RudiszRR pisze:Czasem trafi sie na CENZURA i nic na to nie poradzisz, dlatego przy kazdej kontroli radze wlaczyc zawsze dyktafon w telefonie i nagrywac przebieg. Jak gosc cos bedzie robil nie wlasciwego to przy checi wypisania mandatu oswiadczyc mu ze rozmowa byla nagrywana i zlozysz skarge na nieprawidlowosc w przeprowadzeniu kontroli.
Sa scisle procedury ktorych musza sie trzymac przy przeprowadzaniu kontrolii i wielu tego nie robi wiec jak jakis chce przykozaczyc to zawsze dyktafon im plany pokrzyzuje
dokladnie tak jak w tvn turbo [z tym że na odwrót

] , wystarczy powiedziec ze nie nagrywasz pana policjanta tylko nagrywasz siebie i swoje przygody na drogach RP a materiał nie bedzie uzyty w celach komercyjnych i ci moze wypolerowac berło conajwyzej.
A policjant ma okreslone reguly, musi cie zatrzymac, od razu sie przedstawic okazac legitymacje nastepnie podac klarownie powod zatrzymania/kontroli i dopiero wtedy poprosic o dokumenty itd.
Wedlug przepisow nie ma prawa gadac ciperskich tekstow '' no jak szefie, domyslasz sie co jest powodem naszego spotkanka ?? ''
po to maja przepisy i wytyczne zeby sie ich trzymac.
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 1:23 pm ]slamann pisze:borek pisze:marcinkus, a co ty CENZURA psem jesteś że taki mądry

Słuchaj Marcinkus ma rację

trzeba mieć odpowiednie podejście to i podejście będzie takie do Ciebie

Wiesz jak to jest piłeczka odbita w drugą stronę, sorki, ale takie jest życie stary

KUWA no nie oszukujmy sie ale tak 3/4 policjantów w PL to
buraki i chamy ktore polasily sie na dobry pieniadz i predka emeryture, sam znam pare przypadkow.
Nie nie nawidze kazdego jednego policjanta bo i spotkalem tez spoko typow, ale mowie stosunek 25 % do 75 % jednak ogolnie rzutuje na całość niekorzystnie a wiec JP
Zawsze jestem mily albo neutralny do poki inny czlowiek jest mily/neutralny w stosunku do mnie. Taka socjalizacje przyjąłem...
Nastepna zaleznosc to tatus policjant - synowie policjantow rowniez sa CENZURA w wiekszosci. Na pewno ponad 50 %.
Albo conajmniej dziwni ;d Jak Sisi

cytuje '' Koledzy ale policjant też czlowiek ''

slamann pisze:borek pisze:BAX pisze:mam tradycje
J E B A Ć P O L I C J Ę

Szacun dla Ciebie ...ale zaśmierdziało mi tu stagnacją

Jeśli masz ochotę wypisywać takie brednie, to może pora na przemyślenie, a nie na łapanie za klawiaturę i bach.............aaaaaaaaaaaaaaa i bym zapomniał .....założę się , ze pierwsze gdy by ci moto CENZURA to byś wykręcił numerek ...hmmmmmmm niech zgadnę na STRAŻ POŻARNĄ???????????? Sorry stary ale troszkę już na tym Świecie jestem, troszkę przeżyłem, kilometrów nakręciłem i nie lubię jak się kogoś obraża

Ale co tam Ty i tak wiesz swoje

Niestety Pokolenie JP z dupy sie nie wzielo, policja ma to do siebie ze jest cwana jak zlapia jednego lysego i mu CENZURA pałkami w suce po pietach.
A potem zdziwienie ze jak 3 lysych na przystanku smieci pluje i wyzywa, policjant w cywilu ich upomni i pokaze blache DOSTAJE SROGI CENZURA.
To swiadczy o jego glupocie i krotkiej pamieci, bo pewnie jeszcze pare dni temu sam jakiegos kibola pałką sobie dla rozrywki CENZURA.
I to jest takie bledne kolo.
W Edynburgu jakos nie ma nienawisci do policji ;d
Policja dziala w CENZURA sprawnie przy kradziezach , wlamaniach czy nawet pobiciach.
Niemal kazdy policjant ma ponad metr 80 i jest postawny i nie glupi jakos razaco.
A u nas jest pelen przekroj. od kurdupli 150 , przez normalnych do grubasow . Wielka czesc nie powinna przejsc zadnych testow sprawdnosciowych [bo chyba takie sa o ile mi wiadomo]
Juz nie mowiac o zapleczu intelektualnym, bo jest masa totalnych mlotkow, a i sa ludzie w CENZURA łebscy.
ogolnie to jest POLSKA nasz kraj

[/b]
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 1:26 pm ]a no i jak komus ukradna motocykl to jasne ze idzie na policje zeby im dac chociaz szanse sie wykazac, ale podejzewam ze nikt nie ma wiekszych nadzieji ze cos oni wskórają.
Rzadko rzadko zdarza sie zeby cos odzyskali albo po 7 latach. Raz mojej ciotce wlasnie po 7 latach fure oddali. szkoda ze jej wartosc spadla z 40 kola do 10 ok.