Dzisiaj jest 25 czerwca 2025, 07:47

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

buty berik

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: szukam...
Rok produkcji: 0

buty berik

Post » 16 marca 2009, 17:11

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: było cbr954rr & sc59 jest sc57b i K4
Rok produkcji: 2007

Post » 16 marca 2009, 21:25

ja mam te bciki,,naprawdę polecam

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 17 marca 2009, 11:45

Ja mam, na razie dwa razy na nogach - pierwsze wrażenie: ciężko wyczuć tylni hebel i dźwignie biegów (przez plastikową nakładkę na bucie) poza tym dobrze przylegają do nogi i są w miarę wygodne.

Awatar użytkownika

Motocykl: szukam...

Post » 17 marca 2009, 12:25

juz zamowione, bedzie widac

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: HONDA CBR 1000RR
Rok produkcji: 2004

Post » 17 marca 2009, 20:29

Buty fajne, koledzy z paki mają i są zadowoleni. Niestety ja mierzyłem na motobajzlu w Katowicach i uwierały mnie ślizgi boczne w palce, znaczy nie na każdą nogę pasują...morał trzeba mierzyć.

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 900 SC33
Rok produkcji: 1998

Post » 17 marca 2009, 21:54

Witam!
Byłem kupcem na tej aukcji. Miałem buty u siebie parę dni. Wstyd się przyznać, ale połasiłem się na fajny wygląd i super cene, reszta (subiektywnie) to jakas katastrofa.

Pierwsze wrazenie po ubraniu, to niesamowita sztywność - efekt porównywalny (nieco na wyrost) z butem narciarskim. Brak mozliwosci zgięcia buta u nasady palców (np. przy próbach przyklęknięcia) ze wzgledu na bardzo sztywne, plastikowe wzmocnienie na wierzchniej stronie buta. Nakladka tak sztywna, ze nawet próba ugiecią stopy przy normalnym chodzeniu była bardzo bolesna - moim zdaniem wada nie do rozchodzenia. Tak jak u "slamann'a", mocne uwieranie w okolicach ślizgów. Zamek w jednym bucie CENZURA się bezpowrotnie u dołu przy czwartej próbie zapięcia. Na metalowych elementach zamka bylo widac, ze juz go ktoś kiedys "profesjonalnie" naprawiał.
Na dodatek zaraz po otwarciu szybko otrzymanej paczki (to na plus), na podeszwie jednego z butów stwierdziłem obecność mega kupska!!! Dacie wiare(?)

Na szczęscie sprzedający przeprosił i w miarę szybko zwrócil pieniądze z kosztem wysylki w jedną strone. Wystawilem pozytywa, żeby nie psuć statystyk jemu i sobie. Widzę, że ludzie masowo je kupują i chyba są zadowoleni więc moze tylko ja pechowo trafilem, chociaz nie sądzę ;) Reasumując, dla mnie te buty, oprócz wyglądu i ceny, to jakaś porażka - aż dziw bierze, ze to Berik.
Poczekałem i dozbierałem już parę stówek więcej, kupuję SIDI- myślę, ze w przypadku butów warto wyłożyć taką niebanalną kwotę, tym bardziej, że róznica w komforcie jest niewyobrażalna!!

Pochwały: 3
Motocykl: sc57 04'

Post » 17 marca 2009, 23:33

ja niedługo jadę przymierzać buty m.in. xpd (spidi) i oxtar (ostatnio całkiem fajne modele wprowadzili). jak będą OK to któreś kupię i napiszę coś o modelach które przymierzałem. do tej pory śmigałem w SIDI Vertigo ale jakoś przyciasne lekko się zrobiły i już niefajnie się w nich chodziło. Jak ktoś z lublina jest i okolic to polecam zajrzeć do moto-gp, tam właśnie mają całkiem spory wybór butów i nie tylko.

[ Dodano: Wto Mar 17, 2009 10:35 pm ]
a co do tych berików to odrazu jak je zobaczyłem to podejrzanie mi to wyglądało, marka znana to i buty powinny być dobre i drogie a tu takie dziwnie tanie i jak napisał kocur wcale nie takie dobre.

Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
Rok produkcji: 2003

Post » 17 marca 2009, 23:46

Panowie w nastepny weekend sa targi w berlinie polecam. Wybór taki ze dnia brakuje zeby wszystko obejrzec, chodz euro nie zbyt tanie to i tak tam mozna dorwac sporo takiej. ja jade po strój i buciki tez bede wybierał ale Sidi nic wiecej:):):) Berika to planuje kupic strój o ile bede sie w nim dobrze czuł:):):) :D :D
http://www.berliner-motorrad-tage.de/

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)