1. Specem nie jestem ale przerabiałem jdne i drugie:
CR9EH-9 - swieca iskrowa u mnie kończyło sie tak ze po zimie były wieczne problemy z odpaleniem
CR9EHIX9 - świeca irydowa, jeżdze na nich od kilku lat i w starych moto sprawdzają sie bez problemu więc bierz te.
2. W sc 33 masz zwykła pompe hamulcową i oplot w takim zestawieniu jest mało potrzebny, w pompach radialnych sprawa wygląda nieco inaczej. W naszych fajerach jesli przewody są ok oplot to tylko bajer akcesoryjny.
3. Jeśli chcesz polepszyć hamulce zrób regeneracje zacisków (nowe uszczelnienia) zalej dobrym płynem i zainwestuj w porządne klocki efekt będzie 10 razy lepszy niż oplot.
4. VX czy ZVMX, tu nie mam za wilelkiej wiedzy ponieważ w sc33 nie wymieniałem ale teraz mam ZVMX i trzyma sie ok. Wszyscy mówią ze do 900cm wsadza sie juz ZVMX ale niech inni sie wypowiedzą.
5. Klamki wiele osób traktują jako bajer a jest to bardzo istotna sprawa dla wygody, krótkie klamki to bajer który jest nie wygodny czyli zbędny, po przejechaniu 200km od naciskania sprzęgła nie czujesz ręki. Jesli miał bym wymieniać ori klamki to tylko na długie z regulowaną długością rekojści i dużą regulacją skoku ale takie klamki nie kosztują 150zł
6. Powiedz czym lampa led poprawi walory jezdne moto ???? Jak dla mnie kolejny zbędny bajer.
Jeżdze na moto juz kilka ładnych lat i wszelkie głupoty mam juz dawno za sobą typu lampy led, podświetlania, używane opony czy najtańsze manetki. Według mnie najpiękniejsze są motocykle oryginalne nawet po 15 latach od wyjechaniu z fabryki.