Tylny stojak pod wahacz sobie zrobiłem, jednak nie bardzo wiem, jak zrobić na przód, tak żeby można było koło z ośką wyjąć. Nie chodzi mi o kształt stojaka tylko o samą część, która styka się z widelcem i w którym miejscu oczywiście. Czy ktoś stosuje takowy i mógłby podpowiedzieć? A już marzeniem moim byłoby, gdyby ktoś fotki wrzucił.
W ladze (na spodzie) masz otwór. Ja mam taki stojak, który posiada bolce wchodzące w te otwory od spodu lagi. Jak znajdę jutro chwilę to zrobię foty. Aaa zresztą od czego jest google Proszę foty:
Nie jest. Podkładasz stojak - wtedy bolec jest pod kątem np 60 stopni. Jak zaczynasz unosić motocykl za widelce do góry to wtedy ten bolec jest równolegle do widelca i bolec siedzi sztywno w widelcu.
Jeszcze jedno pytanko. Czy ten bolec jest oblany jakąś gumą, kauczukiem? Czy to czysty metal? Zastanawia mnie to, czy nie zniszczy się ten otwór w ladze?
crazyduck, to też ciekawe rozwiązanie. Zrobię sobie ten górny dodatek w przyszłym sezonie zimowym. Wtedy będę mógł np lagi całe zdjąć, gdy zajdzie taka potrzeba. Dziękuję.
Pozwolę sobie wkleić fotkę, bo aukcja się skończy, a fotka zostanie dla potomności
Podepne sie pod temat ze swoim pytaniem. Panowie, czy ktos zna sposob na to, zeby postawic moto stojaku pod wahacz w jedna osobe? Bo kombinuje, kombinuje i wymyslec nie moge.