Dzisiaj jest 15 czerwca 2025, 17:54

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

zamiana f4 na sc28

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:

zamiana f4 na sc28

Post » 07 kwietnia 2012, 13:37

Witam was wszystkich zarejestrowałem się na forum dla zadania tego pytania które mnie troszkę nurtuje.
od dwóch lat smigam na CBR f4
w tym roku mam okazję zakupu sc28
Powód zamiany to nie pojemność czy moc większa od mojego a bardzo duże dofinansowanie tego motocykla.
w skrócie opisze:
Polerowana rama i felgi na lustro
chrom na silniku i kolektorze.
Szyba turystyczna i kierownica wyższa wraz z nową półka.
Lampa ksenonowa i zapalniczka
nowy napęd
dodatkowy obieg dopalania spalin - nie wiem jak to fachowo się nazywa
wiatrak na regulatorze napięcia
orurowanie silnika - coś jak do stuntu ale mniejsze skromniejsze ładniejsze zamiast crash padów.
na zadupku zrobiona kratka z metalowych cienkich pręcików aby torby boczne nie obijały plastików.
przewody hamulcowe w stalowym oplocie
tyle pamiętam jedyne co bak był uszkodzony i mało fachowo polakierowany ale to pikuś.

Maszyna sprawdzona kolega 7lat na niej jeździj i to on wszystko zrobił, wiem że śmigał na kole ale mało miał jedna wywrotkę ale moto poszło ślizgiem po asfalcie w nic nie uderzyło. od dwóch lat stoi nieużywane w ciepłym garażu.

Natomiast moja CR F4 jest jeszcze fabryczna jedyne co nowe opony ten sezon, aku nowy, przerobione siedzenie u tapicera na zamówienie, gładkie wypełnienie zadupka na zamówienie.

jedyne co mnie zniechęca to roczniki sc28 1992 f4 2000
pomóżcie podjąć dobrą decyzje.

Wróć do Ogólne Dyskusje