to jest żenua i klęska waszego serwisu zmywaczem Udowodniliście ze głowica jest podmieniona ale nie rozumieją szczyt chamstwa ja nic sobie nie uroiłem i wiem co widziałem przy pierwszym serwisie. Żeby zmyć te numery fabryczne trzeba szorować papierem ściernym. Ujemne IQ istnieje
co się okazuje po rozpięciu pierwszego zaworu na 4 cyl. luz między prowadnicą a zaworem jest masakrycznie wyczuwalny nie potrzeba mikrometru, rusza się na boki wyczuwalnie, nawet przy limicie serwisowym wynoszącym 0,075mm wg. serwisówki nie powinno być takiego luzu, nowe uszczelniacze tutaj nic nie pomogą. Walczyć z Panami z serwisu nie będę niech się chłopy cieszą. Jaki przebieg ma ta głowica ? myślę że ponad 150kkm z czego co najmniej 1/3 na kole. Zostanie jednak żal zakładając że to moja głowica w co wątpię, dlaczego taką lipę odstawili, szli w zaparte wg. ich mój motocykla ma prawdziwy przebieg czyli 40kkm +- 10kkm gdzie przy takim przebiegu zużycie elementów jest zerowe a głowica jest po prostu wy***na. Nie rozpinałem kolejnych zaworów bo nie ma sensu... Trzeba poszukać w miarę zdrowej głowicy.
lone na m Dziwne jest to że jeżeli potrafisz sam zdjąć głowice,i wiesz co i jak dlaczego sam nie wymieniłeś tych części????
Ponieważ ludzie mnie nauczyli, a życie zmusiło...
Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC33)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości