Adam K pisze:Witam.
Sam latam w S1 PRO i jestem z niego zadowoly.
Z tym miejscem na brodę i uszy ,bym za bardzo nie przesadzał ,bo to kwestia ... i dobrania odpowiedniego rozmiaru.
Ja mam XR 1000. Jestem z niego bardzo zadowolony. Miejsce na uszy jest tak samo jak w R1. W poprzednim kasku się trochę nacierpiałem. Co do możliwości zamontowania kamerki w R1 to na prawdę nie ma problemu. Oczywiście nie mówiłem o jakiejś SONY Handicam lub czymś takim bo to niemożliwe. Miałem na myśli coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=HxZsckWZOAQ
U mnie w XR 1000 nie ma mowy żeby nawet coś takiego zamontować.
Co do cichości kasku to ja jak miałem wcześniej jakiegoś TAKACHI to po założeniu XR 1000 byłem w niebo wzięty. W porównaniu z poprzednim to było dużo dużo ciszej. I aerodynamika mnie też zaskoczyła. Poprzednio jak jechałem 200km/h i wychyliłem się za owiewkę to mi mało głowy nie urwało a teraz w XR 1000 nie ma takiego problemu nawet przy znacznie większej prędkości.
Dlatego z Schuberta będziesz na pewno zadowolony. To są kaski które mogą zaskoczyć. Oczywiście jedynie pozytywnie. A jakbyś dostał gdzieś S1 z pin lockiem w dobrej cenie to już w ogóle miodzio. Pin lock to rewelacyjna sprawa. Nie wyobrażam sobie jazdy bez tego w deszczu lub w zimniejsze dni.