godlefas pisze:Dla mnie to ogólnie gadanie ,,kup na start coś małego a potem litra''
jak by to na 600rr zajebać się nie dało rady.
wielu moich znajomych na start zakupiło sobie np.
Hayabuse
ZX10r 07r
R1 2004
R1 2000
itd...
oczywiście każdy z przeszłością związaną z jakąś WSK, Jawą czy tak jakimś ,,zabytkiem''
i każdy z nich ma już po 2, 3 sezony i dzięki Bogu nikomu nic się nie stało... sam na start kupiłem sobie RN19 nalatałem już w tym ,,sezonie'' 4tys. km uczyłem się na nim latać na kole i dzięki Bogu szczęśliwie... mając wcześniej motorynke, WSK, JAWE i czasem w/w znajomych litrami.... więc jestem zdania że jak ktoś jeździ bez wyobraźni to nawet i na 600 by się zabił. a większość wypadków i tak jest z wymuszenia kierowców puszek więc co za różnica jeśli kierowca motocykla jechał 600 czy 1000? jak ktoś z puszki wymusi to nie ma reguły na pojemność bo w tych czasach 600 też można ładnie lecieć... pozdrawiam!
ps.
gratuluje zakupu !
to że przelatałeś bezpiecznie 4 tyś km to nie znaczy że już ogarniasz litra spokojnie problem zacznie się wtedy jak oswoisz się z mocą i zaczniesz ostro zapier... litr mniej wybacza poczekaj do konca sezonu jak juz bedziesz czul się kozak ze ogarniasz maszyne dopiero wtedy zaczynają się gleby bo wydaje się już ogarniasz a tak na prawdę to się gówno potrafi.
uważam że i 600tka 100konna to jest dużo za dużo na pierwsze moto niestety sam zaczynałem od 600 i też wyglebiłem dopiero po 10 tyś km bo wydawało mi się że już umiałem troche jezdzić heheh
ale mega offtop się zrobił

a jeszcze niestety podam przykład z drugiego forum cbr gdzie chłopak kupił gixa 1000k3 na pierwsze moto i chcial go sprzedać bo go przerastał niestety chłopaka już nie ma znami leży pod ziemią bo jednak go przerósł gix.
http://www.honda-cbr.pl/forum/gixxer-mia-t6228-20.html
oczywiscie bron boże nie życzę Ci jak autorowi tego tematu żadnej najmniejszej gleby i żebyście do późnej starości jeździli bez najmniejszego paciaka ale osobiście uważam że 600 to jest za dużo a litr jeszcze mniej wybacza i są jeszcze większe predkosci przed zakrętami itp itd