Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 14:20

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kombinezon

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: 900rr sc33
Rok produkcji: 0

Kombinezon

Post » 18 maja 2008, 16:07

Co sądzicie o tym kombinezonie? jest on wart tych pieniędzy? opłaca sie go kupić? moze ktos go posiada i chciał by mi doradzic :D tu jest kombinezon
http://moto.allegro.pl/item357466528_no ... owy_s.html

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: SC 33 Streetfighter
Rok produkcji: 1997

Post » 19 września 2008, 18:34

Witam :)
Mam do wyboru dwa kombinezony ,co o nich sadzicie? moze ktos mial stycznosc z ktoryms z nich ?

http://www.allegro.pl/item439271847_kom ... seczn.html

http://www.allegro.pl/item440037089_kom ... ekcja.html

a tak propo to mam do sprzedania kombik,postaram sie wrzucic za niedlugo link bo bede wystawial na allegro:)kombik jak ponizej w linku- kolor czerwony z garbem identyczny jak na zdjeciu stan idealny ,rozmiar 56 sprzedaje ze wzgledu ze za duzy jest na mnie .

http://www.allegro.pl/item436599982_kom ... html#photo

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: SC33

Post » 19 września 2008, 18:58

rolef tandeta, inny model moze wybierz bo ten to taki niedorobiony
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Motocykl: sc33 99r

Post » 24 września 2008, 23:12

ale w rolefie teraz ghostrider smiga 8)

Awatar użytkownika

Pochwały: 8
Motocykl: GSXR 1000 K7
Rok produkcji: 2007

Post » 26 września 2008, 19:28

ja mam SUOMY, kupiłam nówke od dziewczyny spod Wawy (cena sklepowa 2700zł) za 1700zł i jestem zajebiscie zadowolona...
nie polecam z kolei IXS, mój facet ma od marca, a ten kombi teraz nadaje sie do .... pozszywania i pracy w warsztacie...tylko...

Awatar użytkownika

Post » 27 września 2008, 10:55

a ja mam Buse, nie narzekam, 4 szlify i kombi nadal cale, troche poprzycierane ale dziala tak jak trzeba - przezylem :)
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Pochwały: 3
Motocykl: Piechota

Post » 27 września 2008, 16:33

Lata ktos w jednoczesciowym kombi?? Jakos sie nie moge przekonac do takiego ciucha. Ja juz z mej skory wyrosl i sie czaje na kutke i spodnie osobno. Alpinestars, Icon albo Dainese wchodza w gre. I chyba bedzie Alpina kurtka, spodenki Icona. Bo Dainese strasznie drogie i wydeje mi sie przereklamowane, choc zawsze chcialem miec ta buzke na plecach.
Znalazlem fajna calkiem stronke z niezlymi promocjami, patrzcie: http://www.motonekoparts.com/manufacturers.php?

Awatar użytkownika

Post » 28 września 2008, 18:39

kombinezon jednoczesciowy, niby porzadniejszy wkoncu bez jednoczesciowki nie dopuszcza cie na poznaniu do wyscigu, tylko musialbys pomyslec czy taki rasowo torowy kombinezon jest ci potrzebny, uwazam ze wszystko ma swoje przeznaczenie i wybierajac nawet najwyzszy model nie koniecznie bedzie on spelnial twoje oczekiwania bo po prostu do czego innego bedzie sluzyc

ps. jesli interesuje cie jakis model Alpiny dostepny w polsce to pisz PW, dam ci dobra cene

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: TYPE-R

Post » 28 września 2008, 19:17

Piotrek pisze:Lata ktos w jednoczesciowym kombi??

Ja w tym sezonie smigam w jednoczesciowce i stwierdzam ze jest zajebisty :D
Wczesniej mialem (mam dalej) 2-czesciowy Spyke 4race (4sezony jezdzony!) tez fajnie sie jezdzilo ale:
- brak mozliwosci odpiecia podpinki i wyprania jej powoduje ze po kilku sezonach jest nie zaciekawie ;)
- brak wentylacji (jakies male otwory sa ale praktycznie w cieply dzien topilem sie w srodku
- niby 2-czesciowy fajny bo mozna odpiac kurtke tylko ja to zborilem przez 4 sezony maxymalnie kilkanascie razy (zawsze rozpinalem i wisiala rekawami w dol)
- zamek z czasem sie lekko rozerwal (metalowy) i juz tak fajnie sie nie zapina, zreszta ciecko bylo zapiac gore samemu przy ubranych spodniach :)

I takim sposobem bo kilku sezonach kupilem Alpinestars Race Replica jednoczesciowy (innej wersji nie ma) i jestem nim w niebo wziety ;)
- perforacja na calym kombiku
- system wentylacji w garbie i ramionach
- odpinana cala podpinka wraz z garbem!
- idealnie dopasowywuje sie do ciala

Teraz nie musze nawet rozpinac kombika jak gdzies chodze bo caly czas mam wentylacje , nie poce sie tak mocno w nim, gore wystarczy sciagnac i jak w 2-czesciowym kombiku robilem - rekawy w dol i tak mozna chodzic :)

Nie wiem w czym wy widzicie problem z jazda w 1-czesciowym kombiku? :)

tu jest dokladny opis kombika

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/duuAWwptH7w&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/duuAWwptH7w&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2009, 03:13 przez Tytus, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post » 28 września 2008, 22:05

Jezeli chodzi o Buse. to ma go moj brat. Dwu czesciowy, jest z niego naprawde zadowolony. Ja mam 2 czesciowy Hein Gericke. Kurtka po zdezeniu z samochodem przy 80 za bardzo nie ucierpiala, ja również... Ogólnie oba kombiki mogę polecic do temp ok 8 stopni.... dla mnie dwie części to jest na tyle fajnie że nie zawsze mam ochote się pakować w całość. czasem wystarczy zalozyc spodnie tekstylne i kurtke ze skory i tez to ma swoje zalety..... Pozdro

Awatar użytkownika

Motocykl: sc 59
Rok produkcji: 2008

Post » 30 listopada 2008, 22:37

witam co do kombi to zgadzam sie z Tytusem u mnie jest podobnie kiedys latalem w ixs 2-czesciowym i nie bylo zle ale od kiedy mam wyscigowa replikePEDROSY_ Dainezie tytanium w korolach repsol od wtedy wiem co to uczucie komfortu kombi dopasowany do ciala z mozliwoscia wypiecia podpinki do prania .uszyty tak ze nadaje odpowiednia pozycje kierowcy , swietna wentylacja mozliwosc wyjecia pianki z garba areodynamicznego wrazie gdybys chcial wziosc plecak choc i to nie jest konieczne ja jej nie wyciagalem i z plecakiem dalo sie jechec. nastepnym z plusow to wyglad ( wiadomo ale sa i minusy niestety zakladanie go jest troszeczke ciezsze od 2 czesciowego no i w razie dzwona :lol: pogotowie najczesciej rozcina caly kombi nozyczkami ,. Najczesciej do wyscigowych replik ochraniacz kregoslupa jest w komplecie

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000 RR SC57
Rok produkcji: 2005

Post » 01 grudnia 2008, 21:58

Wiem że nie mam się co porównywac do takich firm jak Alpinestars czy Dainese ale mam Tschule kombik dwu cześciowy i powiem że też super mi się w nim jeździ. niemoge stwierdzic jak jest z nim na dłuższą metę ale wentylacja też jest dobra choć nogi troche za bardzo sie pocą . Mam go dopiero jeden sezon kupiłem nówke i jestem zadowolony jak narazie. Ktos z was wspomniał że niewpóśzczą na wyścigi w dwuczęściowym kombiku to prawda??? Bo jeśli tak to troche lipa bo miałem zamiar pojeździc w przyszłym sezonie może jeszcze nie tak profesjonalnie ale może o Pretendent bym zachaczył.
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED

http://www.bikepics.com/members/lukasz302/

Następna

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)