Witam!
Byłem kupcem na tej aukcji. Miałem buty u siebie parę dni. Wstyd się przyznać, ale połasiłem się na fajny wygląd i super cene, reszta (subiektywnie) to jakas katastrofa.
Pierwsze wrazenie po ubraniu, to niesamowita sztywność - efekt porównywalny (nieco na wyrost) z butem narciarskim. Brak mozliwosci zgięcia buta u nasady palców (np. przy próbach przyklęknięcia) ze wzgledu na bardzo sztywne, plastikowe wzmocnienie na wierzchniej stronie buta. Nakladka tak sztywna, ze nawet próba ugiecią stopy przy normalnym chodzeniu była bardzo bolesna - moim zdaniem wada nie do rozchodzenia. Tak jak u "slamann'a", mocne uwieranie w okolicach ślizgów. Zamek w jednym bucie CENZURA się bezpowrotnie u dołu przy czwartej próbie zapięcia. Na metalowych elementach zamka bylo widac, ze juz go ktoś kiedys "profesjonalnie" naprawiał.
Na dodatek zaraz po otwarciu szybko otrzymanej paczki (to na plus), na podeszwie jednego z butów stwierdziłem obecność mega kupska!!! Dacie wiare(?)
Na szczęscie sprzedający przeprosił i w miarę szybko zwrócil pieniądze z kosztem wysylki w jedną strone. Wystawilem pozytywa, żeby nie psuć statystyk jemu i sobie. Widzę, że ludzie masowo je kupują i chyba są zadowoleni więc moze tylko ja pechowo trafilem, chociaz nie sądzę

Reasumując, dla mnie te buty, oprócz wyglądu i ceny, to jakaś porażka - aż dziw bierze, ze to Berik.
Poczekałem i dozbierałem już parę stówek więcej, kupuję SIDI- myślę, ze w przypadku butów warto wyłożyć taką niebanalną kwotę, tym bardziej, że róznica w komforcie jest niewyobrażalna!!