mam problem...moto dostaje zbyt dużo paliwa i na wolnych obrotach troche faluje. Chciałem wyregulować starter valves wg instrukcji która jest gdzieś tu na forum ale coś tam mi nie gra bo po wypieciu MAPa dostał błąd i mruga mi FI i generalnie kręcenie zaworami nie zmienia mi zbytnio podciśnień na 2 3 i 4 cylindrze. Zakładajac , ze odpinam 4 wężyki i wpinam tam wakuometry to co robię z węzykiem od MAPa?zaślepiam? wpinam pod któryś z cylindrów i zaślepiam pozostale wyjścia w łaczniku gdzie spotykają się wszystkie węzyki z cylindrów? gdzies na zagranicznych forach znalazłem taki oto schemat ale raczej nie moze byc połaczony wezyk 1 z 4 bo to tez nie ma sensu. świece mam nowe.
pytanie nr 2- czy za zbyt duże dawki paliwa może odpowiadać też regulator ciśnienia paliwa? help kurna bo sie ciepło robi:P
hej- niebardzo- teoretycznie to mam opanowane, ale tam jest kwestia tego jak wypiąc MAPa- w różnych miejscach piszą różnie- np żeby wypiąć złączke do MAP, w innym że nie wypinać nic. Dodatkowo jesli wypniesz od 5drogowej złączki 4 wężyki to co w taki razie z wolnymi króćcami? zaślepić? podpiac MAP pod 1 z cylindrów??