Do 800zł ja bym polecał coś z SHARKA.Można w tej kasie już dość fajny kask tej firmy wyrwać.Przymierzałem się do LAZERA ze 2lata temu ale do tych modeli w kasie max.600zł to niebardzo mi leżały.Stylistycznie mi się podobały ale niemogłem dobrać rozmiaru jakoś dziwnie leżały i tandetne w środku były.Z LAZERA podoba mi się ten cały w karbonie (niepamiętam modelu dokładnie ale chyba coś takiego jak fiber pro czy jakoś tak) ale on kosztuje ponad 1000.Pozatym suomy zaczyna swą ofertę od chyba 600zł ale niewiem jakiej jakości są te tanie modele.
ps. jeśli kupiłeś używany kask to nigdy nie masz pewności co do jego rozmiaru. nowy kask zazwyczaj się układa do głowy pierwszego właściciela więc jeśli poprzednik mial wielką głowę to kask mógł zmienić rozmiar. i nigdy nie kupuj kasków z wystawy bo one są poza jaką kolwiek rozmiarówką.
pozdrawiam
Witam
Drodzy koledzy przymierzam sie zkupnem nowego kasku w cenie do 600zl co polecicie zeby bylwmiare dobry i wytrzymal z kilka lat. zastanawialem sie nad sherkiem s800 i hjc fg-15
czekam na wasze opinie pozdrawiam llooki
W przeszłości w zasadzie jezdziłem w Arai'u RX7 w różnych odmianach, obecnie mam Corsaira. Miałem po drodze Shoei, ale jakoś bardziej Arai przypadł mi do gustu.
Zdjęcie
Jeśli ktoś chce kupić jakiś kask to obecnie mam dojście do fajnych kasków w promocyjnych cenach głównie dainese w małych rozmiarach S,XS itp.Oraz jakieś starsze modele Araia.Jakby co to napiszcie wiadomość prywatną albo odezwijcie się w temacie.
Mam dostęp do kasków araia nowych (nowe w sensie nie używane, ale rocznikowo niesą to najnowsze modele).Oznaczenie na skorupie mają NR-3 bardzo podobne do Quantuma.Wagaq ok1380+-50gr rozmiary L,XL,XXL.Cena 550zł bardzo promocyjna.W razie potrzeby foty na maila kontakt na PW.