Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Tłumik do CBR 900RR SC33

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:
Rok produkcji: 0

Tłumik do CBR 900RR SC33

Post » 03 września 2008, 22:20

Witam serdecznie wszystkich posiadaczy tak wspaniałych motocykli jakimi jest FIRE BLADE. Potrzebuję pomocy. Chce zakupić tłumik ale taki żeby pasował do oryginalnego kolektora wydechowego SC 33. Czy do takiego wydechu pasuje bez żadnych kombinacji inny oryginalny tłumik dedykowany od wyższych modeli HONDY . jeśli tak to prosze o podanie typu ( 929, 954)Z góry dziękuję.
niconus

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: SC33

Post » 04 września 2008, 09:54

niestety przyjacielu pasuje tylko wydech dedykowany do tego modelu, rozstaw srub jest troszke inny i musialbys dorabiac przejsciowki

jesli jestes zainteresowany nowym wydechem to moge ci polecic taki dedykowany wydech firmy Viper ktore mam w ciaglej sprzedazy

jest kilka wersji ale nawet najtansza bardzo ladnie gra, nie musisz nic przerabiac a w zestawie masz opaske i wszystkie potrzebne rzeczy aby zamontowac go w swoim motocyklu

tlumik jest oczywiscie przelotowy co oznacza mniej wiecej tyle ze patrzysz przez niego jak przez lunete :P

Obrazek

Obrazek
499 pln

Obrazek
599 pln

jak taki wydech chodzi w bladziaku? a no tak >

http://pl.youtube.com/watch?v=BOmkmBDHG9Y

wiecej nic ciekawego nie znalazlem

Awatar użytkownika

Rok produkcji: 1996

Post » 04 września 2008, 10:44

a jak nie vier, to zrób sobie przejściówke. Ja wytoczyłem sobie pierścień o troszke mniejszej średnicy od kołnierza wydechu, w środku tego pierścienia dziura o śrdnicy takiej jaka ma wylot wydechu, przykręciłem go śrubami M6 do oryginalnego kolektora, a w pierścienu wywierciłem otwory niecałe 9mm i przykręciłem wydech śrubami M8. Wiem troche to pogmatwane, ale to naprawde nic trudnego. Godzine czasu mi zajęło zamontowanie. Jeśli będziesz zaiteresowany to ci podeślę zdjęcia gdybyś czegoś nie wiedział.

Wydech mam z kawy siódemki (zx7r)
tam jest inny rozstaw śrub, tzn. są inaczej obrócone i troche mniejszy rozstaw mają.

Albo bierz od fabiq'a puche bo ma w dobrej cenie jeśli nie chce ci się z tym bawić. Ja mam dsotęp do tokarki dlatego nie miałem z tym problemów.
Adrenalina to najlepszy drag

Awatar użytkownika

Post » 04 września 2008, 10:48

tez mi sie wydaje ze troche duzo roboty zeby cos dorabiac, jesli sam tego nie potrafisz zrobic lub nie masz narzedzi to bedziesz musial za to zaplacic i za jakas tam kaske powiedzmy 200 pln bedziesz mial jakas szopke a tu dokladajac wcale nie tak duzo mozesz miec przyzwoity wydech i nie babrac sie z przerobkami a jeszcze oryginalny wydech za 100 pln mozesz gdzies sprzedac bo nie wszyscy lubia glosniejszy wydech
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Motocykl:

Post » 04 września 2008, 12:31

fabiq, Daj mi jakies namiary na siebie sklep czy co tam masz. odezwe się bo chyba się przekonam do tego tłumika. Aha jaka jest róznica pomiedzy tymi dwoma co są na zdjęciu oprócz ceny(
niconus

Awatar użytkownika

Rok produkcji: 1996

Post » 04 września 2008, 13:19

pierwszy jest okrągły drugi owal...

pzdr
Adrenalina to najlepszy drag

Awatar użytkownika

Post » 05 września 2008, 09:48

niconus, poslij mi swoj nr na prywatna wiadomosc to zadzwonie do ciebie i obgadamy sprawe

a roznice tak jak qban pisal, jeden jest oval a drugi okragly , jakby ci taki tlumik za glosno gral to mozesz do niego dokupic dbkillera taka wkladke co se w srodek wsadzasz zeby ciszej chodzil jednak mysle ze nie jest to potrzebne, slyszalem kilkakrotnie vipery w innych motocyklach bo troche ich juz sprzedalem i nikt nie narzekal ani ze za cichy ani tez ze za glosny, za to ponoc fajnie popiarduje jak z obrotow na biegu schodzi :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post » 05 września 2008, 11:08

ja mam do sprzedania tłumik ROMBO od 954. Przerobione sa sruby tak ze pasuja do sc33. Wiekszy jest troche tylko wlot ale u mnie wystarczylo uszczelnienie pasta do tlumików, ewentualnie jakas uszczelka. Chodzi naprawde dobrze. A sprzedaje bo mam teraz dedykowanego akrapovica

Motocykl: CBR 900 rr sc33
Rok produkcji: 1997

Post » 09 października 2008, 15:42

Zakupiłem u kolegi ten wydech i zamieszczam dwa filmy przed i po założeniu dla porównania. Jak dla mnie brzęczy miodnie ;) Dzięki fabiq za pomoc. Pozdrawiam.

Piesek trochę przeszkadzał ;)) ale jest chyba OK. NO i ten paluch.... ;P
Przed
Po

Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2005

Post » 09 października 2008, 20:32

Co sądzicie o tym wydechu ? Warto takie coś wrzucić do fajera ?

Micron

Mi się bardzo podoba.

Jak to będzie chodziło ?

Będzie pasował ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika

Post » 09 października 2008, 21:00

Kondore, ciesze sie ze tlumik ode mnie pasowal, mam nadzieje ze i z gratisow jestes zadowolony ;)

slyszalem wydech vipera na zywo no i na filmiku wiem ze nie oddaje to w pelni jego dzwieku jednak za 499 pln nie ma chyba co wybrzydzac i to za nowy tlumiczek, tlumik dedykowany, na dodatek race competition, jesli jest ci za glosny to mam do niego takie wkladki zeby ciszej chodzil
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: Były dwie SC33
Rok produkcji: 1999

Post » 09 października 2008, 22:09

Grzesku pisze:Co sądzicie o tym wydechu ? Warto takie coś wrzucić do fajera ?

Micron

Mi się bardzo podoba.

Jak to będzie chodziło ?

Będzie pasował ?

pozdrawiam

Witaj, nie wiem czy ten micron bedzie pasowal ale skoro w opisie jest sc33 wiec chyba tak. Tez mam w swoim microna ale w innej puszce a jak to brzęczy to mozesz sobie posluchac tutaj

http://www.youtube.com/watch?v=lAkWDYN35TE
http://www.youtube.com/watch?v=86PaXRgt4pA

Następna

Wróć do Ogólne Dyskusje