roksc33 pisze:I o to chodzi krótko i na temat
marcinSC33 pisze:PS - Jak masz jakieś pytania to podbij do Szymkazx7rr z tego forum on miał jak wspominałem bardzo ładną ZX12R
Spalanie jak w każdym moto zależy od stylu jazdy, zx12r dla mnie średnio paliła około 10l/100km +3l przy ostrej jeździe a w trasie dało się wyliczyć 6,8l/100km gdzie np gsxr1000 k1 spalił 6,5ltrutenz pisze:TomekWWL napisz coś o spalaniu
dokładnie identyczne odczucia mam i jamarcinSC33 pisze:Sc57 za 18 kupisz ale jak w miarę ładną to raczej tylko model "A" 04 - 05.
Za zdrowe SC57b trzeba dać więcej moim zdaniem.
Ja tam fanem kawasaki nigdy nie byłem...ale też nigdy nie byłem mega zatwardziałym fanatykiem żadnej firmy (mimo , że związałem się od dłuższego czasu z Fireblade)...Oceniam motocykle nie przez pryzmat konkretnej opinii o firmie ale przez pryzmat konkretnego modelu. Akurat miałem okazję pojezdzić na ZX12R i na Hayabusie - oczywiście nie miałem ich na własność więc napewno ktoś kto ma taki sprzęt może powiedzieć o wiele więcej...
Moje odczucia są takie porównując Hayę i ZX12R:
1. Napewno obydwa sprzęty mają silniki bardzo "momentowe" na co wskazuje słuszna pojemność, naprawdę obydwa jadą momentem mocno co w sportowych rzędówkach jest rzadkością. W moim odczuciu ZX12R zbiera się jednak lepiej niż Haya.
2. Jak dla mnie bezapelacyjnie Kawa mniej wygodna ale znacznie bardziej sportowa pod względem pozycji , konfiguracji położenia osprzętu, geometrii od Hayi - choć umówmy się ani jeden z nich jakimś zwinnym supersportem nie jest.
3. Jeżeli myślisz o jezdzie z pasażerką to wydaje mi się wygodniejsza Hayabusa.
4. Znajomy skarżył się na bardzo wysokie spalanie ZX12R (miał lekko dłubnięty egzemplarz z pełnym wydechem Muzzy + bodajże PC)...ale nie brał bym tego za pewnik bo np. Szymekzx7rr z tego forum miał ZX12 i jego sztuka wcale nie paliła strasznych ilości.
Inny znajomy miał przez jakieś 50000km Hayabusę i chwalił za bardzo wysoką ekonomiczność.
5. Jakbym ja miał wybierać to wybrałbym ZX12R bo w/g moich kryteriów lepiej mi ten sprzęt leży jako całokształt.
PS - Jak masz jakieś pytania to podbij do Szymkazx7rr z tego forum on miał jak wspominałem bardzo ładną ZX12R i jest fanatykiem Kawasaki więc o wiele więcej szczegółowych informacji Ci może zapodać.
prosić to lekka przesada, ale się zakłada 190mm co się zmienia na lepszeLENAR pisze: Do tego dochodzi to, że moto na oponie 200mm trzeba prosić by jeździło w zakrętach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości