Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ucieczka przed policja

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: SC28/SC33/SC50/SC57/SC59
Rok produkcji: 2008

Post » 21 czerwca 2009, 17:45

[quote="kubahsb"][quote="kacza"]

A NIE DZIWI CIE TO czemu Sisi pali gumę na trawie ? :D/quote]

rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: rotfl2: CENZURA nie wytrzymam

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post » 21 czerwca 2009, 18:04

synek pisze:jeżeli zaczął wyprzedzać na przerywanej linii to mógł bez przypału, a jeśli była już ciągła to mandat. 60 metrów przed przejściem jest chyba jeszcze długo przerywana linia.

NIE wlasnie bardzo wielu kierujacych nie zna tego przepisu.

tak jak z wyprzedzaniem a z ciagłą !!

zaczac i skonczyc manwer musisz w miejscu dozwolonym.

DLATEGO ZAUWAZCIE ze poza terenem zabudowanym np na takich zoltych trasach [na mapie zolte ; p ] JAK ZA ILES TAM METROW ma byc linia ciągla

TO LINIA PRZERWYWANA staje sie gestsza [to pokazuje ze nalezy zwrocic uwage ze zaraz bedzie ciagla i nie zaczynac manewru wyprzedzania lub upewnic sie czy zdazymy go skonczyc na czas]

[ Dodano: Nie Cze 21, 2009 6:06 pm ]
synek pisze:jeżeli zaczął wyprzedzać na przerywanej linii to mógł bez przypału, a jeśli była już ciągła to mandat. 60 metrów przed przejściem jest chyba jeszcze długo przerywana linia.

przypomne Ci cos synek

Luki213
Historia bez końca...

Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 10:21 pm
Ja tez jezdze motocyklem i wiekszosc wypadkow lezy po stronie motocyklistow bo jezdza z nadmierna predkoscia. To tak jakby ktos namalowal przejscie dla pieszych na torze Formuły 1 i kazał przejsc babci. Niby nic nie jedzie a da krok i juz jest tak samo jest z motocyklistami i kierowcami samochodow. A skad ktos ma wiedziec ze Ty przez miasto zapier..... 200km/h gdy jest ogranicznie do 50km/h co? Dobrze wiecie jak jest a gadacie, jak chlopak wiedzial ze deszcz leje mogl zwolnic albo zachowac odstep od poprzedzajacego pojazdu bo nie ma juz takiej przyczepnosci a jezeli jechal tuz za nim mogl przewidziec ze jesli tamten nagle zachamuje ten nie zdazy sie zatrzymac przed nim. Tak czy nie? i wina kierowcy ? nie wina Waszego zapier....... i braku umiejetnosci szybkiej reakcji na wytracenie predkosci i zatrzymanie i troszke wyobrazni, cała pi.... kazdy umie odkrecic ale ostro zahamowac na granicy przyczepnosci rzadko ktory, nie masz łba to ku.... nie siadaj na motor.

Motocykl: Honda CBR 900RR SC33
Rok produkcji: 1996

Post » 21 czerwca 2009, 21:23

Ja zawsze się zatrzymuje do kontroli, byłem raz swiadkiem jak koleś srebrną Rav4 nie zatrzymał sie, miał 90 km/h na 50 - czyli jakieś 300 zł 6 pkt. Zanim Policjanci zebrali się do radiowozu koleś jakieś 400 metrów dalej ściągnął na przejściu dla pieszych matke z 12 letnim dzieckiem i sam uderzył w drzewo, chłopak lezał przez kolesia 6 miesięcy w szpitalu, ale na szczęście przeżył. Wogóle prawie, żaden policjant nie bedzie się bawił w mandaty jak nie zatrzymacie się do kontroli, gdyż jak skieruje wniosek do sadu i ma wtedy pewnoś, że sędzia nie będzie łaskawy i da dużo wyszą grzywne niż jakikolwiek mandat, a koszty sądowe w tym wypadku pokrywa panstwo, nie my tak jak ktoś wyżej napisał.

Awatar użytkownika

Motocykl: SC33
Rok produkcji: 97

Post » 22 czerwca 2009, 00:05

celi pisze:a koszty sądowe w tym wypadku pokrywa panstwo, nie my tak jak ktoś wyżej napisał.

CENZURA glupoty i tyle, palcisz ty i tylko ty!

a z policjantami jak z motocyklistami - 90% to "normali" a 10% robi opinie.. ogolnie mam o nich CENZURA nie zdanie - dla mnie CENZURA i zlodzieje.. ale to pewnie wina tych 10% - tak jak dla innych wszyscy motocyklisci to dawcy organow i wariaci
dzień bez wyprzedzenia jest dniem straconym

Motocykl: SC 44
Rok produkcji: 2000

Post » 22 czerwca 2009, 00:21

kazdy ma prawo miec swoje zdanie i nikt tego nie zmieni. moze dajmy juz spokoj tej dyskusji bo to bezproduktywne, jak ktos nie wiem co grozi ze niezatrzymanie do kontroli to niech sobie kodeks poczyta.

Pochwały: 2
Motocykl: CBR900RR SC28
Rok produkcji: 1994

Post » 22 czerwca 2009, 00:48

Hej jak już łamiemy przepisy to trzeba mieć jaja i się do tego przyznać... Druga sprawa, że jak jest oki policjant to przyjme od niego i 500zeta mandatu i słowa złego nie powiem, nawet jak już wsiąde do auta czy na moto... Moja wina... Przepisy są jasne... To jest tak jak wkładanie ręki w ogień i zastanawianie się dlaczego mnie boli i piecze...

Co do uchylania się od mandatu... Spoko... jeśli znasz prawo na mocnym poziomie... i masz się czego chwycić to spoko... można podyskutować... Ale naprawde nie rozumiem jak nie przyjąć mandatu może ktoś kto zostaje zatrzymany gumując na "agatce" z prędkością 120 na blacie bez blach... No ludzie... Miejmy trochę oleju w głowie... I policja będzie dla Nas a nie niby "przeciwko" nam... Jasne ja też zapłaciłem już dwa razy... Oba po 300zeta... I każdy mandat przyjąłem z honorem... Zobaczcie tutaj http://moto.onet.pl/4845742,0,4,filmy.html Miła rozmowa... Przyznanie się do winy... Jeden 300 dostałem za kolizje drugi 300 za prędkość... Miła gadka i sumienne i honorowe przyznanie się do winy opuściły mi oba mandaty z 500 na 300... Finalnie zapłaciłem zamiast 1000zeta to 600 i dostałem w sumie 14 punktów (6 i 8) a nie 20... Warto było pogadać...

Są też debile którzy będą cię molestowali o spaloną W5W w lampie... Ale mi się jeszcze taki nie trafił... Znacznie bardziej nie trawie egzaminatorów z WORDu... Przemądrzałe i nadęte boby które zachowują się jakby wszyscy zdający byli ich wrogami... Choć gadałem z 5 może 6 egzaminatorami każdy wywarł na mnie to samo wrażenie... Aby być egzaminatorem trzeba być "bardziej zjedzonym przez życie" niż policjant :diabel2:
Jadę w lassss odkręcam gazzzz i... wypada maneteka ;-)

Motocykl: Honda CBR 900RR SC33
Rok produkcji: 1996

Post » 22 czerwca 2009, 09:25

soldi pisze:
celi pisze:a koszty sądowe w tym wypadku pokrywa panstwo, nie my tak jak ktoś wyżej napisał.

CENZURA glupoty i tyle, palcisz ty i tylko ty!

Jeżeli jest wniosek o ukaranie zamiast mandatu to płaci państwo za koszty sądowe, a jeżeli są przedstawione zarzuty w postepowaniu wyjaśniającym i sprawa trafia do sądu wtedy, zależy od sędziego ale przeważnie wybierana jest opcja, że my musimy pokryć koszty rozprawy

Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Rok produkcji: 0

Post » 22 czerwca 2009, 12:59

KUBAHSB napisałem ze radiowoz jechal 10km/h !!!! na jezdni zadnych linii nie ma namalowanych (normalne ze na ciaglej bym nie wypzedzal) a manewr wyprzedzania radiowozu ktory poruszal sie z predkoscia 10km/h zakonczylem z 40m przed przejsciem. Nie musialem dawac w palnik zeby wyprzedzic radiowoz ktory jechal 10km/h a dalej jechalem 50-60km/h. Czytaj uwazniej. Nie jestem kamikaze zeby wyprzedzac radiowoz na podwojnej ciaglej i na przejsciu lub bezposrednio przed nim!!! Mam prawo wyprzedzic kazdy pojazd zgodnie z przepisami ruchu, oprocz uprzywilejowanego (jezeli nadaje sygnaly swietlne lub dzwiekowe o zmiennym tonie i jest w terenie zabudowanym) tak czy nie? kolego sympatyczny. To byl nadgorliwiec ktory przekroczyl granice prawa. Dlaczego wczesniej mnie nie zatrzymali? maja obowiazek zatrzymac bezposrednio po ujawnieniu wykroczenia, a oni nic jechali jak gdyby nic sie nie stalo na innej ulicy zatrzymali a mogli na tej gdzie bylo wykroczenie bo miejsce bylo. Jestem "prawilny" takze nie wiem o co Ci kaman.

Awatar użytkownika

Motocykl: było cbr954rr & sc59 jest sc57b i K4
Rok produkcji: 2007

Post » 22 czerwca 2009, 15:29

a ja nie uciekam,, stoję jak "pokorne ciele" i proszę jak to ostatnio było,,, " może trochę mniej,, proszę"...i powiedziałem kawał:

"mama z synkiem stoi w kolejce do doktora,
-mamo jeść mi się chce,
-synku jeszcze tylko 3 osoby i kupie ci soczek,
mija jakiś czas,,
-mamo głodny jestem,
-synku już tylko jedna osoba przed nami,,i wtedy ci kupie soczek i bułeczkę,,
obok matki i synka odzywa się dziadek,,
-niech pani mu kupi ARBUZA to chłopak się naje i napije,,,
chłopiec się odwraca w kierunku dziadka i mówi do niego,,
-dziadek zwal se konia nogami to i CENZURA i potańczysz..:)

i mnie puścili:):)

Motocykl: HONDA 954 sc 50
Rok produkcji: 2003

Post » 22 czerwca 2009, 16:44

no niewiem czy to skutkuje...najlepiej kawaly sie opowiada po spozyciu a ja wtedy na moto nie wsiadam :ooo:

Motocykl: cbr 900
Rok produkcji: 0

Post » 22 czerwca 2009, 18:46

A jaki mandat mozna dostac za przerobiona tablice ( literki pozmieniane ). Jest to brane jako nieczytelna tablica?

Awatar użytkownika

Motocykl: SC28/SC33/SC50/SC57/SC59
Rok produkcji: 2008

Post » 22 czerwca 2009, 19:01

kocorka pisze:A jaki mandat mozna dostac za przerobiona tablice ( literki pozmieniane ). Jest to brane jako nieczytelna tablica?

chyba jako oszustwo to tak jakbys placil falszywymi pieniadzami ktore sam produkujesz :D

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne Dyskusje