Witam, mam problem z cbr 1000rr zaczęła wydawac dziwne dzwieki z silnika, wszyscy sugerowali sprzęgło wymieniłem na inne sprawne. Nadal dzwięk się utrzymuje. Dodałem wideo na youtube myslę, że to chociaż trochę pomoże. https://youtu.be/iOaLl4L1NTU
witam ,byl juz poruszny tu na forum ten problem,poszukaj to wal stracil swa osiowosc od gwaltownego puszczania sprzegla ,to odglosy krzywej wspolpracy dwoch zebatek ktorej jedna z nich znajduje sie na wale a drugiej nie pamietam ,jak zakladales kosz to powinnies zauwazyc
No to kolego , będziesz miał mały problem . Teraz poszukaj sobie tematów na forach międzynarodowych , Umieliło ci zęby na zębatce na wale , Element nie wymienny . Jedynie wymiana wału wraz z panewkami . Koszt około 8tys.
Kilku osobą udało się to wymienić na koszt producenta bo to takia ich wada . Ogólnei silniki nie są zbyt dobre z pierwszego roczniak póxniej zmienili stop i przestało się rozpieprzać .
Hej hej nie brzmi to ciekawie no ale cóż zrobić. Wymieniając sprzeglo zwróciłem uwagę na zębate i tyle ile było widoczne była w całości nawet mam to na foto. Jest jeszcze jakaś inna opcja? Dopiero jutro wybieram się na serwis co powiedzą. Pytanie tylko czy mogę się tak przemieszczac?
Hej hej dzisiaj po raz kolejn y otworzyłem kapela od sprzęgła. Sprawdziłem całe koło które przechodzi na sprzęgło. Zęby są wszystkie. Nie mam zielonego pojęcia co sprawdzić dalej.