nawet fotek za bardzo nie mogę znaleźć żadnych.

a co do częstochowy to dziś czytałem no lipa jak ch... co im zależało msze odprawić kurde totalne nieposzanowanie motocyklistów

Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 17 kwietnia 2012, 20:49

Długo czekałem na ten wcześniej zaplanowany wyjazd do Częstochowy. Jechałem tam w sumie po raz pierwszy, w sensie "zlotowo-motocyklowym". Kilku znajomych z Gdyni wykruszyło się z powodu prognoz pogody, w rezultacie czego ruszyliśmy w piątek we dwójkę z Kolegą. Od Bydgoszczy ulewa... Nocowaliśmy u znajomków we Wrześni pod Poznaniem i na drugi dzień ruszyliśmy na jedenaście sprzętów do Częstochowy. Sobotni koncert wraz z "kiermaszem" jak dla mnie słabo , ale miasto chociaż próbowało coś dobrego zrobić. Msza o 13-tej, przed którą to zaczęło padać i większość towarzystwa po prostu się CENZURA. Sorry, ale jak dla mnie żenada..... Nie wiem na h....j tam w ogóle ci ludzie przyjeżdżają...zero jedności. Ja z Robertem zostaliśmy na mszy do końca, niestety bez słowa o motocyklistach, rozpoczęciu sezonu, czy święceniu motocykli. I h...j im za to w d...ę. O 15-stej ruszyliśmy w deszczu na chatę, dojeżdżając o 21.30, niestety padało całą drogę (600km)....
A konkluzja z tego taka, że byłem tam po raz pierwszy i ostatni. I nie mówię tu o samym miejscu, ponieważ jest kultowe i takim pozostanie. Lanserka motocyklowa i klasztorni braciszkowie nie są warci mojego czasu i uwagi. A wyjazdu nie żałuję wcale. Podążyłem tam z własnymi duchowymi sprawami i czuję w tej materii spełnienie. A to że oprawa była taka, czy inna, mam wy...bane. Poza tym pierwszy raz miałem okazję pociskać w rzęsistym deszczu taką traskę i muszę Wam powiedzieć, że na A1 trzymaliśmy prawie cały czas 180km/h, a momentami nawet 210(w deszczu) :D.
Micheliny pilot power 2ct dały RADY na medal!!!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012, 20:55 przez adrianellooo, łącznie zmieniany 1 raz
Moto...........bo bez tego nie ma w życiu słońca.

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: sc57a

Post » 17 kwietnia 2012, 21:27

2006-2008 można było się jeszcze wcisnąć pod Jasną Górę i atmosfera była nie do opisania.
Szkoda że nie byłeś wcześniej...
Moto Psycho

Awatar użytkownika

Pochwały: 20
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5

Post » 17 kwietnia 2012, 21:29

no ten zlot to chyba nie wypał przez to pewnie że rozbili na dwa zloty czewa i gietrzwałd.
tutaj jakaś relacja z gietrzwałdu jak pisalismy my bylismy krótko i to tylko w sobote kumpel przywalił scieme ze byliśmy z wawy hahhahaha komedia,
a ja osobiscie występuje w minucie 1:50 hehe podczas wjazdu na te pole
http://www.youtube.com/watch?v=wvg0vFRZ ... r_embedded

Motocykl: Suzuki Gsx-r 1000 K9
Rok produkcji: 2009

Post » 17 kwietnia 2012, 22:45

Miasto probowalo ale srednio im to wyszlo, miejmy nadzieje ze za rok to sie odbije bo jak nie to klapa z rozpoczecia sezonu na JG :(

Pochwały: 2
Motocykl:

Post » 03 maja 2012, 21:37

wiatam,zalogowałem się parę dni temu,może cos wyjaśnie w tej sprawie,należę do stowarzyszenia Rajd Katyński które co roku organizowało Zlot Gwiazdzisty na J.G. w tym roku Wiktor Węgrzyn odwołał zlot z powodu klubu C.B.W który chciał przejąć zlot żeby zarabiać na tej inicjatywie pieniądze oraz przez pana prezydenta Częstochowy Matyjaszczyka,zawsze Wiktor zaznaczał przed zlotem że zabroniona jest jakakolwiek komercja i agitacja polityczna,już wcześniej kilku polityków chciało się pokazać na murach J.G ale Wiktor ich pogonił.Teraz ci ludzie chcieli to zmienić pod siebie,zorganizowali koncerty i noc dla motocyklistów czyli od 22-06 alkohol z 20% zniżkami dla motocyklistów,czy to normalne?A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!!!! podczas parady miały odbyć sie kontrole z alkomatami,kilku albo nawet kilkunastu policjantów miało wejść pomiędzy motocykle i dmuchanie,postanowiliśmy że zabierzemy obraz z J.G i pojedziemy do Gietrzwałdu,osobiście swoim VV wiozłem obraz,tym samym zlot Gwiazdzisty nabrał nowego wymiaru,już od przyszłego roku prawdopodobnie będziemy z obrazem jechać przez całą Polskę do wybranych sanktuariów,już za rok każdy może uczestniczyć w wielkiej na niespotykaną skalę paradzie motocykli przez całą Polskę,wyobrazcie sobie 10-20 tys motocykli jadących za obrazem na msze przez połowę Polski,chcemy tym samym uniknąć próby zarobienia pieniędzy przez hieny które w tym roku zniszczyły największy zlot w Europie,podziękujcie za to firmie C.B.W i prezydentowi Częstochowy,przed zlotem pisaliśmy na różnych forach o przeniesieniu zlotu ale kasowano nam posty myśląc że nie mamy nic do powiedzenia w tej sprawie
Tutaj jak na razie 1 z 6cz z filmu który nakręcił jeden z chłopaków biorących udział w całej trasie obstawy obrazu do Gietrzwałdu,było pięknie,ludzie kwiaty nam pod koła w wioskach rzucali
http://www.youtube.com/watch?v=eDlHO2nc ... e=youtu.be
a tu zdjęcie zrobione przeze mnie 714 zdjęć
https://picasaweb.google.com/1089685051 ... ietnia2012
A jak ktoś ma wątpliwości czy było warto?po zrobieniu zdjęcia tej babci nie miałem wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy,cyknąłem zdjęcie i pod pretekstem pójścia w krzaki musiałem wiać
https://picasaweb.google.com/1089685051 ... 8302749970
zapraszam za rok!!!!

Post » 03 maja 2012, 22:07

Kolego przepraszam Cie bardzo ale takich bzdur jeszcze nie czytalem :)

Po pierwsze nikt nie chcial przejac imprezy tylko poprostu troszke to urozmajcic i ozywic miasto wszystko bylo organizowane pod wzgledem przyjezdnych motocyklistow, po drugie co przeszkadza koncert podkreslam nie na terenie JG tylko w centrum miasta (dzien wczesniej) oczywiscie rozumiem ze podczas rozpoczecia JG nie zarabia :P, a po trzecie gdzie byl ten alkochol -20% bo nie widzialem :)

hmm a na sam koniec napisz prosze swoje zdanie na temat potraktowania motocyklistow ktorzy zjechali sie z calej polski i nie tylko.

Pozdrawiam

Motocykl:

Post » 03 maja 2012, 22:42

nawet na tym forum była dyskusja czy jechać czy nie,więc jakie traktowanie?reklamacje do tych co trzymali wersję o zlocie na J.G,my jasno powiedzieliśmy że zlot zostaje przeniesiony do Gietrzwałdu,ja to na miejscu tych co pojechali na J.G przejrzał posty wcześniejsze i pisał teraz do tych co twierdzili ze zlot odbędzie się bez przeszkód na J.G,nawet tu były wklejone wpisy pseudo klubów które twierdziły ze nic sie nie zmieni,więc dla czego do nas pretensja?skoro oni podjęli się całej organizacji to trzeba do nich składać reklamację,my daliśmy znać że zlot przenosimy,a skoro ktoś w to nie uwierzył i dał wiarę pseudo organizatorom to wybacz ale nie do nas te pretensję tylko do samego siebie ze dali się oszukać,nie możemy odpowiadać za decyzję innych,kluby które nam zawsze pomagały też mogły iść z nami a nie działać na własna rękę przeciw nam,i taka moja rada,za rok jak Rajd Katyński wyda komunikat że zlotu na J.G nie będzie tzn.że to nie są żarty i naprawdę go nie będzie,a każdy inny kto będzie twierdził inaczej będzie kłamcą i oszuka tych którzy tam przyjadą,i już teraz mogę stwierdzić że zlotu na J.G za rok raczej nie będzie,tak jak pisałem wcześniej,koniec leniuchowania i siedzenie w jednym miejscu pod murami J.G,trza się ruszyć i w paradzie kilkutysięcznej za rok jechać przez Polskę :P
pozdrawiam

Post » 04 maja 2012, 06:47

NO niestety jestem calkiem innego zdania i JG nie powinna tak postapic ! ale sie popisali i sie tego nie odwroci :( a jezeli chodzi o frekfencje to chyba duzo lepiej wypadla w Częstochowie to czy byl was sukces bym sie klucil. Pozdrawiam

Motocykl:

Post » 04 maja 2012, 10:15

tu już nie chodzi nawet o frekwencję,na J.G było ok 4 tys motocykli a w Gietrzwałdzie 2tys?góra 3,zamieszanie jakie zapanowało odbiło się na frekwencji i tu i tu,z resztą trochę nas to zirytowało jak rok temu na mszy pod murami J.G było widać motocyklistów palacych fajki jak i pijących piffko,to trochę nie tak powinno to wyglądać,msza jest mszą i jak ktoś tam przyjeżdża to powinien to uszanować i zachowywać się,dla tego Wiktor w tym roku podkreślił w komunikacie słowa "JEŚLI SŁOWA BÓG HONOR I OJCZYZNA NIC DLA CIEBIE NIE ZNACZĄ,JEŚLI NIE POTRAFISZ ZACHOWAĆ SIĘ W KOSCIELE,NIE PRZYJEŻDŻAJ,JASNO GÓRSKI ZLOT NIE JEST DLA CIEBIE" przecież my ślepi nie jesteśmy,widzę jak ktoś pije piffko na mszy to co mam robić?kłócić się z nim żeby sobie poszedł?to nie jest zwykły zlot,więc albo się wszyscy dostosują włącznie do upomnienia swoich kolegów którzy nie potrafią się zachować,albo zlotu nie będzie,i choćby nie wiem co by nie robił prezydent Częstochowy i kluby motocyklowe to ojcowie Paulini mszy nie odprawią gdy będzie tam komercja i zachowanie na mszy godne bolszewików i faszystów za okupacji,a ci którzy tam przyjadą licząc na msze to znowu zostana oszukani przez kluby i firmy motocyklowe które będą chciały na nich kasę przyciąć,przecież pan Matyjaszczyk był osobiście w domu Wiktora w Warszawie i Wiktor ostrzegał go że przeniesiemy zlot a pomimo tego nie zrezygnował ze swoich durnych planów,miał po prostu motocyklistów szeroko i głęboko w d...myślał że jak jest preziem to już mu będzie wszystko wolno,nawet nie wie że jego miasto istnieje nie dzięki niemu i nie on jest tam szefem ale dzięki ojcom Paulinom i J.G i to z nimi powinien wszystko uzgadniać,mylę się?a jak się mylę to widać było co się działo teraz pod murami J.G,a jak moderatorzy to czytają to mogę załatwić wywiad z Wiktorem,na forum mozna byłoby przygotować pytania i Wiktor na wszystko odpowie,jeszcze wcześniej czytałem jak ktos pisał że ten zlot ma 70 letnią tradycję,większych bzdur nie czytałem jak zyję,tzn ze ten zlot już w 1942r się odbywał?a ile tam było motocykli?3?5? chyba końmi tam przyjeżdżali a jak ktoś w tych czasach miałby motocykl to na pewno legalnie by tam nie przyjeżdżał bo byłby on skonfiskowany przez okupanta,więc ci co chcieliby przejąć ten zlot niech najpierw zapoznają się z historią Polski zanim puszczą w środowisko motocyklowe jakąś śmieszną plotkę,może i przyjechało tam kiedyś kilka motocykli na mszę ale na pewno nie po to żeby wypić i posłuchać koncertów tyko się pomodlić...

Post » 08 maja 2012, 22:45

Sory kolego ale totalne bzdury piszesz wlasnie Matyjaszczyk jest pierwszym Prezydentem ktory chcial cos zrobic w Czestochowie z mysla o motocyklistach wlasnie dla tego byla wystawa, koncerty, jakis bazarek, wiec nie wiem co to kumu przeszkadzalo bo dalej mi nie odpowiedziales, to ze ktos tam pil piwo to jego sprawa mysle ze na mazurach tez sie taki znalazl, a co do JG to przepraszam cie bardzo czemu JG ma mowic co ma sie dziac w centrum miasta dzien wczesniej ? :) boli was to ze nie PIS ma wladze w Cz-wie tylko SLD taka prawada bo pan Wrona robil co mu kazali a tu dupa blada :) zakonczmy temat bo widze ze dalej bedziesz przy swoim bez konkretnych odpowiedzi :) pozdrawiam

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże, wypady, zloty, ustawki