Tytus ale kupowałeś przez E-bay , i wyszło cie cos taniej ???
ja po e-bayu mam nie miłe wspomnienia (straciłem parę złotych ) Pozdro
jarek25 pisze:Tytus ale kupowałeś przez E-bay , i wyszło cie cos taniej ???
- ile to śmigania..., chodzi oczywiscie o cło, a raczej o VAT. Sprawa wyglada tak, ze kupilem za tym duzym bajorem Yoshimurke do mojej maszynki. Paczka doszla juz do znajomka do domu - Chicago, jesli ma to znaczenie, i teraz trudno wyczuc co robic. Polamer lotnicza ok. 50$, morska ok. 30. Wybralbym lotnicza, bo szybciej, ale bol jest taki, ze znajomka matka przylatuje pod koniec marca do PL i ew. moglaby wziac te puszki do bagazu, koszt podobny (50$) bo bede musial zaplacic za nadbagaz... Nie wiem, czy czekac, czy puszczac to Polamerem. Nie chodzi juz nawet o ten czas, tylko VAT. Orientuje sie moze ktos jak to TERAZ wyglada? Czytalem, ze cos tam sie ostatnio pozmienialo...? Poza tym boje sie, ze jak przeswietla jej bagaz - na bank, to zainteresują sie takimi "bazukami"
, a paczka moze jakos sie "prześlizgnie", chociaz mala nie jest ok. 1,2m/0,4m/0,4m....
.
.
.
. Apopo zabierania do samolotu to mozna spróbowac ale podczas przeswietlania nie wiadomo co im moze przyjśc do głowy wsumie. Ja brałem gitare z pokrowcem i nawet sie słowem nie odezwali. Niektórym udaje sie naprawde cuda przewozić a inni za pierdoły wpadają. Zalezy od widzimisie urzędnika
Tytus pisze:mi jakies 3 tygodnie temu przyszla paczka z usa przez polamer (morska - ponad 2 miesiace szla) wszytsko pieknie ladnie (podalem warosc 90$ a wartosc byla 1000$ heh)
oczywiscei odbylo sie bez cla ale przed przyslaniem polamer dostarczyl mi papiery bym je wypelnil jezeli chce by to oni zrobili odprawe (na dole pisalo: zobowiazuje sie do uregulowania oplat celnych + vat i kosztow odprawy w wysokosci od 130 do 270zl w zaleznosci od wagi przesylki + oplata za przelew 20zl ) i oczywiscie przy dostarczeniu oplata wynosila 270zl - i dalej nie mam pojecia za co oni ta kase wzieli jak cla nie bylo...
a tak po za wyciaganiem kasy juz na miejscu to jestem zadowolony
motobandyta pisze:tytus no to pochwal się co sobie zakupiłeś i za jakie pieniądze??
Juz sie nie moge doczekac smigania na supermoto
Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości