kubahsb pisze:trauma twoj sposob wyslawania sie nie pozwala aby traktowac Cie powaznie.
Nie dziwie sie ze pojechali po tobie niektorzy.
ja jeszcze dorzuce taką małą oczywistą oczywistość :
Statystycznie Wiekszy odsetek motocykli sprawnych technicznie mają te wyprodukowane juz w XXI wieku.

- trudne zdanie.
Człowieku ale ty CENZURA.... bzdury jak mały kazio.... Większość na tym forum śmie twierdzić że piece od sc28 jak i sc33 są jak woły robocze i ciężko je zajechać . Miałeś okazję pokatować (w pełnym tego słowa znaczeniu) przez dłuższy czas np. kultową już sc33 ??? Naprawde trzeba się postarać zęby coś CENZURA.... a zwłaszcza panewki. Ciekawe czy Ty byłeś taka alfa i omega jak kupowałeś swoją 929 z XXI wieku

. Znam wielu którym jak się powie fireblade to kojarzą sobie od razu model sc33 .... nie 929 z XXI wieku .Jak znasz się na na ''większym odsetku motocykli sprawnych technicznie '' to może coś doradzisz koledze zamiast pierdzielić bez sensu. Acha i trauma nie wysławia się na forum(przynajmniej ja nie słyszę jego głosu

) tylko piszę i dla mnie oczywiste jest to że jak piszesz ''oczywista oczywistość '' to ty masz problemy z ''wysławianiem się '' na forum .
Trauma - nie kupuj moto z wszelkiego rodzaju komisów i od ludzi którzy zajmują się sprowadzaniem sprzętu do Polski bo oni chcą zarobić za dużo i naprawde niewiele dają kasy za motocykle przez nich kupowane a co za tym idzie nie kupują motocykli w stanie bdb tylko strupy które potem z powodzeniem reanimują i sprzedają dużo drożej w niby stanie idealnym.
Jak jest taka możliwość to pojedź do serwisu na obejrzenie moto i zapłać za taką usługę (lepiej stracić kilka stówek niż kilka tysięcy ).
Jak jesteś już na forum to postaraj się kupić od kogoś z forum kto ma dobrą opinie jeżeli chodzi o dbałość o sprzęt (było kilka takich moto ostatnio do pogonienia w dobre ręce).
Nie wierz w przebiegi typu 25 -30 tysi.
Pooglądaj kilka cbr'ek i wtedy będziesz wiedział w jakim są stanie te dojechane.
Jak masz jakiś upatrzony sprzęt to napisz na forum może ktoś obluka Ci niuńkę i będziesz miał lepsze rozeznanie jak osobiście po nią pojedziesz ( najlepsze są miny sprzedających jak spytasz się po 30 sekundach patrzenia na moto o usterkę którą można dostrzec co najmniej po 20 min uważnego przyglądania się)
Jak jedziesz po sc 33 to weź kogoś kto na takim modelu śmiga ale tak na całego a nie jak emeryt.
I tak jak cziken napisał - dobre i zadbane moto widać od razu po najmniejszych śrubkach ,drobiazgach ..... Miałem znajomego który jak kupował moto to brał czystą białą szmatkę i przecierał ją zamoczoną w benzynie ekstrakcyjnej po manetkach

... Jak szmatka była czarna to omijał takie moto z daleka ...
Powodzenia przy kupnie i szukaniu (albo na odwrót ) i omijaj ''grzmiące panewy ''z daleka