Dzisiaj jest 26 stycznia 2025, 14:06

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ładowarka na USB

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: Honda
Rok produkcji: 2005

Ładowarka na USB

Post » 06 września 2019, 10:58

Witam,
Posiadacie w swoich motocyklach ładowarki na USB? Jakie napięcie powinna posiadać, do ładowania telefonu/nawigacji? coś konkretnego możecie polecić, lub na co zwracać uwagę?

Motocykl: CBR954rr
Rok produkcji: 2002

Re: Ładowarka na USB

Post » 27 czerwca 2024, 17:52

Cześć Wszystkim!
Chciałbym się poradzić, gdzie wpiąć ładowarkę USB do telefonu, bo chciałbym to zrobić dobrze i pociągnąć przewody w okolice akumulatora i wpiąć się gdzieś w puszkę w bezpiecznikami, tylko nie jestem za mocny w "czytaniu" schematów elektrycznych, żeby wiedzieć, gdzie się wpiąć z przewodami od ładowarki ?
Czytałem, że użytkownicy polecają podłączenie się pod światła, żeby nie bezpośrednio pod aku, żeby ładowarka nie pobierała prądu, kiedy jest to nie potrzebne, dodam, że kupiłem już ładowarkę i ma na "plusie" bezpiecznik i manualny "pstryczek" włącz/wyłącz, ale wolałbym wpiąć się pod światła lub pod stacyjkę. Pomoże ktoś ? :okulary2:

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: TYPE-R

Post » 08 lipca 2024, 10:42

Ja zawsze podłączam pod długie światła, a długie mam nisko ustawione tak by nie oślepiły innych! Więc kiedy potrzebuje to włączam przełącznikiem długie i mam ładowanie telefonu. Jak jest ciepło telefony często się przegrzewają w czasie jazdy (ogranicznik ciepła baterii) i to jest dobre by bez zatrzymywania odłączyć zasilanie usb :)

Otwierasz puszkę gdzie masz długie światła , wpinasz się w + i - = po problemie , nie musisz znać się na schematach elektrycznych by to podłączyć, pozdrawiam

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: 954
Rok produkcji: 2002

Post » 13 lipca 2024, 19:25

Światła, dobre miejsce, też tam się wpiąłem. W sc57 kostka pod lewą owiewką, szybka robota. Przełącznika on/off nie trzeba. Z przełącznikiem to jest tak, że kiedyś zapomnisz przełączyć i stosując prawa murphiego, to przed zimowaniem i aku pójdzie do nieba . Bezpiecznie podłączyć po zapłonie.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)