No to powiem tak: głównie opłaca się GoPro brać, bo jest to sprzęt niezniszczalny na dobrą sprawę. Kamera cały czas pracuje w obudowie. Czyli: nie masz problemu z czyszczeniem obiektywu - na Twoim filmiku widać jak zabrudzenia wpływają na jakość obrazu, po prostu w każdej chwili przecierasz obudowę nie martwiąc się że porysujesz obiekty. Dla przykładu
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Jr3g#t=37s po tej akcji zwyczajnie zdjąłem kamerkę, przetarłem obudowę z gumy i filmowałem dalej...
Inna sprawa, ze kamera spadła mi na asfalt, po czym przejechał po niej monster track i nic... nagrało się

Historii podobnych masa - nic się z kamerą nie stało.
Do GoPro masz zestaw kilku nalep - trzymają niesamowicie... kaskiem mi szarpie a kamerka ani rusz, do tego masz w wersji motorsport przyssawkę, którą jak dobrze dociśniesz, to i na zakrzywionej powierzchni (np szyba, zadupek) nie puści nawet przy gumowaniu i 250 km/h (sprawdzone), po czym ją zdejmujesz i nie masz śladu... generalnie lepisz gdzie chcesz i to tam siedzi i nagrywa. Nie potrzebujesz kombinować mocowania bo w pakiecie dostajesz gotowe uniwersalne rozwiązanie. Przy czym jak już masz wprawę, to montaż jej zajmuje kilka sekund, na zawodach podchodziłem i montowałem kamerę jak na choince zapalało się czerwone światło... pstryk.. ciach i kamerka siedzi.
Masz szerokokątny obiekty, w wersji HD II możesz sam definiować jakim kontem kamera ma nagrywać.
Możesz robić tym zdjęcia w sekwencji z odstępami od 0,5sek po kilka sekund - idealne do robienia sekwencji poklatkowych.
Możesz dołożyć z tyłu wizjer i i używać tego jako normalnej kamery.
Możesz dołożyć adapter który odpala nagrywanie poprzez wifi czy bluethoot i transmituje obraz...
Generalnie możesz z tym zrobić naprawdę dużo i wszyscy "w branży" operują teraz na GoPro... nawet takie TVN Turbo, a profesjonaliści się nie mylą co do sprzętu
Także to trochę tak jak z aparatem... są aparaty za 250 zł i jeśli Ci to wystarcza to git, ale są też puszki za 5k i dają znacznie więcej możliwości. Go Pro jest dla osób które chcą zrobić coś więcej niż tylko coś uwiecznić... Mówisz, ze nie ma różnicy w jakości... owszem jest
Poza tym, taniej wyjdzie kupić obudowę jeśli starą zniszczysz za stówkę niż taką kamerę za 4
A się rozpisałem hehe Ale wszystkim którzy się zastanawiają - polecam, zwłaszcza teraz kiedy wyszło HD II, bo HD I strasznie potaniało.