Od kilku dni zaobserwowalem dziwna sytuacje w swoim franku. Na drugim biegu przy gwaltownym przyspieszaniu w okolicy 7-8 tys obrotow pojawia sie takie gwaltowne szarpniecie (czasami dwa lub trzy) i wystepuje to zjawisko tylko na drugim biegu. Mial moze ktos juz podobna sytuacje? Wydawalo mi sie ze to sprzeglo sie uslizguje, ale przeciez nie tylko na 2jce by sie to zdarzalo... Z gory dzieki za opinie.
No to panie szykuj sie na remonta skrzyni. Mialem to samo, za chwile dwojka zacznie wyskakiwac. Jak cos to mam praktycznie nowke skrzynie z nowym wodzikiem i zebatka drugiego biegu i programatorem na sprzedaz;)
Dokladnie, predzej spodziewalbym sie ze padnie sprzeglo od strzelania. Generalnie glownie cwiczylem wolna gume na 1 biegu i nie wrzucalem prawie nigdy 2jki podczas tych manewrow. Mogla pasc od duzych przeciazen podczas jazdy, nie turystycznej oczywiscie
ehh też to przerabiałem w swojej f4i. Upalałem ja w stuncie i padła skrzynia zjawisko podobne jakby przeskakiwal łańcuch, z kilometra na kilometr zaczeło się to nasilać aż zaczął wyskakiwać 2-gi bieg poszukaj na forach ja poszperałem i kupiłem 3skrzynie za bodajże 200zł
Mam ten sam problem co Przemo. Identyczne zachowanie moto na 2gim biegu. CO z tym zrobic? mam cala skrzynie wymienic? Zebatke drugiego biegu czy cos innego?