» 07 kwietnia 2011, 12:03
Ja miałem sporo kompletów używanych opon , głównie potorówek i zawsze byłem zadowolony.
Oczywiście wszystko zależy od zasobności i celów - jak mogłem sobie pozwolić i był konkretny plan wyjazdowy to często też brałem nówki.
Jak chodzi o używane opony to jak biorę dla siebie to selekcjonuję w następujący sposób:
1. DOT - jak najświeższy - w ostatnim sezonie braliśmy z kumplem potorówki z roku bieżącego czyli 2010 , wcale nie jest trudno o takie. W Twoim przypadku szukałbym opon nie starszych niż 2009,
2. Równomierność zużycia - nasze zródło to były oponki po Poznaniu więc z zajechaną mniej lub bardziej prawą stroną, wybieraliśmy takie najbardziej równomiernie zużyte (czytaj żeby miały jak najwięcej prawego boku w stosunku do reszty , bo bywały i takie , że reszta nówka a prawy bok kolano),
Z reguły to były opony , że środek igła 90% bieżnika, lewy bok też w spoko stanie , prawy ciut więcej zjechany ale bez tragedii.
Ciekawostka np. że na potorówkach Metzelerach Racetek Interact K1/K2 gdzie mieliśmy mega cenę 250-350zł /kpl zrobiliśmy po 5000km a kolega miał nówkę na tyle wcześniej ten sam model gdzie za sam tył dał 500-600zł i zrobił ok.6500km.
Raczej nie praktykuje kupowania takich opon przez allegro tylko osobiście wybieram po oględzinach na miejscu. Choć znam osoby , które kupują na allegro i są zadowolone.
Teraz jednak czaję się na nówki tylko czekam na dopływ gotówki.