Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!
Moderatorzy: maciekx, Tytus
-
-
- Motocykl: HONDA FIREBLADE SC33-98R
- Rok produkcji: 0
-
» 07 grudnia 2008, 00:03
nom .w szybie xr-1000 sa dwa kolki na ktore sie wpina anty foga wlasnie taka folie --ja mam dwie szyby oryginal biala i irydium i przekladam antyfoga w 10 sekund. i jak kupowalem w uk to w sklad kompletu byla biala szyba ,antyfog,oslona szyi.nie moge powiedziec czy jest lepszy od gp pro bo nigdy takowego nie widzialem i powiem szzceze ze od czasu zakupu xr-a nie interesuja mnie inne kaski.czy sa dobre lepsze czy gorsze .ten ktory mamm jest w 100% de best
jakiego przyzwyczajenia wymaga antyfog?????bo nie wiem o co kaman.nie ma zadnej roznicy w uzytkowaniu tego kasku z i bez antyfoga
pozdrawiam Tomek
-
-
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
» 07 grudnia 2008, 00:17
Dzieki za opinie !! mój wybór padł na Shoeia !! po cichu miałem nadzieje ze bedzie lepszy , to malowanie :twisted: bez urazy dla AGV

pozdrawiam
-
marcinSC33Staly Bywalec
-
- Pochwały: 15
- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
-
» 14 grudnia 2008, 02:34
Jest jeszcze taka teoria , że nie każdemu shoei dobrze leży na głowie...Kiedyś spotkałem się nawet z opinią , że jedni mają taki kształt głowy , który idealnie pasuje do shoeia a inni do araia.U mnie w praktyce to stwierdzenie się potwierdziło.Mam rozmiar M (obwód głowy 57cm) i chciałem kupić XR1000 niestety za cholerę niemogłem rozmiaru dobrać.W M-ce shoeia kask strasznie mnie uciskał w górnej częsci i był zbyt płytki.Może to tylko moje odczucie i kwestia jakiegoś specjalnego dopasowania,ale wkładając M-kę Araia od razu czułem idealne dopasowanie i zero ucisków.Dlatego wybór padł na Araia Vectora (pozatym oprócz samych właściwości kasku zadecydowała okazja zakupu).Oczywiście nie ujmuję niczego kaskom shoeia i uważam , żę design i jakość jest na najwyższym poziomie (napewno wyżej niż agv).Dwóch kumpli ma xr1000 i są mega zadowoleni.Miałem okazje polatać troche w kasku schuberth (niepamiętam modelu ale jakiś sygnowany znaczkiem bmw) i muszę powiedzieć , że komfort użytkowania jest mega (odwrotnie proporcjonalny do wyglądu-pod tym względem brzydal).Jakby co to mam dostęp nadal do Araia ale niski model NR3 za dobrą kasę (stany magazynowe starsze modele) pisać PW w razie pytań.
-
TytusAdministrator
-
- Pochwały: 10
- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
- Rok produkcji: 2009
- Samochód: TYPE-R
-
» 14 grudnia 2008, 15:34
marcinSC33 pisze:Jest jeszcze taka teoria , że nie każdemu shoei dobrze leży na głowie...
tez slyszlem taka opinie , widac nie kazy ma okragla czache robiona pod wymier...
Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości