Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 20:25

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Policyjna baza danych.....

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: Suzuki Gsx-r 1000 K9
Rok produkcji: 2009

Post » 21 czerwca 2010, 22:18

Insaine jak nam tak chca lac to trzeba sie napic :P

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 22 czerwca 2010, 10:39

W każdym zawodzie zdarzają się mendy, ale nie można generalizować czy popadać w skrajności :P
Widzę że dzieci JP100% już nawet na fireblade.pl zagościły :P rotfl2:

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 22 czerwca 2010, 10:42

Orzech ma rację a składanie zażalenia na komendzie na policje przysługuje każdemu zatrzymanemu więc nie wiem o co wam chodzi. Jak on jest debilem i probuje kozaczyć to CENZURA mu w dupę i trzeba to zgłośić niech się nauczą że jak wybrali taką pracę to niech zapracuja na szacunek społeczenstwa.

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: TYPE-R

Post » 22 czerwca 2010, 12:59

Bombel pisze:w Częstochowie pol drogowki smiga na sportach i co spoko goscie sa i kazdy z nimi trzyma wszystko zalezy od czlowiek i anwet policjant potrafi byc w porzadku jak i oczywiscie mniej wiec wyluzujcie troche bo kolega nic takiego nie zrobil zeby pisac takie bzdury !

Dla przykladu podam zdarzenie ktore mialem jakies 2 miesiace temu, jade autem do Zawiercia w nocy ok 21, akurat wtedy nie jechalem szybko bo ok 80km/h ale tam bylo ograniczenie 40 lub 50... Nagle widze lizak by zjechac na pobocze, zatrzymalem sie tylem do nich, awaryjne i podchodzi policjant (mlody gostek) dokumenciki i prosze ze mna do radiowozu :) Odchodzac od auta spojrzal na tyl a tam logo FIREBLADE.PL :D Idac do auta pyta sie czy jezdze na fajerze ;) Ja przytaknalem, on mowi ze ma 929RR i planuje zmienic na 1000RR i wypytuje mnie o rozne rzeczy piszac w notatniku moje dane... oczywiscie podlapalem temat i pod koniec rozmowy mowie ze jak jezdzi na fajerze to chyba zna strone fireblade.pl ;) on odpowiedzial ze zna i wchodzi na forum :D to ja bez zastanawiania mowie... tak sie sklada ze jestem zalozycielem tej strony :) W tym momencie pan policjant zamknal zeszycik oddal mi papiery i mowi szerokiej drogi :one: :dance: Moral z tego taki ze czasami logo fireblade moze pomoc :D i jednak sa "dobrzy" policjanci... pozdrawiam pana z Zawiercia :)

Ja tam nic do Policji nie mam (jak sa normalni ;) ) ale jakim cudem jezdzac na moto kilkanascie lat DWA razy mnie policja zatrzymala i chciala zatrzymac! Tak to wogole nie mialem zadnych kontroli... mam wszystko legal wiec nie boje sie policji ;) Za to autem mandatow mam tyle ze moglbym sobie niezle za to gadzety do fajera kupic :/ oczywiscie wiekszosc niezaplaconych ;)

W Czestochowie gdy bylo rozpoczecie sezonu na jasnej gorze to na skrzyzowaniach widac bylo ze policjant siedzi w aucie i mial kamere lub aparat - rejestrowal wszystkich wiec moze z ta baz danych to prawda...
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2010, 13:12 przez Tytus, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post » 22 czerwca 2010, 13:09

RudiszRR pisze:Czasem trafi sie na CENZURA i nic na to nie poradzisz, dlatego przy kazdej kontroli radze wlaczyc zawsze dyktafon w telefonie i nagrywac przebieg. Jak gosc cos bedzie robil nie wlasciwego to przy checi wypisania mandatu oswiadczyc mu ze rozmowa byla nagrywana i zlozysz skarge na nieprawidlowosc w przeprowadzeniu kontroli.
Sa scisle procedury ktorych musza sie trzymac przy przeprowadzaniu kontrolii i wielu tego nie robi wiec jak jakis chce przykozaczyc to zawsze dyktafon im plany pokrzyzuje

dokladnie tak jak w tvn turbo [z tym że na odwrót hihi: ] , wystarczy powiedziec ze nie nagrywasz pana policjanta tylko nagrywasz siebie i swoje przygody na drogach RP a materiał nie bedzie uzyty w celach komercyjnych i ci moze wypolerowac berło conajwyzej.

A policjant ma okreslone reguly, musi cie zatrzymac, od razu sie przedstawic okazac legitymacje nastepnie podac klarownie powod zatrzymania/kontroli i dopiero wtedy poprosic o dokumenty itd.

Wedlug przepisow nie ma prawa gadac ciperskich tekstow '' no jak szefie, domyslasz sie co jest powodem naszego spotkanka ?? ''

po to maja przepisy i wytyczne zeby sie ich trzymac.

[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 1:23 pm ]
slamann pisze:
borek pisze:marcinkus, a co ty CENZURA psem jesteś że taki mądry :diabel2:

:brawo: Słuchaj Marcinkus ma rację :mrgreen: trzeba mieć odpowiednie podejście to i podejście będzie takie do Ciebie :one: Wiesz jak to jest piłeczka odbita w drugą stronę, sorki, ale takie jest życie stary :mrgreen:

KUWA no nie oszukujmy sie ale tak 3/4 policjantów w PL to buraki i chamy ktore polasily sie na dobry pieniadz i predka emeryture, sam znam pare przypadkow.

Nie nie nawidze kazdego jednego policjanta bo i spotkalem tez spoko typow, ale mowie stosunek 25 % do 75 % jednak ogolnie rzutuje na całość niekorzystnie a wiec JP rotfl2:

Zawsze jestem mily albo neutralny do poki inny czlowiek jest mily/neutralny w stosunku do mnie. Taka socjalizacje przyjąłem...

Nastepna zaleznosc to tatus policjant - synowie policjantow rowniez sa CENZURA w wiekszosci. Na pewno ponad 50 %.

Albo conajmniej dziwni ;d Jak Sisi :d cytuje '' Koledzy ale policjant też czlowiek '' :d

slamann pisze:
borek pisze:
BAX pisze:mam tradycje

J E B A Ć P O L I C J Ę

:one: Szacun dla Ciebie ...ale zaśmierdziało mi tu stagnacją :one: Jeśli masz ochotę wypisywać takie brednie, to może pora na przemyślenie, a nie na łapanie za klawiaturę i bach.............aaaaaaaaaaaaaaa i bym zapomniał .....założę się , ze pierwsze gdy by ci moto CENZURA to byś wykręcił numerek ...hmmmmmmm niech zgadnę na STRAŻ POŻARNĄ???????????? Sorry stary ale troszkę już na tym Świecie jestem, troszkę przeżyłem, kilometrów nakręciłem i nie lubię jak się kogoś obraża :mrgreen: Ale co tam Ty i tak wiesz swoje :brawo:

Niestety Pokolenie JP z dupy sie nie wzielo, policja ma to do siebie ze jest cwana jak zlapia jednego lysego i mu CENZURA pałkami w suce po pietach.

A potem zdziwienie ze jak 3 lysych na przystanku smieci pluje i wyzywa, policjant w cywilu ich upomni i pokaze blache DOSTAJE SROGI CENZURA.
To swiadczy o jego glupocie i krotkiej pamieci, bo pewnie jeszcze pare dni temu sam jakiegos kibola pałką sobie dla rozrywki CENZURA.

I to jest takie bledne kolo.

W Edynburgu jakos nie ma nienawisci do policji ;d
Policja dziala w CENZURA sprawnie przy kradziezach , wlamaniach czy nawet pobiciach.

Niemal kazdy policjant ma ponad metr 80 i jest postawny i nie glupi jakos razaco.

A u nas jest pelen przekroj. od kurdupli 150 , przez normalnych do grubasow . Wielka czesc nie powinna przejsc zadnych testow sprawdnosciowych [bo chyba takie sa o ile mi wiadomo]

Juz nie mowiac o zapleczu intelektualnym, bo jest masa totalnych mlotkow, a i sa ludzie w CENZURA łebscy.

ogolnie to jest POLSKA nasz kraj ;) [/b]

[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 1:26 pm ]
a no i jak komus ukradna motocykl to jasne ze idzie na policje zeby im dac chociaz szanse sie wykazac, ale podejzewam ze nikt nie ma wiekszych nadzieji ze cos oni wskórają.
Rzadko rzadko zdarza sie zeby cos odzyskali albo po 7 latach. Raz mojej ciotce wlasnie po 7 latach fure oddali. szkoda ze jej wartosc spadla z 40 kola do 10 ok. :rofl:

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR900RR
Rok produkcji: 1996

Post » 22 czerwca 2010, 15:09

Co do pokolenia JP wiekszosc z tych zapryszczonych gnojkow nigdy z policja do czynienia nie miala a jesli miala to nie byli zatrzymani - bo im zle z geby patrzy tylko z konkretnego powodu. Jesli ktos komus CENZURA, ukradl cos czy nawet naublizal to wedlug mnie powinno mu sie polamac rece i CENZURA tak zeby do konca zycia sral przez rurke a nie CENZURA sie z baranami jak z niedorozwojami uwazajac ze to nie ich wina ,ze to wina otoczenia. Mi jeden taki frajer ukradl moto spod domu, nie zadzwonilem na gline tylko z kolesiami pojechalismy go odwiedzic bo idiota zgubil dokumenty skaczac przez plot. CENZURA mu tak ze chlopaczyna przytomnosc stracil a ten mnie podal na gline za napasc, najciekawsze ze na lapie mial wytatuowane jp100%.

Ja do psiarni nie mam nic, jak jezdze czasami lamiac przepisy to jestem swiadomy tego iz nikt kto stoi na strazy tych przepisow nie bedzie mnie za to glaskal. Jak CENZURA na kole lub sune grubo ponad 90km/h to tez nie szukam winnych za to ze ktos mi CENZURA kwit na tysiaka. Nie jestem ulomem z IQ malpy zeby nie wiedziec co robie. Fajnie jest jak jakis glina podejdzie do mnie jak do czlowieka mimo iz sam chwile wczesniej zachowalem sie jak totalny egoista powodujac "zagrozenie w ruchu drogowym" ale nie wymagam tego od nich. Wrecz przeciwnie, wymagam od nich zeby w pracy byli totalnymi sqrwielami ,zebym nie musial znowu jechac sam kogos lamac tylko zeby kolo pomyslal wczesniej ,ze jak CENZURA mi maszyne to albo dostanie CENZURA odemnie albo od policji ,ze nie jest bezkarny. Sram na regulki jakie gliniarze maja wypowiadac, dla mnie jest wazne ,ze nigdy bedac zatrzymany "rutynowo" nikt nie potraktowal mnie w sposob w ktorym moglem sie poczuc urazony lub gorszy, a jak zatrzymywali mnie "za cos" no to do qrwynedzy ciezko zebym mial do nich pretensje ,ze nie sa mili....

A jesli ktos uwaza ,ze polska policja jest za brutalna to zapraszam do USA, bylem tam z kolesiami i wypozyczylismy motory zeby polatac przez kilka stanow, w californi przelecialem na czerwonym bo bym nie wyhamowal no i ku mojemu zdziwieniu glina zepchnela mnie z drogi na nastepnym skrzyzowaniu, jak sie do nich CENZURA ,ze mogli mnie zabic i ze powinni pracowac przy wyburzaniu ruder a nie w policji to koles z usmiechem zapytal wrzucajac mnie do samochodu - czy moj entuzjazm podzielila by matka ktora stracila dziecko na podobnym skrzyzowaniu gdyz ktos inny nie wyhamowal...

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 22 czerwca 2010, 15:34

Heh, dokładnie w wiekszości stanów USA policja działa tak, że żaden cwaniak z lapami nie wyskakuje bo albo go odstrzelą, albo mu je połamią. A u nas taka moda qwa że drobne złodziejuchy z poprawczaka mają najwięcej do powiedzenia zazwyczaj w grupie od 5 i więcej na jednego :fuckyou2:

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 22 czerwca 2010, 15:59

Ale nie mieszkamy w Usa wiec tez nie przesadzajcie.
Policja jest od tego aby egzekwowac prawo i nikt tego im raczej za zle nie ma ale do tego maja sami wedle tego prawa postepowac przy jego egzekwowaniu a nie skakac z ryjem. Z wielu kontroli ktore mialem polowa to byl wyskok z radiowozu i haslo "co Ty sobie CENZURA myslisz" albo teksty z dawcami co mnie CENZURA i to mocno.
Niestety tak to u nas jest jak Kuba pisze ze wielu w policji to albo stare zomole albo znajomy znajomego co z policja ma CENZURA wspolnego.
Malo jest naprawde kumatych gosci ktorzy przeszli wszystkie testy i spelniaja wymogi na 100% bez zadnych znajomosci. Wiem cos o tym bo sam bylem przez rok w policji i z grona 300 chlopa ktorych znalem a szli do policji dostala sie 100 z czego 90 nie dalbym nawet palki do reki zeby sobie krzywdy nie zrobili.
Dlatego tez szacunek sie nalezy tym co sami szanuja innych a co do pokolenia JP to CENZURA dla takich osobnikow jest malo wystarzajacy

Awatar użytkownika

Post » 22 czerwca 2010, 16:09

RudziszRR, te kontrole to byly rutynowe? Bo jesli tak to mi pozostaje sie cieszyc ,ze rutynowe zawsze mialem jakies luzne... Pozostaje Rzeszow omijac lukiem :)

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post » 22 czerwca 2010, 16:31

lucky pisze:RudziszRR, te kontrole to byly rutynowe? Bo jesli tak to mi pozostaje sie cieszyc ,ze rutynowe zawsze mialem jakies luzne... Pozostaje Rzeszow omijac lukiem :)

ta tylko widze ze w zyciu miales szczescie trafiac raczej na ludzkich funkcjonariuszy policji ;-)

bo przeciez nikt nie napisal ze problemem jest to ze policjanci STOJA NA STRAZY PRZEPISOW PRAWA, bo kazdy rozumny wie ze taką funkcje pełnic muszą.

Problem zaczyna sie w momencie gdyzaczynaja naduzywac prawnie przyslugujacych im instrumentow (czytaj: siły razenia hihi: ) i ogolnie swojej pozycji w sposob kompletnie nieuzasadniony.

czesto tak bywa
ze do policji idzie ktos kto kuwa nie ma szansy nigdzie indziej wytyrać normalnej pensji bo cale zycie jest takim zwyklym sredniakiem, ktorego gnebili nieco w podstawowce i liceum wiec jak dostanie pałke i pistol, z ziomkami juz sie poczuje mocno na komisariacie to niestety w glowce czasem sie namiesza.

Awatar użytkownika

Post » 22 czerwca 2010, 17:02

no to ja mialem farta :D fakt bylem "niestosownie" potraktowany nie raz ale nigdy za friko :D

Awatar użytkownika

Pochwały: 5
Motocykl: 954 RR
Rok produkcji: 2003

Post » 22 czerwca 2010, 17:59

mnie kiedys też zatrzymali jak jechałem puszka za zwracanie w niedozwolonym miejscu, pan policjant po krótkiej rozmowie poszedł do radiowozu z dokumentami ( juz niby przyjołem mandat. po dłuższej chwili wrócił i stwierdził że skoro mam tez kategorie A to pewnie punkty przydadza mi sie później i żebym jechał:)

Wiadomo w policji są normalni ludzie ale są też jełopy którym władza uderzyła do głowy. a ci z pokolenia jp i hwdp niech sie nie dziwą że policja ich dobrze nie traktuje jak sami odnoszą sie do nich bez szacunku przy zwykłej rutynowej kontroli.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne Dyskusje