Dzisiaj jest 14 czerwca 2025, 21:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pomocy - VTR

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:

Post » 01 sierpnia 2012, 18:15

hmm, niestety jest to juz niemozliwe...kupoione juz sa nowe napinacze (300 zeta sztuka)...mamnadzieje, ze jakos lancuchy wytrzymaja do konca sezonu a w nowym dokoncze sprawe z rozrzadem i zrobie go na tiptop...
...w sumie moto stoi juz ponad 2 tygodnie i jeszcze postoi - mysle ze do konca przyszlego tygodnia bo czekam na zawory i iszczelniacze do nich, jak sie pojawia to dopiero glowice do splanowania pojda...

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005

Post » 02 sierpnia 2012, 10:47

Bardziej przejmował bym się napinaczami. Zwłaszcza w VTR jak i F4 gdzie producent źle zaprojektował cały układ rozrządu i może pojawiać się wyjątkowo szybkie zużycie niektórych elementów. W SP1 silnik prawie taki sam, honda zrezygnowała w ogóle z łańcucha zastępując go kasetami z kołami zębatymi.
Mimo tych problemów mam kumpla który 4 lata jeździ VTR i nic z rozrządem się nie dzieje.
Jak poskładasz maszynę to nasłuchuj pracy silnika dla świętego spokoju. :D :D :D
Moto Psycho

Motocykl:

Post » 02 sierpnia 2012, 11:54

...hmm, a jaki dzwiek powinien mnie zaniepokoic...wspominalem, ze jesli chodzi o mechanike to jestem noga...
...co do rozrzadu to wyczytalem, ze lancuchy przewidziane sa na jakies 50 tysia a napinacze na 30...moja ma nalatane 41 wiec napinacze mogly nie wytrzymac...szkoda tylko ze wiedze te zdobylem po calym zajsciu...
...no ale co zrobic, nowa zabawka to czlowiek chcial sie nacieszyc...aha, jeszcze jak plyny wymienialem to mechanik powiedzial, ze rowniutko chodzi...
...musle tez ze ja takze troszke sie przyczynilem do tego...nie bede ukrywal, ze mialem delikatne problem z wyczuciem skrzyni i czasem przy redukcji blokowalo mi kolo - jak to wtedy musialo byc napiete...
...badzmy dobrej mysli, niech pochula to wszystko do konca sezonu a na nowy wymienimy lancuchy + mimo wszystko jeszcze napinacze...
...a jakies namiary na dobrego mechanika od hondy - nie musi byc warszawa...

Awatar użytkownika

Post » 03 sierpnia 2012, 18:44

Dzwonienie, szuranie, grzechotanie zwłaszcza przy schodzeniu z obrotów, cykanie itp. Ogólnie wszystkie niepokojące dźwięki.
Moto Psycho

Motocykl:

Post » 03 sierpnia 2012, 21:59

hmm, sporo tego :p...
...dzieki za pomoc...

[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 9:51 am ]
...Honda juz sie sklada i mam nadzieje, ze w poniedzialek odbiore...niestety naprawa nie bedzie tani mimo, iz strasznie udalo mi sie ograniczyc koszty...czesci, tj. 2xnapinacz, 2xuszczelka pod glowiece, 2xuszczelka do karterow, 2xzawor ssacy, 2xzawor wydechowy, 8xuszczelki do zaworow jakies 1100zeta (czasem dobrze jest miec znajomego ze znizkami pracowniczymi w Hondzie), planoanie 2 glowic=180zl, porzadek z otworami od zaworow (nei wiem jak to okreslic, robione razem z glowicami) 480zl, cala reszta, tj. rozebranie silnika i zlozenie go (oczywiscie przy zlozeniu uzupelnienie wszelkich plynow) 1240zl - tu tez koszty ograniczone do minimum...szkoda tylko ze nie starczylo juz funduszy na wymiane lancuchow...no ale nie mozna miec wszystkiego...

[ Dodano: Sro Sie 15, 2012 7:27 pm ]
witam...motorek w koncy odebrany ale rados przedwczesna...po zlozeniu zauwazylem, ze jak odpuszczam gaz to schodzi do zera, potem przy przyspieszaniu znowu budzi sie do zycia - ale to jest najmniejszy problem...
...niestety ale Honda nie przyspiesza jak przyspieszala...przy ok. 7 tys obrotow traci tak jakby moc, potem od 8 tys idzie jakby do przodu ale to nie to samo co kiedys (cos na wzor turbodziury)...
...aha, i mam wrazenie, ze nie chodzi juz tal ladnie, nie brzmi jak brzmiala i bardziej sie cala drga...
...jakies pomysly co to moze byc...skoro bylo az tyle robione to moze mechanik zle skrecil i zawory sa ustawione nie tak jak powiny...
...hmm, kurcze strasznie duzo problemow z nia mam...poki co wiecej wydatkow bo kosztowala mnie juz ponad 10 tys a za to juz cos nowszego moglbym sobie kupic ale nie moge sie jej oprzec...po prostu mnie urzekla i chce moja Hanie doprowadzic do stanu sprzed przygody z rozrzadem kiedy to brzmiala pieknie i jeszcze piekniej przyspieszala...
...pomocy!!!

Awatar użytkownika

Post » 19 sierpnia 2012, 13:01

Jesteś pewien na 100%, że rozrząd jest dobrze ustawiony?
Moto Psycho

Motocykl:

Post » 26 sierpnia 2012, 14:17

...hej...
...hmm, dawno mnie tu nie bylo ale jak wspominalem, fundusze ograniczone to i wszystko w czasie sie przesuwa...
...co do rozrzadu to mam nadzieje, ze jutro to sprawdze...to co na pewno do zrobienia to regulator napiecia do wymiany - sprawdzane styki i takie tam i niestety nie jest dobrze...kolejne ponad 300 zeta za czesc w plecy...
hmm, chyba naprawde kocham te V-ke :)

Poprzednia

Wróć do Ogólne Dyskusje